Zaman Çarkı Spoiler (Tüm Seriyi Okumayan Konuya Girmesin)

Verin Mathwin’in anısına saygıyla.

"Your soul is of a pure white, Verin. Like the Light itself.”

3 Beğeni

Unutmuşum…

Yine gözlerim doldu hatırlayınca.

1 Beğeni

Bugün şöyle bir şey okudum, doğru mu bilmiyorum ama şaşırdım.

This book is very deliberately marketed at the young male audience. Original versions of the story had a middle aged Dragon Reborn, and then reworked it to go after the market. The Dragon Reborn was originally called Rhys al’Thor, and as the move was made to make it more suited to a younger audience, Rhys split into Tam (named after Tam Lin apparently) and his young son Rand.

Bu kitap özellikle ve bilinçli bir şekilde genç erkek okuyucu kitlesine pazarlanmıştır. Hikâyenin ilk versiyonlarında Dragon Reborn orta yaşlıydı; daha sonra pazara hitap etmek amacıyla değiştirildi. Dragon Reborn’un adı başlangıçta Rhys al’Thor’du ve hikâye daha genç bir kitleye uygun hâle getirilmeye karar verildiğinde, Rhys karakteri Tam’e (görünüşe göre Tam Lin’den esinlenerek adlandırılmış) ve onun genç oğlu Rand’e bölündü.

5 Beğeni

Ben de ilk defa duyuyorum ama çıktığı zaman düşünülünce benim kafama yattı durum hocam :thinking: . O dönem fantastik okur kitlesi az buçuk belliydi :sweat_smile: Ben genç bir erkekken fantastik kurgu reyonu ful beni hedefliyordu geri dönüp bakınca :thinking:

Global bir durum mu bilmiyorum ama ben burlarda kitapçılara (özellikle de biraz daha merkezi AVM gibi yerlerdeki kitapçılara) gidince fantastik reyonlarında nedense hep tiktokçu genç kızlara hitap eden eserler görüyorum (Booktok diye reyon bile gördüm, Allah affetsin). Şimdi çıksa ZÇ Rand’in ismi ne olurdu acaba :thinking:

5 Beğeni