Zaman Çarkı Serisi Okuma Rehberi

Zaman Çarkı dizisinin ciltli sürümü kitaplığında olan arkadaşlar bilgi verebilir mi acaba?

Ben ciltli kitapları pek yeğlemem. Raflara dikine yerleştirildiğinde zamanla bel vermeleri sinirime dokunur. Bu yüzden İthaki’nin ciltsiz kitaplarını alıyorum (zaten bir tane çıktı). Yayınevi yetkilisi bir süre önce hızla basacaklarını söylemişti. Lakin pek de öyle olmadı; ilk kitabın çıkışının üzerinden dört ay geçti ama ikinci kitaptan tık yok…

Bu dizi elinde olan arkadaşlar kitapların cilt kalitesi, dayanıklılığı, bel verip vermedikleri konusunda bilgi verebilir mi?

1 Beğeni

Benim bir sene oldu toplamaya başlayalı, ilk aldığımı 5 güne okuyup bir daha çıkarmadım. Ama ben kitapları aşağıdaki fotoğraftaki gibi sakladım, o yüzden şuan 0 sıkıntı.

3 Beğeni

Ben toplayalı herhalde 4-5 sene oldu. Hep üst üste yıgılı durdular, üstüne bir çok kitap yıgdım ve şu ana kadar yamulma gibi bir sıkıntı olmadı.

1 Beğeni

@Buyici
@alper

Gördüğüm ve anladığım kadarıyla sizler kitapları yanlamasına diziyorsunuz. Bu durumda sağlam kaldılarsa cilt kalitesi fena değil demektir. Kitaplığa dikine yerleştirme yapıldığında (ki satın alırsam ben öyle yapacağım) durum ne olur acaba, bel verirler mi ?

Bu arada @Buyici… Kitapların gün ışığı altındalar. Sararma olmuyor mu?

2 Beğeni

4-5 senedir, yeri bazen değişiyor olsa da genel olarak bu şekilde dizdim (yığmak daha doğru olur :slight_smile: ) Benim gibi yığınca bile sorun olmuyorsa, sizin yapacağınız gibi yan yana rafa dizmenin hiç sorun çıkaracağını zannetmiyorum.

Ben açıkçası çok koruyamıyorum kitapları, kitaplığım yetersiz olduğu için ve yer sorunu da olması nedeniyle özellikle ciltli kitapları (yıkılma sorunu olmuyor :slight_smile: ) 2-3 sıra zeminden itibaren yığıyorum.

Sonradan Ekleme: Fotoğrafa bakınca farkına vardım @alfakitap, Tolstoy Savaş ve Barış sırt kısmında Tolstoy külliyatı sırt numaraları unutulmuş, “bezdum da bezdum” :slight_smile:

8 Beğeni

Açıkçası bu eve daha 1 ay önce taşındım, bundan öncede böyle diziyordum ama genelde tül ve güneşlik kapalı.

2 Beğeni

Abi ben dikine diziyorum ama kitaplığının genişliğine göre bel verme yapabilir. Benimkisi çok geniş değil 60 cm civarında olduğu için bel verme gibi bir sorun yaşamadım.

Ekleme: @Ozgur dört numaran orada duruyor. Biiraz bak da sinirin bozulsun.

9 Beğeni

Merhaba sevgili @Agape 13 numara rafta çok eğreti durmuş. satmayı düşünürmüsün? :slightly_smiling_face:

6 Beğeni

Ahahaha. :joy: Düşünmüyorum ama zaten düşünmeme de gerek yok. Bir-iki aya gelir. :sweat_smile:

4 Beğeni

Yüce Odin adına… Çok yakışıklı duruyorlar… Hazır indirimdeyken set halinde satın mı alsam acep?

Fotoğrafın kanıma girdi… Alacağın olsun @Agape:smile:

2 Beğeni

Eee herkse atıyor madem bizde gönderelim o zaman. :rofl: :rofl: :rofl:

12 Beğeni

Eğer bir yerde cüzdanlar ateşe verilecekse ortada kesinlikle bir Cadı vardır. :buyucu:

@fortknoxt Streçli halini görünce aklıma öğlen yerim diye yanıma aldığım sandviçler geldi. Öyle duruyorlar. :joy:

3 Beğeni

Aslında bu fotoları daha önce çekmiştim. Streçleri çıkarıp yerine bantlı jelatinleri kullandım daha iyi oldu.

2 Beğeni

İnternetten aldıysan satış sayfasını ve ebatlarını yazar mısın?

2 Beğeni

Sizin 13 numara da çok eğreti duruyor. Sevgili @fortknoxt😊 sorunum şu ki, aşağıdaki resimden de anlayacağın üzere iki çocuğu da beraber büyütüyorum. Sağdaki durmadan büyürken soldaki 13 numarada kaldı.
:rofl:

43 Beğeni

Beş çeşit jelatin kullanıyorum kitaplar için. N11 üzerinden satın almıştım.

15 * 30
18 * 30
18 * 35
20 * 30
26 * 42

2 Beğeni

Herkes paylaşmış ben eksik kalamam :joy::joy: o kadar uğraştık toplamak için. 13 eksik ama :frowning:

8 Beğeni

Ee sende 0 ile 14te yooooook. :roll_eyes:

1 Beğeni

13 çıksın beraber alıcam baskı bekliyorum.

2 Beğeni

Şömizsiz ciltleri nasıl görünüyor acep?

@Seli.nnn 13 çıkana kadar 14 bitmesin de. :joy:

1 Beğeni