Yıldızınızın Barışmadığı Kelimeler

Kelime değil ama
Enerjin çok yüksek
Bana yürüdü sana yürüdü ona yürüdü
Bana yükseldi sana yükseldi ona yükseldi
Hadi gidelim beybi
Çok pozitif gerçekten

2 Beğeni

Düştüm kelimesini unutmuşsunuz. :sweat_smile:

4 Beğeni

Sıkıntı yok ve zaten sakinken sakin ol lafından.

3 Beğeni

images%20(12)

7 Beğeni

Tonoz
Bilmukabele
Mazgal
Yılankavi @Agape :sweat_smile::sweat_smile:

1 Beğeni

Kelimenin bir suçu yok fakat ‘‘k/gardaş’’ kelimesinden dolaştığı ağızlar sebebiyle nefret ediyorum.

Sayrılık telaffuzu zor, Türkçe bir kelime. Hastalık demekmiş. Çok iğreti durduğunu düşünüyorum.

Devşirmek çok saçma bir kelime

1 Beğeni

Başarısızlık ve örümcek. İkisi de hayatımda en çok korktuğum şeylerdir.

1 Beğeni

“Kotarmak” kelimesine gıcık kapıyorum.

1 Beğeni

Bir cümle içinde konuyla alakalı bir örnek vermemiz gerektiğinde çoğu zaman -belki de ağız alışkanlığıyla- ‘‘atıyorum’’ kelimesini kullanıyoruz. Bu kelimeden hiç hoşlanmıyorum -böyle kullanımlarda- ama yine de kullanıyorum. :smiley:

(Kafadan) atmayalım örnek verelim. :smiley:

1 Beğeni

Türkçede sevmediğim pek fazla bir kelime yok. İngilizcede sağlamak anlamına gelen “Satisfy” kelimesinden nefret ediyorum. Zamanında öğrenmekte çok güçlük çekmiştim o yüzden herhalde.

‘‘radikülopati ve pleksus’’ çıldırıyorum resmen bu yazıyı görünce, yazarken bile sinirim bozuldu…

Gamora selam, ya tıp okuyorsun ya da seri katilsin sanırırım yoksa bu kelimeleri nereden bilebilirsin

2 Beğeni

:joy: :joy: Evet hastanede EMG ye bakıyorum…

2 Beğeni

Karı, manita. Çok kabalar yahu.
Ponçik ve de buna benzer sevimlilik yapmaya çalışırken çirkinleşen kelimeler var (bknz. Aşkito, babişko)

4 Beğeni

Kösnül. Bir kelime anlamına bu kadar mı uzak olur. Bu kelimeyi duyunca aklıma kös kös oturan dayılar teyzeler geliyor. Şehvetle, erotizmle alakası yok! İdam sehpasına “badibam” demek kadar alakasız. Kedi yavrusuna “gravfurter!” demek kadar saçma. Sözlüklerden silinesin kösnül. Boyun devrilsin kösnül!

7 Beğeni

Şu sıralar şu iki kelime sinirimi çok bozuyor; yerli ve milli.

4 Beğeni

ek olarak aşko, gacı, kelimelerini de ekliyim.

3 Beğeni

Yersen… kelimesi var ya böyle siyasilerin destekçileri kullanıyor özellikle bilmem ne bilmem ne sonuna da yerseni ekliyorlar çok irite edici ve özenti geliyor bana.
Öte yandan sosyal medyadaki kelime grupları da böyle moda olanlar oluyor ya bazen mesela:
Neyim ben en bilmem ne mi?
Şunu sevmeyen de gitsin şöyle yapsın
gibi cümleciklere de uyuzum.

6 Beğeni