Zaman Çarkı Dizisi Kitaplardan Kısmen Farklı Olacak

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: https://kayiprihtim.com/haberler/edebiyat/zaman-carki-dizisi-kitaplardan-kismen-farkli-olacak/

image

Brandon Sanderson, Robert Jordan’ın başyapıtından uyarlanan Zaman Çarkı dizisinin yer yer kitaplardan farklılıklar göstereceğini açıkladı. (DEVAMI…)

3 Beğeni

Hadi hayırlısı. Bu tarz haberlerden hiç iyi sonuç çıkmıyor gerçi.

8 Beğeni

İkinci bir game of thronse vakası gibi olmasın da.

2 Beğeni

Abi yapmayın ya… :frowning:
Game of Thrones’tan sonra bir huylandıydım zaten. Bu haberden sonra hiç iyi şeyler beklemiyorum.
İşin içine politik doğruculuk da girecektir muhtemelen. Bu tip durumlar genelde çok az pozitif etkiye yol açar, kast haberleri ne getirecek bakalım. Tetikte olmakta fayda var.
Arkadaş şu eğlence sektörü elini attığı bir şeyi de bozmasın ya.

4 Beğeni

Brandon abi güzel demiş. Sözüne güvenmek lazım… Birde ilk iki kitap dizi yapilirsa birebir çok sıkıcı olur sanki… :thinking:

1 Beğeni

Benim de duygularım karışık. Değişiklikler olacağını biliyorum ama Sanderson buna dikkat çektiyse ciddi değişiklikler var anlamıma geliyor olabilir bu. Bilmiyorum.

@mit İhsan abi demiştim yaptığın her Zaman Çarkı haberinin altına hala okumadın diye yazacağımı söylemiştim iddiam devam ediyor.

unnamed

11 Beğeni

Kitaplardan farklı olmasın ya. Üzücü bu. :confused:

2 Beğeni

Yukarıda biraz fazla tepki verdim galiba ama duygularım çok karışık. Yüzüklerin Efendisi filmlerini sevmiştim ben ama kitaplardan uzaklaşan projeler genelde batıyor. Kitapları, küçük sahneler ekleyerek ya da çıkararak çekmeleri taraftarıyım açıkçası.
Ana hikayeyle oynayan değişkenlerin başarılı sonuçlar doğurduğu yapım bilmiyorum ben.

5 Beğeni

Karakterler arasındaki aşkmeşk ilişkileri değiştirilmiştir inşallah. Okurken fenalık geliyordu bazen özellikle kadın karakterleri.

Sandersona güvenmek istiyorum.

Ancak şu kısım beni düşündürüyor. Ne yani önce 2 seneryo yazildı ve 1. çok iyiydi ancak yapımcı daha kötü olan 2. seneryoyumu seçti?

1.Seneryonun kitaba sadık 2.olanın ise ticari başarı için politik doğruculuğun olduğu kötü bir seneryo olduğu aklıma geliyor.

Her şeye rağmen o dünyanın tv’ye gelmesi beni mutluediyor. Kotü olursa izlemeyiz olup biter.

3 Beğeni

Bence sıkıntı günümüz popüleritisinde. Yani bilemiyorum her şeye erişim kolay diye midir nedir günümüz de kitap& çizgi roman veya devam filmleri, eski filmlerin yeni uyarlamaları daha kötü, sövmelik oluyor

2 Beğeni

Bakalım, göreceğiz. Açıkçası Brandon Sanderson’ın sözüne güvenmek istiyorum, ama henüz ortada üzerine yorum yapabileceğimiz bir senaryo yok.
@Muhammed_Deger orada kastedilen muhtemelen bölüm senaryolarıdır, ilk senaryo güzelse geri çevrileceğini sanmıyorum. İlk Senaryo derken ilk bölümden bahsediyordur muhtemelen.

2 Beğeni

Bende güvenmek istiyorum sonuçta danışmanlık yapıyor umuyorum ki dediği gibi olur

Bunu ancak kast yapılıp, setten görüntüler geldiğinde ve fragman çıktığında anlayabileceğiz. En azından bir fikrimiz olacak.

Fragmanın gelmesine daha çoookkk var :frowning:

1 Beğeni

Ben Brandon Sanderson’a ve Rafe Judkins’e güvenmemeyi seçsem dahi çok sıkı takip eden ve üretilen her materyale yorumlar yapan taraftarlar var. Okuyucuya ve koyacağı tepkiye güveniyorum. Rafe Judkins’in en takdir ettiğim yönü de bu okuyucuları sürece dahil etmesi.
@Muhammed_Deger 'in dediği gibi, kötü olursa izlemeyiz. İzlesek de Zaman Çarkı yorumumuza katmayız.

Her halükarda bu denenmeliydi. İyi bir fırsat çıktı ve bu fırsatı kullandılar. Çok daha mütevazi bir stüdyodan çok daha kötü bir yapım da çıkabilirdi.

1 Beğeni

SJW’ye fazla bulaşmadıkları sürece kurgudaki kısmi değişiklikler kabulümdür. Bende birebir çekilmesini isterim ama seri çok uzun olduğu için ve bazı yerlerde seri çok durgunlaştığı için izleyici kitlesini kaybetmemek adına üzerinde belli oynamalar yapılması gerekiyor. Diziden beklentim Terkedilmişler’in rolünün kitaptakine göre daha fazla olması ve serinin karanlık yönüne daha fazla yer verilmesi olacaktır.

4 Beğeni

Valla ben şahsen Moiraine Sedai bakış açılı bir fikri sevdin. Hiç bir naneden haberi olmayan 3 köylü çocuğunu izlemektense yüce sanatlarda uzman ancak onun bile aklının ermediği gizemleri açığa çıkarmaya çalışmak, bunları izlemek, hem seriyi ilk defa diziyle tanıyacaklar için, hem de yazarın kitaplarda serpiştirdiği gizem kırıntılarını alt metinlerde bulamayacak olduğumuzdan daha yaratıcı bir yaklaşım gibi gözüktü bana. Brandon’un ve Harriet’in seriye çok aykırı kaçan yaklaşımlara izin vereceklerini sanmıyorum açıkçası. Ayrıca adı üstünde adaptasyon, bazı şeylerin farklı olması kaçınılmaz. Çok fazla irdelememek lazım :smiley:

1 Beğeni

Olayın özünü koruyacaklarsa sorun yok aslında. Tamamen Moiraine’in gözünden neyi nasıl anlatacaklarına bağlı bir durum bence. Gerçekten seriye farklı bir tat da katabilir dediğiniz gibi.

Moiraine fena bir karakter değil ama onun bakış açısıyla anlatılmasa daha hoş olur. Hem kitapta bir çok karakter bakış açısı var. Mantıken üç Ta’verenin daha baskın olması lazım bence.

Ve sözü edilen kısmi farklılıklar sadece Terkedilmişlerle ilgili olsaydı keşke. Onları daha etkin görmek mesela. Yine de ortada bir şey yokken konuşmak havada kalıyor.

1 Beğeni