Yüzüğü Neden Kartallarla Götürmediler?

Yüzüklerin Efendisin’i izledim ve okudum ama bugün aklıma bir soru geldi. Yüzüğü neden kartallarla götürmediler çok aklıma takıldı bu soru?

8 Beğeni

Daha önce tartışılmamış bir konuyu dile getirdiğiniz için teşekkürler :smile:

11 Beğeni

https://yuzugunedenkartallarlagoturmediler.com/

9 Beğeni

Bunu atmak için gelmiştim, yerime yapılmış. Gidiyorum. :rofl:

5 Beğeni

Yüzüğü kartalla götür dersin,
Gwaihir binek midir?
Mordor’a uçarak girin dersin,
Nazgullar sinek midir?

22 Beğeni

Nazgullar ejder olsa ne yazar,
Bin büyük kartala karşı dokuzunun ne şansı var,
Varsa Sauron’un okçuları,
Biraz yüksekten uçuverselerdi gayrı,
Bal gibi de plot hole,
Ne kadar inkar etsen de yok başka yol.

7 Beğeni

3 Beğeni

image

3 Beğeni

17 Beğeni

Bu sorunun cevabını tam olarak öğrenebilmek için Silmarillion’u okumak gerekiyor. Yine de kısaca blur içinde sorunun cevabını yazdım. Kartallar, Valar’ın kralı olan Manwe’ye bağlıdırlar ve onun emirlerine göre hareket ederler. Gandalf da Manwe’nin Maia’sı olduğu için kartallara az da olsa söz geçirebiliyor, ama onları bir şey yapmaya zorlayamıyor. Elfler, Valar tarafından cezalı oldukları için, Valar onlara doğrudan yardım etmiyor, 5 büyücüyü yollayarak dolaylı olarak yardım ettiler sadece. İsteseler kartallara da gerek kalmadan kendileri yok edebilirler, amaç elflerin Orta Dünya’yı kendi istekleriyle terk etmelerini sağlamak.

7 Beğeni

Kartalları kimse bir şey yapmaya zorlamıyor, ancak yine de düşman gördükleri Sauron’a karşı kritik anlarda olaylara müdahele etmeyi tercih ediyorlar. Bu sebeple pek sağlıklı bir argüman değil bu. Deus Ex Machina oldukları gerçeği değişmiyor.

  • Gandalf’ı Isengard ve Zirak-Zigil’den kurtarmaları
  • Black Gate Savaşı’nda Gondor ve Rohrirrim’e yardım etmeleri
  • Nazgul’le savaşmaları
4 Beğeni

Onlar, Manwe’nin kendi müdahale ettiği olaylar.

Manwe’nin iradesi altında veya değil, hikayenin gidişatını değiştiren önemli müdahelelerde bulunuyorlar. Yüzüğü Mordor’a uçurmalarından çok da farkı yok.

1 Beğeni

21 Beğeni

Peki yok edilmesi için illa hüküm dağı mı olması lazım, yani cüceler neden yerin altına tünel kazıp dünyanın magma tabakasına ulaşmamışlar da öyle yok etmemişler? Ya da başka yanardağ bulsunlar?
Ya da altının erime noktası olan 1000C dereceye sıcaklığa ulaştırıp eritebilen cüceler, ortalama lav sıcaklığı 800C iken kazanlarında bu ısıya ulaşamazlar mıydı?

Not: Kitabı okumadım, vurmayın o yüzden.

Yüzük sadece yaratıldığı yer olan Mount Doom’da yok edilebiliyor. Parçalanarak, eritilerek falan yok edilebilen bir şey değil.

2 Beğeni

Lav olduğu için sadece yanardağda yok edilebiliyor diye düşünmüştüm ben ama iş büyüyle bağlı olduğu içinse sadece orası, tamamdır anladım. Tişekkürler.

Demek balrog da ateşiyle vursa yine bir şey olmazdı… Ya da ejderha yutsa mide asidinde.

1 Beğeni

Hayal gücünüze hayran oldum. Cüce Gimli’nin baltası bile yetmedi yok etmeye.

2 Beğeni

Kartal çok yakıyor artık.

9 Beğeni