Yüzüklerin Efendisi’ni Okuyacaklar Cemiyeti 📖

Haklısın ama haksızsın :slight_smile: Haklısın, çünkü saf iyi ve saf kötü karakterlerle dolu hikâyeleri çok fazla okuduk ve artık sıkıyor. Gri karakterler daha ilgi çekici geliyor. Ki zaten son dönemde bayağı popülerleştiler.

Haksızsın, çünkü 1937’de yazılmaya başlanmış, 1954’te basılmış bir eseri günümüze göre yargılıyorsun. Saf iyi ve saf kötü karakterlerin çarpıştığı, çok büyük bir kötü lorda karşı birleşen iyiliğin güçleri hikâyesinin klişe olmasının sebebi, Tolkien’den sonra fantastik roman yazan herkesin bu adamı TAKLİT etmesi. Elfler, cüceler, orklar, goblinler, karanlık lord, seçilmiş kişi… Bunların hepsi de Tolkien’i TAKLİT ettikleri için klişeleşti. O böyle bir şey yazana kadar ortada epik fantastik diye bir tür yoktu. Başka dillerde konuşan ırklar da yoktu, detaylı çizilen hayali haritalar da yoktu.

“Frodo ölebilirdi,” diyen biri kahramanların ölmesine hiç alışık olmadığımız bir dönemde Shelob tarafından ısırılan Frodo’yu öldü zannettiğimizde yüreğimize oturan öküzü anlayamaz :cow: :spider:

Ölenlere gelince: Boromir, Gri Gandalf, Kral Theoden, Balin, Denethor, Saruman, Grima ve Smeagol ölüyor işte, daha ne istiyorsun? :smile: :smile: :smile:

Kısacası, ona boşuna fantastiğin babası demiyorlar. Kendisinden sonra gelenler onu kopyaladıkları için de başyapıtı “düz bir hikaye” olarak yaftalanmayı hak etmiyor. İşbu lafından ötürü seni de 1 dakika banlıyorum. Hohoho! :joy:

Konusu ve yaptığı değişiklikler itibariyle çok kötü bir oyundu. Hele ikincisi… Shelob… Küfür gibiydi. Kendisine saygısı olan hiçbir Tolkien hayranı oynamamalı bence :smile:

8 Beğeni