Zaman Çarkı Serisi Okuma Rehberi

Kapak

Zaman Çarkı Serisi’nin konusunun açılma vakti gelmişti. İthaki Yayınlarıda hazır yeniden basmaya başlamışken uygun olacağına karar verdim.

SERİDEKİ KİTAPLAR

  1. Dünyanın Gözü
  2. Büyük Av
  3. Yeniden Doğan Ejder
  4. Gölge Yükseliyor
  5. Göğün Ateşleri
  6. Kaos Lordu
  7. Kılıçtan Taç
  8. Hançer Yolu
  9. Kışın Yüreği
  10. Alacakaranlık Kavşağı
  11. Düş Hançeri
  12. Fırtına Toplanıyor
  13. Geceyarısı Kuleleri
  14. Işığın Anısı
  15. Yeni Bahar - Zaman Çarkı Başlangıç Kitabı

ESKİ BASIM KİTAP KAPAKLARI (CİLTLİ)

1 2 3 4 5

6 7 8 9 10

11 12 13 14 15

YENİ BASIM KİTAP KAPAKLARI (KARTON KAPAK)

1 2 3 4 5

6 7 8 9 10

11 12 13 14 15

40 Beğeni
4 Beğeni

Ciltli baskıları toplayalı 3-5 sene oldu ve bir türlü okuyamadım. Karton kapakları alıp yeni seri takip ediyorum bahanesiyle bende okumaya başlarım seriyi herhalde.

1 Beğeni

Arkadaşlar yeni karton kapaklı kitapların ciltli versiyonlarını sordum ve düşünmediklerini söylediler bilginize.

1 Beğeni

Hali hazirda ciltli versiyonlar var zaten, hic gerek yok. Tukenmis olanlar tekrar basilsin, ki zaten yapacaklar, bize yeter

2 Beğeni

Eski kapak ciltli basımlardan 4. ve 13. kitabın durumunu merak edenler için… Gelecek yıla sarkmayacağını düşünüyorum. :slight_smile:

3 Beğeni

Benim tek korkum bu kadar kalın kitabı okurken dağılması. Yoksa sıkıntı yok. :wink::wink:

4 Beğeni

Diğer konuda sordum burada da sorayım. Eğer ciltsiz toplarsam ortalama kaç TL kar ederim? Ve madem eksik ciltler de basılacakmış, ciltli mi önerirsiniz ciltsiz mi?


Sanırım cevabı aldım. İkisinin de ilknoktada %38 indirimli fiyatları. :smiley:

1 Beğeni

Bundan sonra yeni kapakli olarak 14 kitap mi gelecek? Yoksa sarı kapaklar basılmaya devam edecek mi? Ben çok seçiyordum sari kapakları da henüz 4 tanesi var sadece.

Tükendikçe sarı kapaklı ciltliler basılmaya devam edecek ama bir noktada son bulacaktır her iyi şeyin bir sonu olduğu gibi, acele etmekte fayda var. Ciltsiz olarak da yeni kapaklı 14 kitap tekrar gelecek, ciltsizler tükense de 14 kitap da çıkana kadar eskilere yeni baskı yapmaya devam edeceklerdir. Ciltsizler daha uzun süre bizlerle olabilir diye düşünüyorum ben. Bir noktadan sonra fiyatından dolayı ciltsizlere talep daha fazla olursa ciltli yeni basımları bir noktada kesilebilir ama kaç sene sonra olur bilemem.

1 Beğeni

Güzel bir kapak tasarımı olmuş. Ciltliyi alamayacak durumda olanlar için daha alınabilir bir fiyata indirilmesi de hoş bir şey. Ama klasikleşmiş olduğunu düşündüğüm eski basımın üzerine çıkarılması çok gerekli miydi düşündürüyor insanı. Baskıları tükenmişleri unutmamaları iç rahatlatıyor ama yukarıda da denildiği gibi, toplamak için acele etmekte yarar var.

1 Beğeni

Bence gerekliydi. Öğrenciler ve gelir seviyesi düşük olanlar belki şimdi bu seriye başlayabilecek. Kapak değişikliği gerekli miydi bilemiyorum ama.

2 Beğeni

Yeni karton kapakları alırsan ciltlileri de uyguna bırakırsın artık Alper abi. :stuck_out_tongue:

Bu arada bilmeyenler için bu kapaklar Amerikadaki epublar için uzun zamandır kullanılıyor İthaki’nin alabilmesine şaşırdım kapak telifleriyle uğraşmıyorlar artık pek sanki.

10 Beğeni

Wheel of Time Companion çevirisi olsaymış bir de keşke. :blush:

@Ishamael attığın resimler bozuk görünüyor bu arada ya da ben öyle görüyorum. :stuck_out_tongue:

1 Beğeni

Daha mantıklı ve doğru bir yaklaşım, haklısınız. Kapağı değiştirip genelden çıkmaları hoş ama aynı zamanda tepkiye açık bir eylem. İçerik olarak ise güzel bir iş.

1 Beğeni

:slight_smile:

Galiba, muhtemelen, çok büyük ihtimalle, kesinlikle elimden çıkarmayı düşünmüyorum. :slight_smile: Ama karton kapakları da toplayacağım. Bu seriyi henüz okuyamadım ama sevdiğim kitapların farklı kapaklarını ve baskılarını toplamayı seviyorum

2 Beğeni

Bence keşke hazır olan kitap kapaklarını kullanacaklarına yeni bir şeyler yapsalarmış, ne bileyim sanki ciltli kapakların çizimleri daha bir fantastik ayrıntılı :smiley:

1 Beğeni

Ciltlileri fahiş fiyatlara satasım var :smile:

1 Beğeni

Hic bir kitabima kiyipta satamam ben ya :slight_smile: Ergenlikte okudugum cerez kitaplara bile kiyamazken, boyle onemli serilere 20000 bile verseler olmaz. Kitaplarim benim cocuklarim sanki

4 Beğeni