İlk fragmandan daha gaz bir fragman olmuşta, benim mi ses sistemi bozuk yoksa, diyaloglar birazcık zor mu anlaşılıyor ? Yine epik müzik ##55’i dayamışlar arkaya. Bide 360 derece şeyini niye koymuşlar anlamadım, gereksiz. Son olarak sızıntılar doğru gibi birebir kazıkta yakma sahnesi ve yüzük ekleme sahnesi var.
Fragman aslında genel olarak fena değil ama yine hacı sen ne anlatıyorsun oldum. Gözünüzü seveyim, şu flashback işini keşke sonraki sezonlarda falan yapsaydınız. Zaten yeni bir evren tanıtacaksınız, bizim şu çocukları nasıl sevdirceksiniz.
Yine Moiraine odaklı bir fragman olmuş, baya Yeni Bahar kısımları olacak gibi, flashbacklar ile olacağını sanıyorum. Sonra Logain görüyoruz, hücresi çok dandik gözüküyor. Sonra yine Moiraine devam, Lan’ın o suratsızlığını ilk kez burda gördüm ve ısındım birazcık ama sonra ağladığını görünce düştüm direk, sonra bizimkiler gözüküyor, hiçbiri gerçekten kendini karaktere verememiş gibi, Şu Nynaeve’nin örgüsüne millet bayılıyor da, beni irrite ediyor, geriye atması falan. Karanlık Sahneler niye bu kadar karanlık onu anlamadım. Onun dışında gelelim fragmanını asıl can alıcı noktasına. Biz Egwene beklerken, Nynaeve’de dahil oldu. Moiraine, canım sen sorunlu musun ? 20 yıldır arıyorsun, araştırıyorsun nasıl Nynaeve veya Egwene Ejder olabilir. Nasıl beşinden biri savaşacak olabilir Karanlık Varlık’la. Asıl kırılma noktası burası bence, diğerleri boş laf. Ateş topu falan atıyor Moiraine buna mı heyecanlanayım. İçinden geçmişler evrenin.
Aiel Savaşlarını görüyoruz, Yeni Bahar’daki. İlginç ama gerek var mı emin değilim ? Kitapta tanıtılmaları çok hoştu ve bu kadar büyük değildi. Fal Dara’yı Shienar’ı görüyoruz, fena değiller bence. İlginç konuşulacak çok bir şey yok yani, fragmana bakıp ne konuşsam diye düşünüyorum. Çoğu şeyi zaten sızdırmışlardı. Thom falan da yok, büyük ihtimal çok az görücez onu. Loial saklamışlar, ne kadar kötü yapmışlarsa artık.
Bizim çocuklar yine geri planda hissettiriyor, Rand yine yeteri kadar var gibi ama Mat gözükmüyor bile yine.
Bu fragmanın tek artı yönü sızıntıları doğrulaması ve evrenin içinden geçecek olduklarının gerçek çıkması.
Edit : Seride çok önemli bir yer tutan Ejder Kehanetleri toptan değişecek veya hiç olmayacak. Şöyle dizinin başına veya sonuna falan koysaydınız keşke ama o ihtimal kalktı. Sadece merak ediyorum, nasıl yapacaklar yani Moiraine nasıl düşecek Rand’ın peşine, Gitara sahnesi olacak mı, olacaksa nasıl yapacaklar ?