Yılmaz Özdil Özel Baskı Mustafa Kemal Kitabı

Arkadaşlar sizi böyle alsak. Diğer yeni kitap haberleri konusu dahada uzatmasak uygun mudur ?

2 Beğeni

İnternette, sosyal medyada, bu baskı hakkında bir tek olumlu yorum görmedim. Kitabı savunan varsa, bilmek çok isterim sebebini.

Satışa çıktıktan yarım saate kadar hepsi satılır. Şekilcilik bizim milletin sevdiği kötü huylardan.

2 Beğeni

O bu değil de, bu edisyonu eleştirenin de, savunanın da, nötr kalanın da (sanki sonunda küfür edecekmişim gibi cümle gelişti ama) ortak bir noktası var. Hiçbirimiz bu kitabı alamayacağız. Bilmiyorum bu forumda bu kadar zengin bir birey var mı? Gerçi, 2.500 TL forum yöneticilerinin bir öğle yemeği parası, ama neyse.

O yüzden gereksiz, kişisel tartışmalara girmeye pek lüzum yok. Bir atasözüyle konuşmamı bitireyim bari: “Zenginin malı, züğürdün çenesini yorarmış.”

7 Beğeni

Bir forumdaş site yapımından kişiye özel site yapımına verdiği emekten dolayı fiyatı aynı tutmadığından bahsetmiş diğer başlıkta kaldığı için etiketleyemedim ona cevap vereyim özel edisyon ekstrem bir emek istemiyor aynı kitabı daha kaliteli basıyor, puntoları daha cafcaflı yapıyor, elle ciltliyor ki bence tekini tecrübeli bir eleman toplamda 20 dakikada ciltliyordur sonra yazar imza atıyor bitti gitti normal kitaba kıyasla olsun da 50 lira fazla masrafı olsun 20 dakikalık da emeği olsun. Emek veya maliyet yok ortada olan tek şey 1881 kişinin arasına girmekten zevk alacak zenginler ve onları sömürecek bir yayınevi… ki keske başka şekillerde sömürseydi diyor insan içinden yine de galatayı satın alacak kadar salaklarsa ben de galatayı satarım mantığı.

2 Beğeni

Yav bu kitabı basan basıyor alan alıyor biz de burda sabahtan beri çenemizi yoruyoruz.Forumda hangi konuya girsem bu kitapla ilgili tartışma dönüyor.Daha fazla uzatmayalım bu konuyu.

8 Beğeni

Arkadaşlar biz herkesin kişisel görüşüdür diye konuyu kapatırken yok solcu bilmemnesini söğüşlemek, salağa galatayı satmak tabirleri nedir.
Siz aynı eti 50 liraya yemek varken Nusrete gidiyor musunuz? Alın 25 liralık versiyonunu geçin.
Geçmediğiniz köprüye para öderken acaba bu kadar isyan ediyor musunuz?

4 Beğeni

Yok öyle direkt soyulunca rahatsız olmaz kimse :slight_smile: En azından burda soygunsa bile kendi isteğinle soyuluyosun zorla değil :slight_smile: Sanki herkes kitabı almak zorundaymış gibi tepkiler anlamsız.

1 Beğeni

Ben tartışmalardan kendi adıma çekiliyorum, nasıl olsa kimse kimseyi ikna edemeyecek. En iyisi susayım. Çünkü bazen istemeden amacımı aşan cümle kurma tehlikesinden kaçınmış olurum.

@mit müsait zamanında diğer iki başlıktaki mesajları buraya taşıyabilirsen, hem o başlıklardaki konu dışı mesajlarımız bu başlıkta olur hem de yazılanlar toplu bir başlıkta görülebilir.

2 Beğeni

Yılmaz Özdil’e sesimizi yükselttiğimiz, sömürüyü dile getirdiğimiz gibi diğer şeylerde de getiriyoruz konu sadece Yılmaz Özdil değil sömürü sistemini elestiren adamın sömürü yapması. Istemezsek almıyoruz diye salaklıklara susalım mı? Alan memnun satan memnun size ne diyen arkadaşlara sesleniyorum.

FİKRİMİ BELİRTME HAKKIMI KULLANIYORUM SIZE NE?

5 Beğeni

Bu yılmaz özdil kadar şeref yoksunu bir insan yok atatürk’ü sömürdükçe sömürüyor 2.500 liraya özel baskılı deri ciltli kitabı satışa çıkacakmış

1 Beğeni

Yılmaz Özdil’i ben de sevmiyorum ama hakaret etmeyelim şahıslara yönelik olarak ya

2 Beğeni

Meraktan soruyorum Önünüzü kesip, bu özel baskı, bak bunu al, bak döverim seni falan mı dedi “şeref yoksunu” Yılmaz Özdil.

3 Beğeni

Meraktan soruyorum, illa böyle mi demesi lazım? Sizce doğru mu bu hareket özünde?

Hakarete karşıyım o konu ayrı.

İlla böyle mi demesi lazım?

Google amcayı kullanarak kitap yapıyor. Başkasının yaptıkları bundan ne farkı var?

1 Beğeni

Özel edisyonların fiyatlandırması için soruyorsanız…

Kendimden örnek vereyim ben web yazılım işi yaparım, benden fiyat isteyenlere iki türlü fiyat veririm, çoklu yazılım satışı, tekli yazılım satışı. Örneğin size özel tasarım ve kodları açık kaynak sadece sizin olacak bir yazılım / site için 10-15 bin isterim ama çoklu kapalı kaynak kod bir satış için 300/500 isterim

O yazılım için harcadığım zaman ve emek ve o yazılımı öğrenme sürecinde harcanan emek ve para dışında ayrıca onu kaç kişiye satacağım fiyatı belirler
Başka bir şey soruyorsanız anlamadım ne demek istediğinizi.

Bende onu diyorum almazsınız Google amcadan okursunuz. Paranız cebinizde kalır

Alper abi gerek yok bunlara sen bana ne dersen de bu şahsı ne kadar savunursan Savun benim in bu adam hep aynı kalacak birilerinin sevgisi ile oynayarak sevilen şahsiyetleri kullanlarak kendine kâr sağlayan adamlar benim için her zaman şahsiyet yoksunur

Ve ben sadece bu özel edisyon için söylemiyorum bunları

Ben bu kitabı almayı düşünüyorum. Çevrem tarafından salak olarak da değerlendirilmedim bu konularda.
Bana sırf bu kitabı almayı düşündüm diye salak yakıştırması yapmak sizin fikrinizi belirtme özgürlüğüyse ya forum kurallarında ve etiğinde problem var ya da sizde.

1 Beğeni