Zaman Çarkı Dizisi - Amazon Prime [Spoiler İçerir]

Hayal kırıklığımın büyüklüğünü anlatamam. Son 2 bölümde iyi birşey yapmalarını bekliyordum. 7. Bölümden sonra umutlandım. Tamam olaylar farklı ama işin ruhuna uygun gidiyor diyebilirim diye düşünüyordum. İçten içe endişelerim vardı.

Bir hikayenin temel konseptleri olur. Tüm olayların dayandığı ana sebepler kavramlar olaylar vardır. Bunları alırsanız hikayenin inşa ettiği evren yıkılır gider. Zaman çarkı için tek güç bunlardan biri. Tek gücün nasıl işlediği kimlerin ne yapabildiği tüm evrenin temel taşlarından biri. Tek gücün eril ve dişil yarısı gibi birşey olmayınca ne Karanlık Varlık zindanı açılır ne de erkek ve kadınların ortak çalışıp kendi yapacaklarından çok daha büyük işler yapabilmelerinin değeri olur. Evrenin temelinde saidin ve saidar bulunuyor ve bu seyrettiğimiz garabette yok.

Arkadaşların yukarıda bahsettiği gibi çok bilmiş ukela kadın aes sedailerin bencilliği yüzünden LTT kendi arkaşlarıyla gitmeye mecbur kaldı. Aslında bu tüm serinin temel sabitlerinden biri. Kadın Aes sedaierin öngörüden yoksun çok bilmişliği. Ama dizide bunu tam tersi gibi göstermişler. Tek güç kullabilme farkı yüzünden anaerkil yapıya dönüşmüş bu toplum zç serisinde günümüzün ataerklil toplumu kadar sorunlu ve bozuk aslında. Kitaplar çok güzel anlatıyor bunu. En büyük işler sadece tek gücün iki tarafının eşit olmasıyla yapılabilir. Yapımcıların tüm hikayeyi saptırma çabasını anlayabilmek mümkün değil.

Rand, Ishamael ile konuşurken o kadar sinir basmıştı ki, oracıkta ölüp kalsa sevinecektim. Ishamael iyiydi bence. Söylediklerinin tek bir satırı kitaptan olmasa da iyiydi. Karanlık tarafa geçtik sayesinde. yok efendim o İshamael değil karanlık varlıktı diyecek halleri yoktur herhalde derdim ama herşey beklenir bunlardan.

Serinin temel konseptlerinden bir başkası. Kişi tutabileceğinden çok daha fazla tek güç çekersen yalıtılır yada ölebilir. Bu işi ne kadar hafife aldıklarını sinir krizi içinde tecrübe ettik. Demek ki hikayenin geri kalanında defalarca yaşanan böyle şeylerin de değeri kalmadı. Egwene ve Nynaeve dizideki hallerini seviyordum bu bölüme kadar ama hiç birşey hissetmedim bu sefer.

Loialı hançerle düşürmek kabul edilebilir birşey değil. Ölmediğini ummaktan başka çaremiz yok. Evrenin Ogier tarafının tamamını böyle çöpe atmazlar herhalde diyebilmek isterdim ama emin olamıyorum artık. Zaten Loial yokmuş gibi gidiyordu bölümler. Aradan çıkaralım gitsin demiş olabilirler. Hiç koymasaydınız.

Moraine eril sa-angraal bulmuş. Nerden nasıl belli değil. Callandoru çıkarıp getirse bile tamam derdim. o minik oyuncak ne ışık aşkına. O kadar kolaysa kendisini bir kaç tane yüklenip gitseymiş oraya.

Seanchanı ellerinden geldiğince acayip göstermişler ama yine de olmamış. Tasmalı tek güç kullanan kadınların tasması yerine üstüne giydikleri garabet birşey var. Kitaptaki gibi göstermek birilerini rahatsız edecek diye kafayı sıyırmışlar. Seanchan demek ki o kadar da kötü değildir belki değil mi.

Aslında bir açıdan iyi oldu. Devasa hayal kırıklığını atlattıktan sonra yeni sezon için koca 1 sene beklemenin derdini çekmeyeceğim şahsen. Çünkü beklentim yok artık. Kitaplara devam

İyi okumalar

9 Beğeni