Zaman Çarkı Dizisi - Amazon Prime [Spoiler İçerir]

Poster gerçekmiş.İnanılmaz,ben kötü bir dizi bekliyordum da hepten batirmislar gibi.Ustteki arkadaşın dediği gibi bütün bütçe Lotr’a gitmiş bu diziye özen gostermemisler.

2 Beğeni

Rand niye yan karakter gibi? Felaket derecede kötü olmuş, çok üzüldüm.

3 Beğeni

https://unexpectedstylepick.com/exclusive-edition-151?s=poster-16x24-vertical&c=White&p=FRONT
Hayret verici.

2 Beğeni

Poster gerçekten çok kötü duruyor… Ama yukarıdaki Myrddraal ne alaka? Shaidar Haran bile olsa orada olması saçma. :confused:

3 Beğeni

Redditte Rafe Judkins’in bir açıklamasını görmüştüm o yüzden maalesef kaynak atamıyorum. Polygamy değil polyaamory gibi olabilir açıklamasına baktım, 2 yıl önce yapılmış. Benim gördüğüm açıklama çok daha yeniydi(2 yılda değişmemiştir umarım fikri). Ayrıca polygamy-polyaamory arası ciddi bir fark göremedim o yüzden saçma geldi ama polyaamory olacaksa yine süper :smiley: Redditte sürekli Rand’ın hangi kızla ilişkisi olmalı diye tartışıyorlar, o yüzden ben çok karamsarım bu konuda.

1 Beğeni

Şu an dizinin bu hale gelmesinin en büyük sebeplerinden biri de yabancı fanlar. Her haltı düşünmeden beğendikleri için bu yapımcılarda eheeheee biz iyi yapıyoruz yha diyorlar. Gereken tepkiyi alsalar bunların çoğu olmazdı. Lotr fanlarına kızarım ama keşke biraz öyle olsalardı da bugün burada bunu konuşmasaydık.

2 Beğeni

Bence o Myrddaal’ı koyma sebepleri Voldemort’a benzetip HP fanlarının “voldemort mu lan o?” diyerek bu saçma afişe 2 3 saniye daha uzun bakmasını sağlayaraktan bir durumu kurtarma gayesi olabilir. Ya da sadece koyacak bir şey bulamadılar. Türk komedi filmlerinde afişe düğün sahnesi, araba, inek ve kullanılan her bir alet edevatın ve tabi kamera önünde 14 saniyeden fazla görünen herkesin koyulması gibi bir yolu da seçmiş olabilirler.

4 Beğeni

Türk kitlenin fantastik anlayışının klasik orta çağ betimlemesinden ibaret olduğunu ve high fantasye yabancı olduğunu bir kez daha görüyoruz. Fantastik öğelerinin %90’ının silinerek Orta çağ hanedanlık kopyası haline getirilen game of thronesu aşamıyorsunuz maalesef.

Fantastik evrenler low fantasyden ibaret değil. Zaten zaman çarkı low fantasy bile değil. Game of Thrones gibi bir eser bekleyen kişi türe uzak olmalı.

High Fantasy’nin ne yazıkki kaderi bu, insanlar olağanüstülük görmek istemiyor, olağanüstülüğün ima edildiği Low Fantasy eserler görmek istiyor. Game of Thrones’da olağanüstülüğün ima edildiği ilk sezonların çok beğenilip, olağanüstülüğün gösterildiği son sezonların hiç beğenilmemesi gibi… Sadece Türk kitlesi değil globalde de çok farklı değil. TV’de High Fantasy eserlerin başarılı olma ihtimali pek yok çünkü insanlar ekranın karşısına LOTR veya Game of Thrones beklentisiyle oturuyor.

Geçmişte de Shannara Günlükleri ve Doğruluk Kılıcının dizileri çekildi ama fantastik unsurları silinmiş Game of Thrones gibi klasik orta çağ dizisi olmadığı için tutmadı tabii.

Neden ben şu ana kadar yapılan her işi (poster dahil) beğendim? Bende mi sorun var acaba? :slight_smile:

Dizi çıkana kadar konuşulan şeyleri ciddiye alamıyorum ben. Vakıf için de çok iyi fragman diyen arkadaşlarım oldu. Hatta Vakıf ne WoT ne diye dalga geçiyorlardı. Şimdi dizi çıktı ve lanet gelsin böyle işe dediler. :joy: Sadece görsel açıdan güzel demeye başladılar. Niyeyse ben de yayımlanan şeyleri beğendim. Bu poster de güzel olmuş bence.

3 Beğeni

Haklısın dediklerinin her biri olabilir. Ama güzel bir posterle herkes için dikkat çekici olabilirdi. Ben bile daha güzel bir poster yapardım. :smile: Moiraine de dizide ana karakter gibi duruyor. Ta’verenler kıyıya köşeye itilmiş. Lan’ın gözleri ve giysileri de çok yanlış, daha önce de demiştim sana.Bir kral böyle mi giydirilir?

1 Beğeni

O saydığınız diziler beğenilmedi çünkü kötü yapilmislardi.baska sebep aramaya gerek var mı ?

6 Beğeni

Kitabı okurken aklımda beşik kertmesi gibi bir şey canlanmıştı, Rand ile Egwene’nin hiç bir zaman bu kadar yakın olduklarını hatırlamıyorum.

@dikomerro Olmadı bir sezon birisiyle takılır, diğer sezon diğeriyle. Zaten Elayne ve Aviendha Rand’ın yanında pek gözükmüyorlar.

@Asena İnsanların asıl görmek istedikleri şey tutarlı ve kurgusuyla uyumlu bir evren. İzleyicilerin GoT’un ilk sezonlarını sevmelerinin nedeni senaryonun yazarın Orta Çağ merkezli tarzından fazla uzaklaşmamasıydı.

High fantasy dizilerin filmlerin beğenilmeyip -ne hikmetse- en iyi fantastik kitaplar listelerinin tepelerinden düşmemesinin sebebi “insanların olağanüstülük görmek istememesi” değil, bu olağanüstülüğün ekrana yanlış yansıtılmasıdır. Eğer high fantasy ögeler izleyiciye -kitaptaki gibi- gerçekliğin bir parçası olarak aktarılıp altyapısı da tutarlı bir senaryo ile tamamlanırsa bu tarz diziler de gayet izlenirler.

Ancak yönetmen gidip, demirbaş ögeleri evren büyüklüğü ve karakter çeşitliliği olan bir seriyi “gençleri korkunç yaratıklar kovalıyor, bir de atlayıp zılayan kaslı muhafızlarla multikültürel renkli ablalar var arada da havaya ışıklar atıyorlar” a indirgerse(en azından izleyicinin zihninde) o dizi tutmaz.

5 Beğeni

Gerçekten çok güzel poster olmuş.yapanin ellerine sağlık.

Dizinin ana karakteri Gozsuzler galiba hahah,bütün gün dalga geçilir bu posterle.

1 Beğeni

Vakıf birçoğumuzu ters köşe yaptı. Fragmana, afişe kanıp “muhteşem bir şey geliyor” dedik. Umarım bu durumu Zaman Çarkı’nda da yaşayıp terse yatarız.

5 Beğeni

Evet, sorun sende. Net olarak zevksizsin sevgili isos. Zevksizlikte beni de solladın, şaşkınım. :slight_smile:

Geneli bilemem ama ben ta 5. sezonda eleştirmeye başlamıştım GoT’u, 5…sezonu bitirmedim bile. Beğenmeyenlerin High Fantasy öğelerinden dolayı sevmediğini sanmıyorum son sezonları. Hatta son sezonların savunması High fantasy öğeleri üzerinden yapılıyor, efektler vs. Hatta fantastik işte çok sorgulama diyenler bayağı vardı, sanki fantastik olunca mantıksız olması meşrulaşıyormuş gibi.

2 Beğeni

20-30 mesaj görünce çaktırmadan trailer mı saldılar diye panikledim bi :joy: Çok takılmayın arkadaşlar, böyle her ürün her eylem yönetmenin/yapımcının elinden geçerek çıkmıyor. Yarın New York Comic Con paneli varmış WoT için; belli ki son dakika paniğiyle ya panele eli boş gitmeyelim iki çiziktirin de fanlara poster çakalım bari demiş marketing departmanı :joy: Bir yanda fragmanı, diğer yanda paint i açıp copy-paste fln işte al sana bi poster :joy:.

Ben yarın fragman gelir diyordum ama anca bunu okutacaklar herhalde :grinning_face_with_smiling_eyes:.

3 Beğeni

Fantasyden anlayıp anlamamaya bir şey diyemem ama GoT’un veya Shannara’nın beğenilmeme sebebini high fantasy öğeleri ekrana yansıtılması olarak değerlendirip üstüne insanları bir şeyi anlamıyor ilan edeceksem 88 kez düşünürdüm sanırım.

Posteri ben de beğenmedim ama Foundation trailerina bakıp eldeki işe gelen yorumlara bakınca da tam tersi bir şey görebileceğimize dair umudumu koruyorum.

3 Beğeni

Ya işin kötüsü ben GoT’u da son sezon hariç sevdim. Sanırım kendime bir ayar çekmem gerek. :slight_smile: