Tek sayfa dahi kitabı okumamış bir izleyici olarak, son bölüme kadar bu diziyi beğeniyordum. Fakat bu son bölüm benim bile tadımı kaçırdı.
Diziye laflar hazırladım. Spoiler olabilir bakmayın
1- Dizide ilk bölümden beri bir terim bolluğu var. Sürekli bir yer adları bir olay adları geçiyor. Sürekli olaylar oluyor yada geçmişte bir şeyler olmuş ama ne oluyor valla anlamıyorum. Misal; İlk sahnedeki uçan arabalar ne alaka? Son sahnede denizden gelen eli yüzü boyalı kadınlar kim? Rand’ın kılıcının olayı nedir? Açılışta uçan araba koyacağına, Rand ve Moiraine dünyanın gözüne gitmişlerken yolda geçen süreyi uzat bana biraz detay ver, bir şeyler anlat. Karanlık olan geliyor Rand’a diyor ki “kimse sana yeteneğini anlatmadı mı?” Sezon bitti, biz de kimse bir şey anlatmadı.
Çıldırttınız beni.
2- Ya bu dizi aşk üzerine, romantik kategoride bir dizi midir? Tüm sezon aşk izledik. Millet dünyanın gözüne gitmiş, Egwene Rand’a aşığım diye ağlıyor. Moiraine bağı gizlemiş çekmiş gitmiş, Lan Nynaeve’e işte bağ kuracağın adam ben olmayacağım filan diyor. Ne diyeyim şimdi?
3- Dizide erkekler kötü gösteriliyor denmiş ama katılamıyorum genel olarak her şey kötü gösterilmiş. Misal; dizideki tüm kadınlar neden süreli ağlıyor? Kadınlar ağlayarak güç patlaması filan yaşıyor.
4- Tahtın altından kazma kürekle bir kutu çıkartıyorlar. Yani anlıyoruz ki kutu gerçekten önemli. Mühim bir boru var, çalınca birileri yardıma gelecek (falanca gelecek diyorlar ama izleyici yine bilmiyor kimin geleceğini). Perrin diyor ki: “hadi çalalım”, adamlar diyor ki: “Olmaz bunu Ejder çalacak”. Yav sen Ejder’in ortaya çıktığını nereden öğrendin?. Ejder kendisinin Ejder olduğunu daha dün öğrendi. Valla şok oldum bu kısımda. Ya hadi neyse, kazma kürek çıkardın madem neden ortada öylece bırakıyorsunuz?
5-Bölüm boyunca Perrin’den bir hareket bekledim. Acaba kurt adam mı olacak? Acaba seslenecek de dağdan kurtlar mı yardıma gelecek? Bölüm boyunca sadece kambur kambur yürüdü. Lan’dan beklentilerime hiç girmeyeceğim.
6-Agelmar neden babasını zırhını giymemekte bu kadar ısrarcı oldu ki? Sonunda çat diye öldü adam. Moiraine hiç bir yere dokunma derken Rand nasıl uyuya kalıyor? Rand dünyanın gözünde uyumuş, rüyasında karanlık olanı görmüş ve karanlık olan, rüyada Moiraine’i öldürmüşke. Rand hala rüyasını neden Moiraine’ne anlatmıyor? Son sahnedeki, örgüne dokun olayı nedir? Egwene gözyaşı ile nasıl Nynaeve’e hayata döndürdü? Daha bir dünya şey var ama yazmayayım artık.
Son olarak: Ejder’in hayalinde, sevdiği kadının evinin hanımı, çocuğunun anası olması ne diyeyim, beni derin düşüncelere sevk etti.
Unutmuşum editi: Yahu bu dizi neden karanlık? Göz gözü görmüyor. Kim geliyor kim gidiyor belli değil. Işığını açmaya çalıştım ama açamadım. Acaba benim televizyonumdan mı bilemiyorum.
Bir de yanlışlıkla, sildiğim yanıta cevap vermişim.