Merhabalar ahali. Adından da anlaşılacağı üzere, dünyaca ünlü bir bilim kurgu yazarı olan Ursula K. Le Guin’in (22 Ocak 2018’de aramızdan ayrıldı), Yerdeniz serisini okumamış (henüz…) üyelerimizin katılarak sohbet edeceği, şakalar yapacağı, belki küçük atışmalar yaşayacağı bir cemiyet bu. Dünyanın bu seri için “okuyanlar ve okuyacaklar” olarak ikiye ayrıldığına dair bir yorum görmemiş olsam da cemiyete gelen üyelerimizin tamamının bir gün bu seriyi okuyacağını umuyorum.
(Serinin ilk kitabı 1968 yılında basılmış. Toplamda 6 kitaptan oluşan serinin tek cilt olarak basımı da var.)
Hadi durma sen de katıl!
İşte bu cemiyeti açmamızın sebebi olan kitap:
Çok merak ettiğim bir seri. Hatta bir arkadaşıma Barut Büyücüsü serisini vermiştim, onu okuduktan sonra “başka böyle kitap var mı kanka” diye sormuştu. Ben de okumadığım halde böyle bir seri olduğunu söylemiştim. Gitmiş ciltliyi almış yanında taşıyordu her gün, okuya okuya bitirdi. Çok güzelmiş dedi. Benim de iyice ilgimi çekti kitap ama Ursula hanımın başka bir kitabını(Balıkçıl Gözü) okuduğumda ne kadar derin ve detaylı anlatıma sahip olduğunu farkedip korktum. Biraz olsun ertelemeye karar verdim. Sanırım okuma listeme alıp şimdiden en sona koyduğun kitap olabilir.
Ben de bunları okumadığım için açıyorum ya
Bu seriye başladım ama okuyorum. Niye kurbağa oldum sanıyorsunuz (bu seriyi okumadığım için tabii ki). Bir gün okursunuz umarım
İlk iki kitabı okudum, üçüncü kitabı edindim daha okumadım. seriyle ilgili en hoşuma giden noktalardan biri büyünün dogasını yazarın yorumlayış şekli, birçok fantastik evrende büyü yoktan var oluyor, bunda büyü yapmak için bir takas söz konusu ve büyü yaparken o nesnelerin asıl arkaik adlarını söylemeleri gerekiyor bu da büyücüyü doğrudan bilge bir konuma tasımış oluyor. büyücüler aynı nedenle kendi isimlerini gizleyip mahlaslar kullanıyorlar… bir de her kitabın bir teması olması ve alegorik ama yorucu olmayan bir şekilde o temayı aktarması çok güzel…
Ben de okumadım. 4-5 ay önce bi’ 40 sayfa okuyup yarım bıraktım. Beğenmediğimden değil, bu kitabın altından şu dönemde kalkamam, dedim. Ve böylece kalın kitap bitirememe (korkusu) fobim başladı. Geçen gün Faust’u bitirdim, yavaş yavaş üzerine gidiyorum meretin.
Beni de yazın hemen, aha altta Buz ve ateşin şarkısı için de cemiyet var, gidip oraya da üye olayım.
Ekleme: Şimdi bir daha fark ettim, ben HP’den başka seri okumamıştım. Bunun için de mi cemiyet kursam diye düşünüyorum. @galeme bence sizde fantastik serileri okumayıp okumayı düşünmeyenler cemiyeti kurun.