Yaz dizisi karakterleri tanıtımı herhalde. 
Sorun zaten elfler zenci olduğu için Witcher dizisi kötü demedim ki. Sadece onun kadar absürd gözüktü gözüme Beyazpelerinler. Yoksa Witcher’ın vasat olmasının sebebi dediğiniz gibi siyahi elf değil ama az da olsa bir etkisi vardır herhalde. Hiç yokta diyemem, büyük ihtimal “diversity” casting ile ilgilenen kişiler( genelde yeni yapımlarda böyle ayrı bir yapım ekibi var. ) bazı prodüksiyon gruplarından daha fazla bütçe almışlardır.
Onun dışında ben sürpriz beklemiyorum, dizi hakkında şuanda olumlu gördüğüm bir şey yok. Ne çıkacağı da belli zaten açıklamalardan, görüntülerden. Tek şaşıracağım nokta gerçekten Rand ,Perrin ve Mat’ın hikayelerine saygı duyulması olur herhalde.
Evet yeni bir sitcom geliyor olabilir. 
Resmi bir çalışma değil bu.
Ben acele etmişim, twite bakmadan resmi diye düşündüm. Teşekkürler.
Orjinalini bulamadım. Sızıntıdaki Ejder’in cinsiyeti bilinmiyor muhabbeti gerçek çıktı gibi… Tabi sadece tanıtım için yapılmışta olabilir. Eğer gerçekse Egwene’nin taveren olduğu da gerçek çıkmış oluyor. Ve sızıntının gerçek olma ihtimalini ilk kez düşünüyorum, korkutucu.
Off, çok iyi gözüküyor 

Edit : Burs başvurusu yapıyorum şuanda bitince çok güzel gömülür gibi fragman.
Yeni yayımlanan videoyu şimdi izledim. Çekimler falan çok iyi. Benim çok hoşuma gitti. 16+ yazıyor bu biraz beni üzdü açıkçası ben 18+ olmasını istiyordum.
Edit: Bölümden bölüme değişiyormuş. 
Hahaha, ikinci sezonda olmayacağını bildiğimiz oyuncuyu da görmek ilginç, saklayın falan bari adamı. Napalım rol kesip, görmemezlikten mi gelelim, onun dışında Robert Jordan kesinkes belirtiyor kadın ta’veren olabilir ama olayların geçtiği zamanda hiçbir ana kadın karakter ta’veren değil, Egwene bile, sorduklarında sıkça belirtmiş adam. Ayrıca Moiraine’in kitapta aptal olmadığını söylerken demek istediğim böyle şeylerdi. Ejder, erkek ve başka bir şekilde olması mümkün değil. Bunu kitabı okuyan herkes kavramıştır herhalde. Haliyle Ejderi yirmi yıldır arayan Moiraine’de bunu biliyor.
Dune’u izledikten sonra şunun yüzüne nasıl bakılacak bilmiyorum.
Bu tanıtım gayet iyi olmuş bence.
Ya ben bu videonun amacını anlamadım. Çok büyük ihtimalle Moiraine dizide böyle bir konuşma yapmıyor. O halde neden 70 saniyede 1. sezonda anlatacağın olayı söyletiyorsun. 1.sezonun tamamı Moiraine’in Ejder’in kim olduğu anlaması,Karanlık Varlığın etkinleşmeye başlaması ve 3 erkeğin “acaba ben miyim” olaylarını konu edinecek. 8 bölüm boyunca bunu anlatacaksın zaten. Niye videoda dizide olmayan bir konuşmayla kadına anlattırmışlar anlamadım. Çok gereksiz geldi bu teaser bana. Bu Egwene ta’veren söylentileri ise umarım yalandır. Fakat inatla neden bu kadar gösteriyorlar bu kızı anlamak mümkün değil. Eğer mesele önem ise 3 oğlan daha önemli. Mesele kadın olması ise Nynaeve onun kadar önemli. Gerçekten karakteri ta’veren yapmışlar ve bu yüzden ön planda ise büyük saçmalık olur.
Umarım Rand falan olmaz Ejder. Mat falan olsun yoksa belli bunlar Ejder hikayesini mahvetmiş ya da Perrin’i yapsınlar. Ben karşı cikiyorum beyaz bir erkek seçilmiş kişi istemiyoruz.
Edit : @Kvot hocam ne ta’veren yapması karakteri yenidendogan ejder yapmışlar. Bir de Rafe’in favori karakteri Egwene büyük ihtimal o yüzden. Tabi birde Egwene’in kadın olması var. Zor değil yani anlamak. Tek umudum, ufak bir değişimle Rand yerine başka bir karakteri ejder yapmaları. Rand’da başka bir karakter olsun dizi için yazılmış.
Ya gerçekten bir değişiklik yapmışlar gibi bu Egwene’ye. 1. fragmanda da çok ön plandaydı. Kitap fanlarını heyecanlandırmak için yapıyorlar diyeceğim ama fanların çoğu Egwene’yi ancak son kitaplara doğru sever. Kadın gücü falan diyeceğim, seride zaten fantezi aleminin en güçlü kadınlarından bazıları var. Önemli bir karakter diyeceğim Nynaeve onun kadar önemli. Anlamlı tek sebep ta’veren yapacak olmaları . Hatta o kadar güçlü bir ta’veren ki İshamel onun Ejder olabileceğini düşünüyor. Fakat bu olursa müthiş bir saçmalık olur. Dizi çıkınca umarım yanılırım ama bu videolardan ve çıkan sızıntılardan bu saçmalık olcakmış gibi gözüküyor.
İyi ama fragmanda zaten Egwene’nin ilerde nereye geleceği gösteriliyordu. Suya atlama sahnesinde yedi ajah renkleriyle birlikte.  Daha fazlası olamaz. Tutup da Ejder yapacak halleri yok.  Ama garip bir şekilde ejderin erkek olduğundan bahsetmemişler. Kitaba keşke biraz bağlı kalsalarmış.
 Ama garip bir şekilde ejderin erkek olduğundan bahsetmemişler. Kitaba keşke biraz bağlı kalsalarmış.
Demek istediğim fragmanda Moiraine’den sonra en çok gösterilen kişiydi. Fragman da zaten tamamen aes sedai,saidar ve dediğiniz gibi Egwene özelinde sahnelere sahipti. Bu çok garip. Sanki karakteri olduğundan daha önemli biri haline getirmişler gibi hissettim ben. Umarım yanılırım.
Egwene zaten seri boyunca son derece önemli bir karakter. Kitaplarda en çok kendi bölümleri olan 3. karakter kendisi. Nynaeve ile karşılaştırmak pek adil gelmedi. Nynaeve’in iki katından fazla kısmı var Egwene’in. Mat’i bile geçiyor bu noktada ki Perrin’in sonsuza dek süren Shaido hikayesi olmasa onu da geçerdi. Bir de dizide Ejder’in kim olduğunu kitaplara oranla daha bir gizemli tutmaya çalışacakları için bana mantıklı geldi Egwene’in kitaplardaki 3 ta’verenden daha fazla gösterilmesi, yoksa “Hmm demek ki ejder bu.” gibi bir durum olurdu. Açıkçası 3 ta’veren’in aşırı aşırı ilginç bir şeyi de yok başlarda göstermeye değecek.
Egwene’in ta’veren olması durumu da bana çok koymaz da Moiraine’in Egwene’in ejder olabileceğini düşünmesi ehhh… Biraz zorlar açıkçası, Ejder’in delilik getiren Saidin’e dokunabilen birisi olması Karaethon döngüsü açısından çok daha mantıklı geliyor bana. Yine de dizide beni çok rahatsız edeceğini düşündüğüm bir nokta değil. Brandon olsun, Rafe olsun herkes diyor zaten: “Bu kitabı mükemmel bir şekilde adapte etmemiz mümkün değildi, bunu çarkın başka bir dönüşü olarak görün.” Şu anda tamamen hiç kitapları okumamış biri gözüyle bakıyorum ve bu çekimler beni tatmin etti açıkçası. Dizinin kalanında da aynı kaliteyi yakalamayı başarabilmiş olmalarını diliyorum.
Edit: Bir de Reddit’teki sızıntıya pek güvenmeyin derim. Daha en başta o sızıntı Egwene’in sudan çıktığı sahnenin Moiraine ve Liandrin tarafından gözetilen bir Kabul Edilmiş testi olduğunu söylüyordu ama daha sonra gelen videolardan anlaşılıyor ki o sahne İki Nehir’deki kadınlar meclisinin testlerinden birisine ait.
Yayımlanan klibin en sonunda Moiraine “Who is the Dragon Reborn?” diyor ve ondan sonra Egwene, Mat, Perrin ve Rand gösteriliyor. Yani başlarda ejderin cinsiyeti belli değil. Bu noktada ya ‘ejderin kadın olma ihtimali de olsun eşitlik’ gibi bir görüş ortaya koyup popülerlik kasmaya çalışmışlar ya da Rafe çok Egwene hayranı ve onu ön plana çıkarmak istiyor. Ki eğer ikincisiyse kendi sevgisiyle en sevdiği karakteri öldürmüş olur. Egwene’i Ta’Veren yaparak kızın başardığı işlere bir kılıf uydurmuş olur ve onu gölgeler. Birçok sahnede karakter kendisi ta’veren olsaydı işlerinin daha kolay olacağını söylüyordu zaten. Spoiler Bu gidişle son savaşta Egwene’i de öldürmez bu adam. Yerine Mat’i falan öldürür. Mat’in dizide geldiği noktaya bakınca karaktere hiç değer vermiyor gibi geliyor. Ama dizi oraya kadar hayatta kalıcak mı?
Daha fazla bölüme sahip olması neden Mat veya Perrin’den daha önemli olduğu anlamına gelsin? Hikayede yaptıklarına bakalım. Mat Moiraine’yi kurtarıyor, Tuon’u destek vermesi için ikna ediyor,son savaşı yönetiyor ve Fain’i öldürüyor. Perrin Katil’i öldürüyor,Rand’i kurtarıyor ve Lanfaer’ı öldürüyor. Nynaeve yalıtılmaya şifa veriyor,deliliğe şifa veriyor,Rand ile beraber saidini temizliyor ve son savaşta Rand’in deliği mühürlemesine yardım ediyor. Egwene ise Beyaz Kule’yi birleştiriyor,Amyrlin oluyor,son savaşta Taim’i ve yüzlerce yönlendiriciyi kendisi ile beraber öldürüyor. Karakterlerin başka işleride var ama en önemlileri bu. Bana Egwene diğerlerinddn daha önemliymiş gibi gelmedi.Hele 3 oğlan kadar önemli hiç değil.Egwene’nin Ejder olma ihtimali birçok sebep yüzünden mantıksız. İlk olarak 3 oğlanda aiel savaşının sonunda doğuyor. Aralarında 1 veya 2 hafta vardı. 1. kitapta 19 yaşındaydılar. Egwene ise 17 yaşındaydı. Yani daha baştan kehanete uymuyor. Dizide yaşları değiştirdiler. Ne yaptılar bilmiyorum ama hadi kızı 19 yaptılar diyelim. Moiraine Ejder’in erkek olduğunu bildiğine göre kehanetlerde erkek diye geçiyor. Zaten mantıklısı da bu. Kehanetlerde erkek mi kız mı olduğu belli edilmiştir muhakkak. Diğer sorun ise İshamel’in bilmemesi olur fakat bu daha büyük bir saçmalık. Karanlık Varlık söylemiyor mu yani erkek olduğunu? Yani bunu yaparlarsa birçok yönden saçmalık olur. Ta’veren olursa da bazı sebeplerden saçma olur. Umarım yapmamışlardır bu yüzden.
Bu klip diğerlerine nazaran daha çok hoşuma gitti ama eğer ejder cidden egwene olacak ise kimse izlemez bence diziyi. Yabancı fanlar(!) yine izler ama gerçek fanlar izlemez diye düşünüyorum.
Öyle bir şey yapacaklarını sanmıyorum ya. Yapmazlar umarım. Çok saçma olur. Ta’veren olması bile saçma. Egwene kitapta tamamen kendi sahip olduklarıyla gelişen bir karakter değil mi? Güzel yansıtılırsa çok da iyi mesajlar verilebilecek, kullanılabilecek bir karakter iken Ta’veren yapıp bunu öldürmeleri saçma olur. Bence ilk birkaç bölüm veya sadece tanıtım olacak şekilde böyle bir imaj çizip sonradan ‘‘Hah, öyle bir potansiyel varmış ki Ta’veren sandık yav.’’ şeklinde bir şeye dönüştürebilirler. O da saçma olur gerçi ama ne yapalım.
Bir de Egwene’i Ejder yaptılar diyelim. Komple tüm hikayeyi ve karakterlerin maceralarını tekrar yazmaları anlamına gelir o da yemez bence. O ihtimalin üzerinde durmaya gerek yok o yüzden diye düşünüyorum.