Zaman Çarkı dizisinin ciltli sürümü kitaplığında olan arkadaşlar bilgi verebilir mi acaba?
Ben ciltli kitapları pek yeğlemem. Raflara dikine yerleştirildiğinde zamanla bel vermeleri sinirime dokunur. Bu yüzden İthaki’nin ciltsiz kitaplarını alıyorum (zaten bir tane çıktı). Yayınevi yetkilisi bir süre önce hızla basacaklarını söylemişti. Lakin pek de öyle olmadı; ilk kitabın çıkışının üzerinden dört ay geçti ama ikinci kitaptan tık yok…
Bu dizi elinde olan arkadaşlar kitapların cilt kalitesi, dayanıklılığı, bel verip vermedikleri konusunda bilgi verebilir mi?
Benim bir sene oldu toplamaya başlayalı, ilk aldığımı 5 güne okuyup bir daha çıkarmadım. Ama ben kitapları aşağıdaki fotoğraftaki gibi sakladım, o yüzden şuan 0 sıkıntı.
Gördüğüm ve anladığım kadarıyla sizler kitapları yanlamasına diziyorsunuz. Bu durumda sağlam kaldılarsa cilt kalitesi fena değil demektir. Kitaplığa dikine yerleştirme yapıldığında (ki satın alırsam ben öyle yapacağım) durum ne olur acaba, bel verirler mi ?
Bu arada @Buyici… Kitapların gün ışığı altındalar. Sararma olmuyor mu?
4-5 senedir, yeri bazen değişiyor olsa da genel olarak bu şekilde dizdim (yığmak daha doğru olur ) Benim gibi yığınca bile sorun olmuyorsa, sizin yapacağınız gibi yan yana rafa dizmenin hiç sorun çıkaracağını zannetmiyorum.
Ben açıkçası çok koruyamıyorum kitapları, kitaplığım yetersiz olduğu için ve yer sorunu da olması nedeniyle özellikle ciltli kitapları (yıkılma sorunu olmuyor ) 2-3 sıra zeminden itibaren yığıyorum.
Sonradan Ekleme: Fotoğrafa bakınca farkına vardım @alfakitap, Tolstoy Savaş ve Barış sırt kısmında Tolstoy külliyatı sırt numaraları unutulmuş, “bezdum da bezdum”
Abi ben dikine diziyorum ama kitaplığının genişliğine göre bel verme yapabilir. Benimkisi çok geniş değil 60 cm civarında olduğu için bel verme gibi bir sorun yaşamadım.
İnternetten aldıysan satış sayfasını ve ebatlarını yazar mısın?
2 Beğeni
Cyberianus
(Bütün doğru kitapları okuyup, yanlış anlayan adam )
99
Sizin 13 numara da çok eğreti duruyor. Sevgili @fortknoxt😊 sorunum şu ki, aşağıdaki resimden de anlayacağın üzere iki çocuğu da beraber büyütüyorum. Sağdaki durmadan büyürken soldaki 13 numarada kaldı.