Şimdi ben hiç Zaman Çarkı okumadım, bu diziyi de izlemeyi düşünüyordum. Burada diziye ait hiç olumlu yorum görmedim. Evreni bilmeyen açısından dizi izlenebilir mi yoksa hiç bulaşmayayım mı? Zaman Çarkı’nın kitaplarını okumayı düşünüyorum ama ne zaman okurum bilmiyorum
Hiç bulaşma bence. Neredeyse hiçbir şeyi açıklamıyorlar. Bilmeyenler anlamıyor çoğu şeyi.
Açıklama videoları vardı, onlar işe yarar diye düşünmüştüm ama en iyisi dokunmayayım ben.
[The Wheel of Time Fancasting for The Expanse Actor May Be Coming True]
Ne kadar diziye kızsamda bu haber hoşuma gitti.
Bide iyi tarafından bakın! En azından ilk sezon daha fazla saçmalama dan bitti.
İlk bölümden beri beğenmedim ama yine de izledim. Sezon finaliyle birlikte keşke hiç çekilmeseydi diyorum. Gerçekten berbat bir uyarlama olmuş umarım ikinci sezonu yayınlanmaz.
Ne güzel anlatmış
“Kardeşim sen Robert Jordan değilsin, sen Robert Jordan kadar yetenekli değilsin, sen herhangi bir yazar kadar da yetenekli değilsin, sen yeteneksiz bir adamsın”
Tam komedi gibi bir yazı. Hele hikayenin ana hatları çok sağlam, aynı gidiyor kitaplarla dediği paragrafta kendimden geçtim. Bu hikayenin ana hatlarını kabaca özetlersek iyi vs kötü. Bu kadar. Ana hat varda, isimler hariç her şey farklı. Ne anladık o işten. Bu hikayeyi güzel, kayda değer ya da başarılı yapan ayrıntılar da yatıyor zaten ki onlarda yok dizide.
Kitapları okuyanlar bile anlamadı sezon finalini, başlık bile falso. Kitaptaki evrenden bilgiler verilmiş yazıda, en güldüğüm ikinci kısım. Dizi de bunların hepsi farklı çalışacağının farkında değil mi bu arkadaş ? Uzun uzun Lews Therin falan anlatılmış. Keşke bende bu kadar iyimserliğe sahip olsaydım. Hayır, bence bunun komik gerçekten komik kısmı şu hala kitaplara sadık kalacağına inanıyor, bütün bunları gördükten sonra.
Üçüncü en güldüğüm kısım, Seanchanları çok iyi resmetmişler kısmı oldu. Seanchanlar kitapta o kadar fazla betimleniyor ki. Damanelerin, suldamlarin ne giydikleri, sancakları, gemiler, a’dam, o böceksi zırhlar, Lord ve Leydilerin giydikleri, kullandıkları dairesel eşyalar vs vs. Dizide ise, Mad Max’ten çıkmışlar. Bakın işte bunlar kötüler diye resmen gözümüze sokuyor. O boyalar, gemideki dikenler ne kadar aptalca. Seanchanlar gelir, kıyıya iner, yeminleri sorar sonra yeniden gelenlerin gelmesini bekler. Bu, böyle tsunami yapıp kıyılara fırlatan tipler değil. Niye bu arkadaş bunları yazmamış onu anlamadım. Evet, Seanchanların tartışılası çok fazla yönü var ama böyle akılsız kişiler değiller. Hatırlayın, Seanchan yönetimindeki yerlerde refahın falan arttığını hatta Rand ile ilgili trajik bir bölüm bile var bununla ilgili. 12.kitap Rand’ın Ebou Dar yok etmeyi düşünmeden önce farkına varıyor ki düşman olarak gördüğü kişilerin yönetiminde insanlar, onun yönetiminde olduğundan daha mutlu.
İnsanlar, birde dizideki gibi sanacak kitapları, benim asıl üzüldüğüm kısım bu. Yazıyı da okuyun bence , gülme garantili.
Bence biraz fazla yükleniyorsun arkadaşa. Bazı yerlerini sevmiş ama arkaplanı anlattığı yerden sonraki yazının çoğu dizide yapılanların yanlışlığından dert yanmak olmuş. Aslında o da bizim kadar bozuk finale. Dizi hiç birşeyi adam gibi aciklamadığı için ne nedir anlatayım demiş bu kadar.
Yok, Rafe Judkins’in açıklamalarını dinlese iş çözülecek bence.
Daha Judkins kitaplarda hangi karakterin en fazla yer aldığını bile bilmiyor. “Ya Rand’a ana karakter diyoruz da, kitaplarda bile en fazla o görünüyor mu emin değilim.” Bunu bilmiyor daha, otuz saniyede Google’a yazıp öğrenme şansım var bunu.
İlk 4 bölümü izledim. Bu kadar kötü oyunculuk nasıl bir arada toplanmış anlamadım. Türk dizilerindeki oyunculardan çok farkları yok doğrusu. Diyalog neredeyse değil tamamen sıfır. Hiçbir altyapı yok. Kitabı okumayan kişiler için açıklayıcı diyaloglar olması gerekirdi. Öyküleştirme hiç yapmamışlar gibi bir izlenim uyandırdı.
Öyle bir dizi yapmışlar ki konuşmaları dinlemeden izleyen bir şey kaybetmez.
Müzikleri beğendim. Geniş açı doğa çekimleri güzeldi.
HBO kalitesi beklemiyorum ama sanki diyalog ve kurgu üzerine hiç çalışmamışlar gibi hissettim. Üzüntü verici.
Böyle bir kitabın uyarlamasının daha şaşalı ve epik olmasını beklerdim. Mesela Dune filmi gibi.
Amazon’un çekeceği Yüzüklerin Efendisi dizisi için endişeliyim…
Ben seriyi okuyalı 3 3,5 yıl olmuştur. Dizi haberleri ihtimali o günden beri var, Pandemi den 1 yıl önce dizi kesinleşti kadroya dair haberler gelmeye başladı araya pandemi falan girdi, çekimler ertelendi dizi bu yıla kaldı.
Benim takip ettiğim edebildiğim dizi için zaman akışı böyle
Bu süre zarfında kadro belirlenirken senaryo hiç mi gözden geçirilmedi
Bu seriyi yada başka seri içinde geçerli uyarlamalar nadiren okuyuculardan geçer, bunda da geçmeyecekti belliydi ama en azından özenilmiş falan diye bilseydik keşke.
Benim diziden pek bir beklentim yoktu çünkü kadroyu açıklandığı an beğenmedim, Bir şeyler olduğunu sezdim diyeyim Nynaeve kitapta ağır başlı, hırslı, koruyucu biri hepsinin ablası, Perrinden yine ağır başlı akıllı bir karakter, diğerleri daha çılgın daha sorunlu ne istediğini bilmeyen yada kendini arayan karakterler (benim görüşüm katılırsınız katılmazsınız) Bu iki karakterin siyahi seçilmesi ne oluyor dedirtti Perrin yerine Mat siyahi seçilse bu kadar gözüme batmazdı ki İki nehir zaten perrin oraya döndükten sonra tüm ırklara yuva oluyor böyle yaparak hikayenin bu kısmı da çöp olmuştu.
Beklentisiz başladım bu yönden ilk bölümde Perrin’in karısı olması onu öldürmesini beğenmiştim çünkü bu onun ağırbaşlılığı falan filan içinde zemin ve sebep dedim ama iş oraya da varmadı, o bile ergen ergen dolandı
Sezon finalini izledim 2, 3, sezon olacakmış hatta galiba 4. sezon onayı da almış ben baksam da öyle serinin hikayesi diye bakmam ki büyük ihtimal izlemem
Dizi o kadar sıkıcı ilerledi ki son bölümü izleyemedik bile. Açtık yarım kaldı, hadi bitirelim deyince de hep erteliyoruz, izlemeyiz zaten muhtemelen. Muhafızı olduğu Aes Sedainin izini sürmeyi Nynaeve den öğrenen Lan, ne yapmışlar sana böyle. Felaket, rezillik, olmamış tamamen. Burda yazılanlara göre de kızlar güç patlaması yaşamış, nereden öğrendiler, ne zaman eğitim aldılar ki hiç izlemek istemiyorum. Amazonda unlike edemiyor muyuz? Aradım o şıkkı bulamadım, bari bir az sakinleşirim. Neyse bıraktık diziyi, insanlara her kafalarına esen saçma şeyleri izletemeyeceklerini anlarlar belki.
Yorumlara dayanarak hiç izlemedim bile.
Güzelim konuyu çöp ettiler
Çoğu insan Yüzüklerin Efendisi hakkında bilgi edine bilmek için ya da Yüzüklerin Efendisinin kalitesinin nasıl olacağını görmek için izledi diye düşünüyorum.
Bir de benim gibi her bölümü çıkınca hemen izleyen sonra da Twich üstünden takip ettiği bazı kanallarla tekrar izleyenler var.