Yılmaz Özdil Özel Baskı Mustafa Kemal Kitabı

1 Beğeni

Ötüken yayınevinin Atsız’ın kitabına 250 tl fiyat koymasına az demiştim.

1 Beğeni

@Husey hemen alınır diye mail falan uğraşmıştık :joy::joy:

Sen iki buçuk milyar milyon? Sen ne yaptın?

4 Beğeni

Aman tanrım :scream: bu gözler neler görüyor böyle

Yayınevlerinin yeni akımı. Bakalım sırada ne var?

2500 LİRA MI?, :open_mouth: Beyaz eşya mı bu - küfür, küfür, küfür…-

1 Beğeni

Hocam biz zaten bu kitabın satış politikasını ve yazarı eleştirdiğimiz için bayağı tartışma yaşadık. Bence siz de linç yemeyin :joy::joy:

İroni : Sömürüleceksek Atatürk üzerinden sömürülelim… Ayrıca ahlaksızlık değil, Atatürk sevgisi.

4 Beğeni

Bir de son 3 gün, 09.05’te satışa açılacak diye belirtmişler chfjdjrıtjt herkes iple çekiyordu 2500 lirayı kitaba vermek için bddjekfof sinirlerim bozuldu

1 Beğeni

Yok yok bu apaçık istismar. Bir de kırmızı kedi yayınevinin twitter’ında boynumuzun borcu etiketiyle duyurulmuş.

Madem bu kadar önemli diyorsun, normal kitaplarını dağıt okullara para istemeden. Umarım ellerinde patlar kitapları.

Bu ülkede 2 şey yaparak kolay para kazanırsınız;

1. İnsanların dini duygularını kullanarak sömürmek.
  2. İnsanların Atatürk sevgisini kullanarak sömürmek.

Bir de 1881 yerine 1938 tarihini kullansalarmış 10 15 bin lira daha kazanırlarmış onu akıl edemediler herhal.

12 Beğeni

Bence etmişlerdir, bu kitabın suyu çıkınca sıra ona gelecek farklı renkler kullanıp piyasaya sürerler. Apple gibi

Misal bende istiyorum bu edisyonu. Kütüphaneme çok yakışır diye düşünüyorum. Ama o kadar durumum yok alamıyorum. Yayınevi zaten her kitaplığa girebilmesi için hem ciltli hem ciltsiz versiyonunu yapmış. Darüşşafaka gibi bir kuruma katkısı olabilmesi için değişik ve kıymetli bir baskı üretilmiş. Bu amaç için o değeri verebilecek bir çok insan var elbette. Ama işte insanoğlunun herseye sahip olma arzusu…
Özel baskı adı üstünde özel baskıdır. Herkesin değil hakedenin kitaplığına girmesi gerekir. Benim kitaplığımda da bir çok özel baskı yok ama benim açımdan o değeri taşıyan ve hakeden yazarların özel baskıları mevcut.

3 Beğeni

Bu ülkede dini sömürenler kadar Atatürk’ü sömürenler de fazlasıyla haysiyet yoksunu. Adamı mezarında bile rahat bırakmıyorlar, bu ülke hak etmedi onu. Yazık, bazen o kadar üzülüyorum ki ne diyeceğimi artık bilemiyorum.

5 Beğeni

Zaten an itibariyle Ekşi’de gündem olmaya doğru gidiyor Yılmaz Beyciğim

Özel baskı bile olsa 2500 çok aşırı bir fiyat değil mi? İçerik aynı sadece deri kaplama ve adının yanında özel baskı yazıyor.Sevdiğin bir kitabın özel baskısını almak istemek oldukça normal bir özel baskı için 500 civarı bir fiyat da normal karşılanabilir ama 2500 nedir ya bazı insanların 2 aylık maaşı o kadar ediyor ve bu parayı bir kitaba verecek olanlar var bu ülkede.Çok ilginç

3 Beğeni

Darüşafaka gibi bir kuruma yardım olacaksa ve sadece 1888 adet basılacaksa bence daha düşük fiyatlandırma yapılamazdı. O maliyete normal bile.
Herkese saygılar sevgiler.

2 Beğeni

Hakeden tanımlamasını yanlış bulduğumu belirtmek isterim.

4 Beğeni

Kitaptan kazanılacak para ₺ 4.702.500. Maliyeti de içinde. Korkunç para.

Hakedenin değil, parası çok olanın kitaplığına giriyor.

Kusura bakmayın da böyle yardım yapılmaz. Sen bu konuları dile getirmeden satarsın kitabını, sonra elde ettiğin gelir üzerinden istediğin şekilde Darüşşafaka’ya bağış yaparsın. İşte bu yardımdır. Ama şu anki halde, bu durum istismar edilerek yardımdan çok bir pazarlama stratejisine dönüşmüş durumda.

9 Beğeni

Kaynak gösterir misiniz lütfen.