Zaman Çarkı Dizisi - Amazon Prime [Spoiler İçerir]

Kitabı okurken Thom’u yaşlı hayal etmemiştim. Yaşı başı olsa da seyehatlerde gençelere ayak uydurabilmesi, savaşabilmesi ve seri hareketleri nedeniyle aklımda 50’lerinin sonunda bir adam canlanmıştı. Bu dayı ise Aragorn’un gitarlısı gibi gözüktü gözüme. Belki saçına biraz da pudra atsalar Thom’a benzer.

Yahu bu Beyaz Pelerinliler askeri bir yapılanma değiller miydi? Neden entari giymişler? Benim aklımda hep tam takım zırhlı bembeyaz pelerinli tapınakçılar olarak canlanmışlardı.

Bir de Moiraine neden parmaklarıyla yapabileceği büyüyü akrobatik hareket şeklinde yapıyor?

Ona buna satacağız diye maymun etmişler güzelim seriyi.

6 Beğeni

Diziden umudumu çoktan kestim ben zaten. Artık bu tarz şeyler pek koymuyor ve enerjimi harcamıyorum. Enerjimi bir ay sonra yapımcılara sövmek için biriktiriyorum.

Hocam beyaz pelerinliler semazen gösterisi yapacakmış o yüzden rahatça dönebilmeleri için entari giymişler. Bu fikre gerçekten saygı duydum. Çok mantıklı bir hareket. Helal olsun Judkins, sen bu işi beceriyorsun. Gerçekten çok güzel anlamışsın kitapları.

Askeri yapılanmanin giydiği “üniformalara” bak.

Galiba her tek güç kullanıldığında zaman aptalca yavaşlayacak bizim hiçbir şeyi beceremeyen dizi ekibimiz bunun havalı olduğunu dusunmus galiba, ucuz Hint dizisi gibi bir havaya bürünüyor dizi. Tam bir ucubelik, başka aciklamasi yok.

Thom zaten, Thom değil geçelim.

Evet Aes Sedailer el hareketleri yapiyorlar kitapta ve Bilgeler şaşırıyor buna hatta ama bu kadar ucube ve dramatik bir şekilde değil kesinlikle. Yani Moiraine bildiğin dövüş sanatı sergiliyor, oha yani.

Perrin’in eşi var klipte çok kısa gözüküyor yani soylentiler doğru gibi, tam bir ucubelik. Yapılı bir erkeğin sebepsiz yere naif olabileceğini kavrayamayan insanlar yazıyor bu diziyi. neymiş Perrin’in naif olması için sebep verelim, aa cok mantıklı Jordan bunu düşünmemişti. Ucubelik yine ve kolaya kaçma.

Yolkapilari dünyanın en klişe şeyi olmuş iki tane taş blok, sonra ortasından geçiyorsunuz işte. Hiç mi işini bilen adam yok bu dizide.

Başka da bir şey göstermediler zaten, bakalım Loial’i neye çevirmişler o tam komedi olacak gibi duruyor.

HA, unuttum kostümlerde rezalet gözüküyor genel anlamda. Çok ucuz çok. Herkes üç tane kemer falan takıyor beline.

4 Beğeni

Seride yaşı net olarak belirtilmiyor fakat bazı bilgilerden iyi bir tahmin yapılabiliyor. Genel olarak 60 ile 63 yaş arasında olduğu düşünülüyor. Zaten ZÇ evreninde insanlar genel olarak yaşlılıklarında çok çökmüyorlar bizim dünyamıza göre. Bu yüzden atikliği falan anlaşılır. Fakat adam ak saçlı ak bıyıklı biriydi. Burada 40’lı yaşların sonu gibi duruyor. Bir de adamın eline gitar vermişler. Beni güldürdü açıkçası Thom sahnesi. Işığın Evlatları ise savaşçılar olarak değilde hacca giden müminler gibi gözüküyor. Adamlarde ne zırh var ne başka birşey. İnsan en azından zincir zırh falan giydirir.

2 Beğeni

Hocam eğer dizi de bu fragmanlar gibi olacaksa şahsen ben Loial yerine konuşabilen Chewbacca bekliyorum.

1 Beğeni

Ya bu rafe kendini ne zannediyor cidden merak ediyorum. Diziyi zaten düzgün uyarlasalar bırak GoT u bence hiçbir dizi geçemez lakin şu haliyle çoğu dizi wot u sollar geçer. Bu salak ve bunun takipçileri çıkacak olan diziyi şaheser falan zannediyorlar. Aşk 101 i falan acayip beğenirler bence.

3 Beğeni

:rofl::rofl::rofl:

Edit : Son GQ magazin dergisinde makale çıkmış. Yeni Game of Thrones diye tanıtılmış. Makalenin bir yerinde Judkins Game Of Thrones’taki aşırı erkeksi olan havayı düzelteceğini belirtiyor bu dizide. Game of Thrones ne alaka onu anlamadım hahaha ama bir Game of Thrones aşırı erkeksi bir dizi değil gayet güçlü kadın karakterler var iki Zaman Çarkı hiçbir zaman boyle konuları çözmeye çalışırken aşırı erkeksi gibi yavan bir şekilde ele almadi konuyu. Off, çok modern politik saçmalıklara boğulmuş bir dizi geliyor.

9 Beğeni

Tahmin ettiğim gibi eseri hollywoodlaştırıyorlar. Yani bütün kitapları okuyup basit bir şekilde ‘kadın gücü’ demek inanılmaz. Adam ZÇ’nın sadece kadınların güçlü oluşlarını anlattığına mı inanıyor bilmiyorum ama ZÇ asıl olarak dengeyi işler. Tek bir taraf baskın olduğu sürece iyi şeyler olmaz der. Ve hiç bir taraf mükkemel değildir. Seride kadınlar gayet gerçekçi işlenmişti bence. Ama dizide kadınlar iyi erkekler kötü gibi bir algı oluşturacak gibiler. Ayrıca bunların yanında cinsiyetler arası güç ilişkileri,insanların kusurları,barışın imkansızlığı ve savaşın gerekliliği ve en önemlisi bir insanın gerçekten ne kadar iyi olabileceği dahil pek çok konuyu işler.Bunların başından beri kadın gücü üzerinden reklam yapmaları çok ilginç.Taht Oyunları kadar iyi ve popüler olacağını ise hiç sanmam. Bunun sebebi eserin kalitesi değil eseri takmayıp kafalarına göre iş yapmaları ve hiç özenilmemesi bu işe. Beni üzen fanların çoğu gelen her değişiklik haberini sevinçle karşılaması. Bu salakların Robert Jorden’den daha iyi bir yazar olacaklarını düşünmek çok naif bir beklenti bence.

6 Beğeni

Öz dedem Robert Jordan’ın kemikleri sızlıyor…

3 Beğeni

Adam bunları görse çok üzülürdü gerçekten. :pensive:

2 Beğeni

Bu arada ben tamamım bu duruma herkes güçlü kadın olsun. Yakışıklı ve kaslı erkekleri izlemektense güzel ve kaslı kadınları izlemeyi tercih ederim.

Şaka bir yana. Her şeyi GoT ilr karşılaştırmalarının sebebi şuana kadar yapılmış en iyi fantastik dizi olması ama inşallah son sezonlarının kalitesinin ishalden hallice olduğunu unutmazlar.

Güzel ve kaslı kadınları ben de izlemeyi seviyorum ama Zaman Çarkı’nda değil. Kitaplarda kadınlar zaten hem akıllı, hem olgun, hem güçlü, hem de güzel olarak tasvir edilmişlerdi.

1 Beğeni

Ama o tasvirlerin kafamızdaki yansımasını hiçbir zaman bulamayacağız. Ne olursa olsun kafamızdakine yaklaşamayacak uyarlama. Günün sonunda birkaç insanın kafasında oluşan imgenin bütçe, uyarlamanın çekildiği dönem ve teknik kısıtlamalar çerçevesinde şekillenmiş haline stüdyo müdahalesiyle meydana gelmiş bir şey izleyeceğiz.

Bence uyarlamaların kitaplardan farklı medyumlara yapılmış yapıtlar olduğunu ve yazarın değil de alakasız insanların vizyonu olduğunu kabul etmek lazım. İyi bir uyarlama için dediğim gibi teknik imkan ve bütçe gerekiyor evet ama uyarlayan kişilerin yazarı anlaması ve eserin özünü sindirip uyarladıkları medyuma doğru aktarabilmesi de gerekiyor aynı zamanda. Bunu biz hayranlar idirak edebilsek çok rahatlayacağız. Kaynak materyal orada durıyor ve kimse onun üstüne sifonu çekmedi.

Zamanında LotR’de Tom Bomabdil yok, Arwen’i ev kızından çıkarıp savaşçı güçlü kadın yapmışlar diye seriyi kötü kabul etmek ile aynı şey. Tabi bunlar benim düşüncelerim. Bu kadar ciddi yorum bile yapmayacaktım ama benim de yazasım varmış demek.

Son olarak yaşasın kaslı güzel kadınlar.

2 Beğeni

Hocam, bu artık kaynak materyale uydular uymadıları çoktan geçti. Şu resime bakar mısın ? Yani, kaynak materyal ile alakası zaten yok ama kendi başına da iğrenç bir tasarım var. Kostümler kötü, saçlara ve bıyıklara bakar mısın ? Dalga geçilesi bir dizayn var.

Dediğim gibi artık olay sadık kalmak, eserin özünü anlamayı geçti benim fikrime göre.

1 Beğeni

Bu adamları gördükçe beni bi gülme tutuyor. Savaşa mı gidiyorlar ibadete mi belli değil.

3 Beğeni

:rofl: :rofl:

Witcher’da ilk bölümde siyahi elf gördüğümde nasıl sesli kahkaha attiysam aynı hisleri yaşıyorum.

2 Beğeni

Tam namaz kılmak için ezan vaktini bekleyen adam pozu. :laughing: Bu dizide dalga geçilecek baya şey olacakmış gibi gözüküyor şimdiden. Bir yandan üzücü fakat diğer yandan baya komik.

2 Beğeni

Hocam kaynak materyalin üstüne sifon çekilmediğini yazmışsınız ancak Rafe Judkins’in şuana kadar yaptığı açıklamalar hype yaratmak/sjwleri memnun etmek için değil de gerçekse Robert Jordan’ın kemikleri sızlıyordur.
Ben şahsen reklam için yapılmış açıklamalar olduğunu umup diziyi beklemeye devam ediyorum ancak iddiaya giriyor olsaydım bu açıklamaların gerçek olduğuna basardım paramı.

1 Beğeni

Bence de çok kötü görünüyor ama yine tek resimden yargıya varmak çok mantıklı değil. Bakalım bir gelsin izleyelim belki bambaşka bir şey çıkacak. Belki merlin dizisi gibi çok dandik görünen ama izlemesi keyifli bir iş çıkacak. Doğmamış çocuğa don bbiçememek lazım.

Siyah elfler dizinin problemi değildi bu arada. Ben sadece witcher 3’ü oynadım, kitapları okumadım bu arada. Orada komik olan tüm elflerin esmer olup elf kanı taşıyan Ciri’nin süt gibi ak olmasıydı. Bilmem derdimi anlatabildim mi?
Witcher dizisi genel olarak tırttı evet ama sorun elfler zenci olmuş değildi.

2 Beğeni

https://twitter.com/SyconBen/status/1450590824014749696?s=20

:slight_smile:

1 Beğeni