Buradaki ahali hiç birşeyi beğenmemeye programlanmış galiba. Ben de mi sorun var diyorum sonra gidip yabancı kanallara bakıyorum millet uçuyor.
Ben buraya genel olarak eleştirilerimi yazıyorum. Yoksa ben de uçuyorum şu an.
yabancı fanlar her şeyi beğenmek üzere programlanmış robotlar çünkü
Flashback olarak kanlı karlar savaşını göreceğiz muhtemelen. Tam’ın sahnesini gösterebilirler.
Görsel efektler çok kötü. Trolloclar,yönlendirme sahneleri çok kötü. Özellikle şu ateş topu sahnesi falan rezalet. Fal Dara betimlemelere hiç uymuyor. Shienarlı askerler bir tutam dışında saçlarnı tıraş ediyor bu elbette yapılmamış. Moiraine ve Lan karakterlerine hiç uymacak şekilde ağlatılmış. Hacca giden Beyazpelerinliler bir aes sedai yakıyor. O kadar saçma ki o sahne. Adamlar bildiğin almışlar aes sedaiyi kazığa bağlayıp yakıyorlar. Valda’da şarap içip izliyor. Yolkapısı saçma sapan bir şekle bürünmüş. Logain sahnedi kötü gözüküyor. Karlı sahne kötü gözüküyor. Yani ben Got’un son sezonuna 7’yi çok görmüş biriyim. Bu şeyi nasıl beğeneyim. Hele en sevdiğin kitap serisine yapılınca daha fazla kızıyor ve üzülüyorum. Bu arada şu yakma olayı olduğuna göre sızıntı da doğru. Yani Amazon Orta Dünya’yı daha çok önemsediği için seriyi salakların eline vermiş onlarda içine etmişler serinin. Böyle bir eseri bu kadar kalitesiz, bu kadar ucuz nasıl yaparlar bilemiyorum. 3. sezon çıkmaz bu dizinin. O kadar saçma salak bir iş yapmışlar.
Hocam, bunun neyine uçayım, sızdıran adamın bütün dedikleri var fragmanda. Geçmiş olsun hepimize. Kesinlikle Perrin eşini yanlışlıkla doğradığında havalara uçarım sevinçten. Lan gibi bir adam bağırarak ağlıyor. Moiraine zırlıyor, kitapta Tam on Trolloca karşı koyup savaşıyor burda bir tane koymuşlar, zahmet edip. Batıormanı sahnesi çöpe gitmiş tamamen. Rand’ın karakteri için çok önemli bir sahne. Loial Perrin’le aynı boyda Rand Perrin’le aynı boyda.
Nabayım, Moraine, Trolloclara ateş topu attığında havalara mı uçayım, beynimi kapatıp. İyi şey yok mu ? Var, Shienarlılar fena değil.
Ha bide Kvot dostum çok güzel özetliyor zaten. Dediği gibi Beyazpelerinler tamamen klişe kötü adamlar olmuşlar. Sonra da sorarız ‘‘Ya bu fantastik diziler falan niye ciddiye alınmıyor’’ diye. Acaba niye ? Bende ciddiye almıyorum zaten şu Valda sahnesini gördükten sonra. Yolkapıları Minecraft’taki endere giden kapı olmuş, '‘haha’.
Ayrıca yabancı fanlar demeyin, onlara ‘‘kneeler’’ diyorlar zaten.
Hiç değişiklik olacak da demeyin. Ejder’i cinsiyetsiz yapmışlar. Evrenin temellerinden biri bu.
Ben niye beğendim bunu ya? Bakıyorum da herkes beğenmemek üzerine yoğunlaşmış. Bende bir yabancılık var herhalde.
Yok ben de beğendim, gayet de kaliteli duruyor görsel olarak bence. Ben Aes Sedailerin fazlaca hareket ederek tek güç kullanmasına alışamadım sadece ama ona da alışırım, sıkıntı olmaz diyorum.
Yabancılar neden her şeyi beğeniyormuş onu anlamadım ben. Bizden daha gelişmiş bir dizi kültürüyle büyüdükleri kesin, niçin dizi konusunda yabancılardan daha iyi zevke sahip olalım ki? Hakan the Protector dışında fantastik bir işimiz bile yok
Ben de beğendim. Hatta demin Zaman Çarkı ile hiç alakası olmayan birisine de izlettim. O da beğendi. Sadece grafikleri biraz kötü dedi.
Şu ana kadar çıkan her şeyi beğendim. Sorunun bende olduğunu düşünmüyorum.
bence sorun sende kanka. sonuçta bu dizi bir kitap serisinden uyarlama ve kitaba doğru dürüst uymuyorlar. nasıl beğendin anlamadım
ilkinden daha iyi bir fragman olsa da yine de kötüydü bence. birazdan derin inceleme atarım jsjjsjs
Hocam, içine etmişler. Serideki en ‘‘erkek’’ karakter olan Lan’ı ağlatmışlar. SJW is at finest. Kaç kez betimliyor, Robert Jordan kaç kez. Adam suratsız diye, dizide zırlıyor bildiğin adam, ağlasa, göz yaşı akıtsa iyi, bildiğin zırlıyor. Yani Rand’ı kadın ve siyahi yapsalar bu kadar üzmez beni.
Yani evet, çok kötü değil diyorum fragman ama endişe verici. Sızdırılanlan şeylerin doğru olduğu kesinleşti. Geçmiş olsun.
Eserin kendisiyle diziyi ve diziyi diğer fantastik ve bilimkurgu yapımları ile karşılaştırınca bu dizi anca 6 puan alır. Yani bu serinin kendisi Yüzüklerin Efendisi,Malazan,Dune ile falan karşılaştırılıyor. Dune ve Yüzüklerin Efendisi katlarca daha iyidi hem görsellik hem uyarlama olarak. Hadi onlar film diyin(bence bir bahane olamaz ama) Got’da daha iyidi. Gidin bakın Got’un sahnelerine. Karakterin elbisesinden şehirlerin tasarlanışına kadar çok iyidi. Anlıyordunuz özenildiğini. Keza görsel efektler falan çok iyidi. Hatta son sezonun en iyi şeylerinden biri oydu. ZÇ’de ise kitaptan hiç gerekmediği halde ayrılmışlar. Ve elbiseler,şehirler,görsel efektler falan çok kötü gözüküyor. İsteyenler gidip baksın diğer fantastik ve bilimkurgu işlerine. Arada müthiş fark var. Ben ZÇ serisinin dizisinden Got’dan her anlamda daha iyi olmasını beklerim. Çünkü söylediklerine göre bütçe daha fazla hemde eser daha iyi. Fakat bu iş ergen fantastik dizisine benziyor. Bunu beğenmem asıl seriye hakaret olur.
Önceki kuşaklar için bundan bahsedebiliriz ancak y kuşağının bir kısmıyla z kuşağı rahatça yabancı dizilere ulaşabilecekleri şekilde büyüdüler. Her ay yeni bir hobiye başlayabilecek kişilerin, hemen hemen hiç hobi edinme şansı olmayan Türk Z kuşağından daha fazla dizi kültürü olduğunu düşünmek bana mantıklı gelmiyor. Ortalama bir Amerikalı olsaydım muhtemelen şuana kadar izlediğim dizilerin/filmlerin en az yarısını izlememiş olurdum. Ayrıca yabancılar her şeyi beğenmiyor, görünür yabancılar her şeyi beğeniyor. Redditte en ufak eleştiride linç yağmuru başlıyor, insanlar kolay kolay eleştiri yapamıyor. Bu forumdaki kadar, hatta daha fazla eleştiri görmek istiyorsanız bakmanız gereken yer facebook grupları. Twitterda facebook gruplarından cımbızla yorum çekip tüm facebook wot tayfayı ırkçı, cinsiyetçi ilan edip linçliyorlar.
Fandom’dan:
Although his impassive face reveals little of his emotions, Lan is a highly complex character, described as “an onion” by Rand because of his many layers. He is stoic to hardship and ignores physical sufferings, as seen when Moiraine tries to torment him with fire-ants in New Spring. Despite his hard features and cold eyes, Lan feels deeply and loves passionately. Women are divided on his physical attractiveness, with some finding him irresistible and others, chilling.
Kısacası göründüğü gibi birisi değil Lan. Kitaplarda hiç ağladı mı bilmiyorum ama çok katmanlı bir karakter olduğu kesin.
Hocam, ciddi misiniz ? Zaten bu yüzden ağlaması sıkıntılı. Karakteri kompleks yapan buydu zaten. Taş gibi bir görünümü var ama içinde fırtınalar kopan biri. Böyle milletin ortasında zırlayacak biri değil. Rand’ın mentoru ve Malkier’in Kralı.
Edit : Yanlış işte kabul edin, Rafe Judkins kafasına göre Jordan’dan daha iyi yapabileceğini düşünüyor. Perrin, karısını doğradığında veya saidin veya saidar olmadığı zaman da aynı savunmaları yapacaksınız.
Lan ağlamış, Lan Çinliymiş… Bunlar beni pek ilgilendirmiyor hocam. Rafe kim onu bile bilmiyorum. Ben hem mutlu hem de heyecanlıyım.
Ya zaten elinde 14 kitaplık bitmiş bir seri var. Niye yeni şeyler yapmaya çalışıyorsun. Olduğu gibi uyarla bazı yerleri kes küçük sahneler ekle. Ben daha iyi yaparım bu adamdan. Sonuçta sıfırdan bir şey çıkmıyor, paran da bol. Daha ne istiyorsun?