Zaman Çarkı Dizisi - Amazon Prime [Spoiler İçerir]

image

Maalesef yanlış yerden giriyorsunuz hocam, sadece fantastik uyarlamalar için de değil hatta tüm uyarlamalar için rahatlıkla konuşabiliriz ki seri fanlarına iş yapılmıyor :joy: Hatta tam tersi ana materyal kaynaklar görsel uyarlamalar sayesinde daha çok popülarite ve akabinde daha çok fan kazanıyorlar.

Şu anki ana akımda yapımcılar bir political correct, bir SJW bir Woke culture durumunun farkında olarak iş yapıyorlar ve yapmamılar da. Yoksa yanlış bir harekette linç yiyecekler, eserlerinin geleceği olmayacak ve zarar edecekler gibi bir durum var çünkü. Katılıyor muyum, hayır. Hoşuma gidiyor mu, hayır. Ama cebinde parası olan genel tüketicinin davranışı bu ise gerçekleri de kabul ediyorum, lets move on :smiley:

Bu arada prime da ek bilgiler göremedim ya, moiraine quest ve teaser trailer var sadece şu an. zamanla güncellenir muhtemelen bizdeki de.

2 Beğeni

Manetheren konuşması sızıntısı doğruysa üzdü. Ben o konuşmayı çok beğenmiştim ve merakla bekliyordum. Perrin’e dair böyle bir background yaratmaları aslında güzel. Perrin’e dair ilk 7 kitapta pek bir şey öğrenemeden ‘‘Neyse o da böyle bir karakter işte.’’ şeklinde okuyorduk. İç motivasyonlarının nedenlendirilmesi güzel bence ama yöntemi iyi bulmadım açıkçası. Mat için de aynı fikrim geçerli ama onu da bir ekranda görmek lazım. Pelerinlileri daha ciddi bir şekilde ekrana taşımış olmaları fikrini de açıkçası beğendim ama umarım majör değişiklikler yapmazlar daha fazla. Tabii sızıntılar ışığında söylüyorum. Belki de doğru değillerdir. :smiley:

Hala bu sızıntının doğru olmama olasığı var hocam, bu kadar büyük saçmalayacaklarını sanmam. İlk kitaptaki en iyi sahnelerden biriydi Manetheren konuşması. Bekleyelim bakalım, daha neler çıkacak. Bir de son iki bölümde Mat’ın olmayacağı falan da konuşuluyor. ‘‘En olaylı’’ bölümlerde. Büyük ihtimal Barney Harris’in diziden ayrılmasından dolayı olmayacak son iki bölümde.

@Vordue Hocam, eğer milyonlarca insanın sevdiği kitapları alıp, kendin bir şeyler yapmaya çalışırsan bu sefer hem kendi mantığınla çelişirsin hem de kitapları okuyup seven insanlarla çelişirsin ve izleyecek kimse kalmaz bunun sonucunda. İlk önce fanlar diziyi sevecek ve taşıyacak sonra, genel izleyici kitlesi, dizi sürdükçe katılmaya başlayacak kitap fanlarına, sonra onların bazısı kitapları okuyacak. Bu böyle, yoksa genel izleyici kitlesi direkt yoktan varolmuyor. Vakıf, kitap fanlarının çoğunu baştan kaybetti ve şuanda inanılmaz küçük bir kitle var gerçekten diziyi takip eden.

1 Beğeni

Bana doğru gibi geldi çünkü yayınlanan bilgilere uyuyor söyledikleri adamın. Bakalım az bir zaman kaldı. Anlarız yakında doğru olup olmadığını.

1 Beğeni

Doğrudur değildir bilemem ama bu tarz sızıntılara hemen kanmama taraftarıyım. Daha önce bir çok film ve dizide ne sızıntılar oldu ve çoğu gerçek çıkmadı. Gelsin bakalım. Zaten ilk 3 bölüm direkt yayınlanacak ve oradan anlarız neyin ne olduğunu.

1 Beğeni

Son zamanlarda bu tarz sızıntılar oluyor ama. Star Wars,Marvel filmleri veya Got’un özellikle son 3 sezonunda baya sızıntı olmuştu ve çoğu doğruydu. Reddit trolü de olabilir bu kişi ama dediğiniz gibi. Az kaldı zaten. Göreceğiz yakında.

Pasifik saatinde sabah dokuz da trailer geliyor. Türkiye saati ile yarın akşam sekiz eğer yanlış bakmadıysam.

1 Beğeni

Ya aslında SJW akımına uymak için değişiklik yapmaları çok saçma. Çünkü kitapların birebir hali gayet SJW. Hatta hiç değişiklik yapmasalar şu an çıkacak halinden daha fazla eşitlik vardı. Kadınlar zaten erkeklerle eşitti. (Dünyamıza bakarak ‘ön plandaydı’ diyebiliriz) Zaten ten rengi siyah olan uluslar vardı. Ve zaten Zaman Çarkı evreninde ırkçılık fikri yoktu. Bana Zaman Çarkı evrenini önce kafalarında şu anki dünyanın eşitsizliklerine indirip sonra tekrar eşitlik fikrine yükseltmişler gibi geliyor. Ve buna içten içe çok sinirleniyorum ama yapabileceğim hiçbir şey yok.

2 Beğeni

Trailer çıkıyor bakalım yarın saat akşam 7’de. Daha iyi bir fikrimiz olur diye düşünüyorum. Ayrıca Egwene’in ejder adayı olması vs. muhabbetinin daha çok marketinge yönelik bir strateji olduğunu düşünüyorum, Moiraine’in Egwene’i Tar Valon’a götürmek için söylediği bir Aes Sedai gerçeği olma ihtimali var “Dördünüzden biri Ejder” cümlesinin. Böylece dizi izleyenleri de en başta “Acaba kim Ejder?” derken daha fazla ihtimal olacak ama muhtemelen sezon ilerledikçe öğreneceğiz Ejder’in erkek olduğunu.

Yukarıda belirtilen sızıntıların büyük kısmı bana uydurma geldi. Ya da zaten bilinen şeyler sızıntıda öğrenilmiş gibi davranılmış. Soru cevaplar sırasında Rosamund’un verdiği cevaplardan zaten öğrenmiştik Manetheren hikayesinin en azından dizinin ilk sezonunda bulunmayacağını. Bahsedilen Barney Harris’in son iki bölümde olmayacağını iddia eden “sızıntı” örneğin daha en baştan saçmalamıştı Egwene’in gölden çıkma sahnesine “Liandrin ve Moiraine ile Beyaz Kuleye girerken yapılan bir test” diyerek. Sonra da çıkan sahne arkası klibinde öğrendik ki alakası bile yokmuş, Emond Meydanı’ndaki kadınlar meclisinin yaptığı merasim gibi bir şeymiş.

Kitap serisi dönemine göre gerçekten oldukça ilerici ve eşitlikçi bir seriydi. Rafe dizi hakkındaki vizyonunun kitapların bu özelliğini de diziye adapte edebilmek olduğunu söylemişti. Bu sebeple “SJW” denilen unsurlardan epeyce olacaktır dizide. Tek umudum Doctor Who’nun yeni sezonları gibi didaktik, öğretici olmaya çalışan saçma bir üslupla ve hikayenin önüne geçirerek yapmamaları bunu. Yoksa açıkçası kitapların özünü koruyabilmesi adına ben de destekliyorum bu vizyonu.

Tek güç’ün cinsiyete göre ayrılmaması gibi bir durum olabileceğine imkan bile vermiyorum. Dizi fragmalarının kendileri saidin ve saidar figürlerini her yere koyarken imkansız bu. Belki izleyicilerin kafaları karışmasın diye sezon sonlarına doğru bu ayrım açıklanacaktır, muhtemelen Logain ile karşılaşıldığında vs. Size şimdiden dizide tek güç ve cinsiyet meselesi hakkında en fazla ne beklenilmesi gerektiğini söyleyeyim: Trans yönlendiriciler koyarlar kesin, ilk sezonda olur mu bilmem ama “erkek” ve “kadın” kalıpları dışında yönlendiriciler olabilir lakin bunu nasıl gerçekleştirirler hiçbir fikrim yok. Ama bildiğimiz şekliyle saidin ve saidara dokunmazlar. Eğer bu kadar serinin odak noktasındaki bir şeyi tamamen değiştirirlerse de eğer dizi de güzel olmadıysa izlemeyiz artık ne yapalım :smiley:

2 Beğeni

Yapımcılardan David Brown’ın GQ daki bir demecine göre Los Angeles, Atlanta, Londra, Budapeşte ve Prag’da kurulan setlerin büyüklüğü toplam 350.000 feet kareymiş.

Bizim metrik sistemimizle 100 küsür dönümlük filan seti sıfırdan kurmuşlar yani :upside_down_face: Bu bilgi bu hafta gelmiş de biz kaçırmışız. Emek ve özen adına umut verici bir ek gelişme olmuş, prodüksiyonda sınır koymamışlar belli ki :smiley:

2 Beğeni

O zaman imkanlar var ve biz yapımcıların vizyonunu eleştirebileceğiz direkt diyebilir miyiz? :smiling_imp:

2 Beğeni
3 Beğeni

Fragmanı detaylıca eleştireceğim ama ilk başta şu telefonu döndürme olayını kim akıl etmişse iyi yapmamış. 2 dakika boyunca fragmanı doğru düzgün izleyeyim diye girmediğim pozisyon kalmadı.

1 Beğeni

Beyazpelerinlilerin Aes Sedai yakması gerçek çıktığına göre diğer sızıntılarda doğru sanırım… Brandon Sanderson çarkın farklı bir dönüşü demişti de çarkın başka bir dönüşü değil bu, bildiğin başka bir çark yapmaya çalışmışlar. Bakalım ne kadar başarılı olacak. Ayrıca dizi çıkmadan son iş bu yüzden tüm sezondan parçalar vardır diye düşünürsek, fragmanda geçen yerlere baktığımızda dizi birinci kitapta bitiyor. Bölüm isimleri kitabı okuyanlara ters köşe için yapılmış sanırım. Kan Kanı Çeker nasıl ters köşe yapacak ki bize? Kehaneti görmeyeceksek bu bölüm ismi ne alaka eğer kehaneti göreceksek Valere borusu olayı nasıl olacak? Çöp kenarında mı bulacaklar Valere borusunu Fal Dara’ya giderken?

Trolloclar uzaktan güzel gözüküyordu ama bu fragmandan baktığımızda Merlinimsi olmuşlar. (Tam vs trolloc sahnesi)

2 Beğeni

Primeda düzgünü var galiba. Youtubeda bunu bulabildim. Bu arada Sarı yakılıyor?!? Ve Lan ve Moiraine beyazlar içinde. Bir de Tam’i görüyoruz.
Bir de karların içinde neden Aiel var. Aiel savaşları da mı var dizide.

1 Beğeni

İlk fragmandan daha gaz bir fragman olmuşta, benim mi ses sistemi bozuk yoksa, diyaloglar birazcık zor mu anlaşılıyor ? Yine epik müzik ##55’i dayamışlar arkaya. Bide 360 derece şeyini niye koymuşlar anlamadım, gereksiz. Son olarak sızıntılar doğru gibi birebir kazıkta yakma sahnesi ve yüzük ekleme sahnesi var.

Fragman aslında genel olarak fena değil ama yine hacı sen ne anlatıyorsun oldum. Gözünüzü seveyim, şu flashback işini keşke sonraki sezonlarda falan yapsaydınız. Zaten yeni bir evren tanıtacaksınız, bizim şu çocukları nasıl sevdirceksiniz.

Yine Moiraine odaklı bir fragman olmuş, baya Yeni Bahar kısımları olacak gibi, flashbacklar ile olacağını sanıyorum. Sonra Logain görüyoruz, hücresi çok dandik gözüküyor. Sonra yine Moiraine devam, Lan’ın o suratsızlığını ilk kez burda gördüm ve ısındım birazcık ama sonra ağladığını görünce düştüm direk, sonra bizimkiler gözüküyor, hiçbiri gerçekten kendini karaktere verememiş gibi, Şu Nynaeve’nin örgüsüne millet bayılıyor da, beni irrite ediyor, geriye atması falan. Karanlık Sahneler niye bu kadar karanlık onu anlamadım. Onun dışında gelelim fragmanını asıl can alıcı noktasına. Biz Egwene beklerken, Nynaeve’de dahil oldu. Moiraine, canım sen sorunlu musun ? 20 yıldır arıyorsun, araştırıyorsun nasıl Nynaeve veya Egwene Ejder olabilir. Nasıl beşinden biri savaşacak olabilir Karanlık Varlık’la. Asıl kırılma noktası burası bence, diğerleri boş laf. Ateş topu falan atıyor Moiraine buna mı heyecanlanayım. İçinden geçmişler evrenin.

Aiel Savaşlarını görüyoruz, Yeni Bahar’daki. İlginç ama gerek var mı emin değilim ? Kitapta tanıtılmaları çok hoştu ve bu kadar büyük değildi. Fal Dara’yı Shienar’ı görüyoruz, fena değiller bence. İlginç konuşulacak çok bir şey yok yani, fragmana bakıp ne konuşsam diye düşünüyorum. Çoğu şeyi zaten sızdırmışlardı. Thom falan da yok, büyük ihtimal çok az görücez onu. Loial saklamışlar, ne kadar kötü yapmışlarsa artık.

Bizim çocuklar yine geri planda hissettiriyor, Rand yine yeteri kadar var gibi ama Mat gözükmüyor bile yine.

Bu fragmanın tek artı yönü sızıntıları doğrulaması ve evrenin içinden geçecek olduklarının gerçek çıkması.

Edit : Seride çok önemli bir yer tutan Ejder Kehanetleri toptan değişecek veya hiç olmayacak. Şöyle dizinin başına veya sonuna falan koysaydınız keşke ama o ihtimal kalktı. Sadece merak ediyorum, nasıl yapacaklar yani Moiraine nasıl düşecek Rand’ın peşine, Gitara sahnesi olacak mı, olacaksa nasıl yapacaklar ?

2 Beğeni

Yolkapısı sahnesinde var hocam, insanlardan taş çatlasın 20-25cm uzun olduğu için fark edilmiyor.

@JaimeLannister Hocam maalesef o :smiley: Josha, Perrin’i oynayan aktörden azıcık daha uzun sanırım. Açıdan kaynaklıdır muhtemelen.

2 Beğeni

Hocam bakıyorum şimdi de, Dağ gibi Lan’ı ne yapmışlar, ‘‘oha!!’’ Bu Rafe kıs kıs gülmüyorsa bende bir şey bilmiyorum.

Edit : Hocam hala bulamadım, bir kişi fazla bana o Loial demeyin. :smiley: Ayrıca o sahne de Perrin daha uzun gözüküyor Rand’dan.

1 Beğeni

:fire:

3 Beğeni

Tam
resim
Trollock fena olmamış.

Loial solda arkada gözüken. Herkes aynı boyda.

Aiel’lerin kıyafetlerini beğenmedim.

Burası değil de Lan’in beyazlar içinde bağırdığı sahne çok komik. Orayı ss almaya gönlüm el vermedi.

1 Beğeni