Zaman Çarkı Dizisi - Amazon Prime [Spoiler İçerir]

1. Sezon’da Mat’i Barney Harris yerine Donal Finn oynayacakmış ama resmi açıklama gelmedi, gelince neden olduğunu anlarız. Mat’in görünüşü 12. Kitaba kadar değişmiyordu, onla alakalıysa bir şeyleri çok değiştirmişler gibi. Ya da direkt Harris ile alakalı bir şey olabilir.

https://deadline.com/2021/09/the-wheel-of-time-donal-finn-to-play-mat-cauthon-in-recasting-on-amazon-series-as-barney-harris-not-returning-for-season-2-1234840887/

2 Beğeni

Sebep her türlü şey olabilir tabi,öğrenmeden konuşmak istemiyorum.Mat’i oynayan oyuncu ağır bir hastalığa falan yakalanmış bile olabilir.Hala belirsiz gözüküyor.

Yeni cast edilen iyi durmuyor eski oyuncu da Mat’in kitaptaki havası vardı gerçekten bu yeni oyuncunun yüzü çok düz.

2 Beğeni

Dizi vizyona girmeden böyle bir karar çok ilginç, ilk defa beni biraz demoralize eden bir gelişme gelmiş oldu WoT dizisinden. Genç casting ilk açıklandığında en başarılı bulduğum seçimdi açıkçası Barney harris.

Bu tarz uzun soluklu planlanan yeni yapımlarda genç başrollerle çok yıllı ve ciddi bağlayıcılıkları olan kontratlar yapılır. Oyuncun bırakıp gitme ihtimali yok yani, stüdyo fesheder ve etmiştir diye düşünüyorum. Nedenini epey merak ediyorum; @JaimeLannister ın dediği gibi bir sağlık sorunu da olabilir. Benim aklıma ilk gelen yüz kızartıcı bir eylem/olay tarzı bir durumun stüdyoca erken öğrenilip hemen feshe gitmesi oldu. İlk sezon çekimleri sırasında oyuncu farklı sıkıntılar çıkarmış ya da huzur kaçırmış da olabilir ama koca sezon çekildikten sonra bundan adam kovmazlar bu sektörde.

Bakalım altından ne çıkacak :confused:.

1 Beğeni

2 Beğeni

Rand ile Egwene’yi bu kadar yakın göstermekle neyi amaçlıyorlar acaba? Min, Elayne, Aviendha’nın papucu femisitlere yaranmak amacıyla dama atılmış olabilir mi?

3 Beğeni

Şu cümle çok önemli aslında. Dizi’de kitapta olanların birebir olmasını beklersek hayal kırıklığına uğrayacağız gibi duruyor. Biraz daha esnek bir beklentiyle yaklaşmak gerekiyor gibi.

1 Beğeni

İlk sezon için bence doğru olanı yapmışlar. İlk kitaplarda hep Rand Egwene ile evleneceğini düşünüyor.

Bence insanlara ters köşe yapmak istiyorlar. Kitapları okumayan izleyiciler muhtemelen büyük bir Rand - Egwene aşkı bekliyordur.

Rand ve Egwene ilk kitaplarda nişanlı gibiler sadece onlar değil köy bile evleneceklerini düşünüyor. Fragmanda olan sahneyse bana göre Egwene’in radikal kararlar aldığı sahne, bir anda sırtını dönüp “ben şuna şuna karar verdim” diye bıdı bıdı yapacak diye bekliyorum.

Nasıl yapacaklar açıkladılar mı bilmiyorum ama üçlü bir ilişki görmeyeceğiz. İnsanlar bundan rahatsız olabilirmiş :smiley: Üç muhafızıyla alem yapan yeşil aes sedailer göreceğimizden eminim ama.

Rafe Judkins sonradan polygamy değil polyaamory gibi olacak dedi yanlış bilmiyorsam. Teorik olarak nüans farkı vardır belki ama pratikte ne farkı olacak ben anlayamadım. Kadınlar arasında da mı bir şey olacak, nedir yani bu fark onu anlamadım.

Bu konuda kaynağınız var mı hocam? Hayatımda duyduğum en saçma şeylerden biri çünkü, ama bir yandan günümüz “woke” kültüründe gayet de oluru var gibi geliyor.

Browser geçmişimi mahvetme pahasına bu konuya biraz baktım. Farkları “evli” olmak ve olmamak demişler.

Bu muhabbet can sıkacak. Aviendha ve Elayne’in arasında tam bir kardeşlik ilişkisi var. Bilgelerin kardeşlik töreni ile tam kardeş oldular bile denebilir ki bayağı sevdiğim yerlerdi seride. Bu kardeşliği bozup aralarına romantik bir ilişki koyacaklar gibi geliyor bana. Neyse ilk sezondan dert edilecek meseleler değil bunlar, bir ilk sezon gelsin bakalım.

Hem seride tam bir evlilik durumu yoktu zaten bu dördü arasında.

Vakıf hakkında pek iyi şeyler okumadım. Umarım bu serinin dizisi aslına sadık olur bari.

Aslına sadık değil kesinlikle vakıftan daha fazla koptular ana materyalden

1 Beğeni

Vakıf’ı izledikten sonra daha da karamsarlaştım. Çünkü görüldüğü üzere bu dizileri çeken kişiler kitapları kesiyorlar ve kestikleri yerleri saçma sapan bir şekilde dolduruyorlar. Fakat Vakıf’ta en azından görsellik baya iyidi. Zaman Çarkı’nda fragmandan gördüğüm kadarı ile görsellikte düşük bütçeli gibi duruyor. Yarın bir fragman daha gelebilir. O daha uzun olacak. O fragmandan sonra net bir karar veririm ama şimdilik karamsarım.

Hiç haberim bile yoktu. Umutluydum, kötü olmuş.

Fırından yeni çıkmış ama bu sefer yanmış çöpe döküyoruz…

2 Beğeni

Ciddi değildir ya fan made falandır bu.Bu kadar kötü olamaz

1 Beğeni

Son zamanlarda bu kadar rezalet bir işe rastlamamıştım.O kadar ucuz,özensiz,amatörce yapılmışki. Amazon bu diziyi hiç umursamıyor galiba.

4 Beğeni