Zaman Çarkı

Evet en uygun ilknokta oluyor.

Ben de bu külliyata sonunda başlayabildim. Hatta ilk cilt 600lere kadar geldim. Sevmediğim bir kaç karakter var ama evren merak uyandırıcı beni kendine bağladı diyebilirim. Takır takır okuyup hemen bitirebileceğimi düşünmüyorum. Uzun soluklu bir başlangıca ilk adımı attım. :relaxed:

1 Beğeni

Çok daha ucuz ve güvenilir yerlerde buldum kitapları. Ama siz böyle diyince de kararsız kaldım şimdi

Ne yaptınız acaba, merak ettim :slight_smile:

Bu arada 10. kitabı bitirdim. Serinin en kötü kitabıydı, bazı yerleri göz gezdirdim resmen. Meşhur slog bu ana kadar kendini çok hissettirmemişti. Sevdiğim tek bir anı vardı

Beyaz kulede Alviarin’in “sözde” Karanlık Varlık’la karşılaşma anı

Bakalım, 11-14 çok iyi diyor herkes. Merak ediyorum.

1 Beğeni

Spoilerlı şekilde yazsana o anı. Hatırlayamadım bir detay. Muhtelemelen üstün körü geçtim bende

1. kitap ağır spoiler

Alviarin’in Kule’de Mesaana ile konuşurken gelen uzun boylu Mydraal, ilk kez orada bir karakter o Mydraal’e Yüce Efendi diyor.

1. kitaba başladım. Sanderson Effect aktif edildi. Jordan’ın kitaplarını okurken olaylar sizin önünüzde yaşanıyormuşcasına hissedersiniz. Sanderson da bunu yine size izletiyor ama TV ekranından. Daha Hollywood havasında.

Mesela bu sahneyi Jordan yazsa hiç böyle havalar yaratmazdı. Bunu 11. kitapta görüyoruz.

Özet

Perrin karısı Faile’i kurtarırken karısına yardım eden Aieller’i de bir çırpıda doğruyordu. Sanderson bu kısmı daha havalı yazardı mesela, hatta Faile triplere girer kocasına küserdi.

3 Beğeni

burada masemaya üzülmüştüm iyi bir şekilde ölmedi

1 Beğeni

Hafta içi alacağım o zaman tekrar yazarım :blush:

Zaman Çarkı Serisi 7 Şubat’a kadar web sitemizde %45 İndirimlidir…

Kitabist

Benim bir sorum olacak. Neden ikinci kitabın - Büyük Av - ciltli ve karton kapak edisyonlarında 85 sayfa fark var? Basımdan mı kaynaklı?

Muhtemelen kitapların ebat farkı nedeniyledir sayfa sayısı farkları. Ben de karton kapak baskı olmadığı için kıyas yapamıyorum ama karton kapak sizde varsa ilk bölümden bir sayfa fotograflayıp buraya yükleyin, kontrol edeyim.

Sizdeki kaç sayfa peki? Çok sevinirim kontrol ederseniz. Teşekkürler.

Bende olan baskı ciltli 2013 baskısı. Sözlükle birlikte 772 sayfa. Sizin paylaştığınız baskının çevirisinde bende olan baskıya göre çeviride düzeltme / değiştirme yapmışlar. Sayfa farkı çeviride yeni baskılarda yapılan düzeltmeler nedeniyle olmuş olabilir.

1 Beğeni

Bu arada bende geçtiğimiz haziran ayında seriyi bitirdim. Ne yazık ki serinin eleştirisini yapamadan forumdan ayrılmıştım. Ama şöyle güzel bir inceleme yazmak istiyorum. Özellikle sonuncu kitap hayatımda okuduğum en muhteşem kitaplardan birisiydi. Kesinlikle ilk 3te. Seriye başlarken ve seriden sıkıldığım zamanlarda hep son 3 kitapta “olanlar oluyor” sözüyle gaza gelip bitirdim. Muhteşemdi, sırf son 3 kitap için hatta sırf son kitap için bile bütün seri okunur. Seri ortasında yaptığım çoğu can sıkıcı eleştirilerin haklı cevabını buldum. Sadece gereksiz yere uzun yazılmış ve çok fazla tekrara düşen bir seri, tek kötü yanı bu bence.
Birde @alper sende bitirdin sanirim nasil buldun kisaca ?

4 Beğeni

Serinin genelini sevdim ben, tekrar okuma düşüncem benimde var. Hangi ciltler hatırlayamadım ama bir iki kitabını ara vermeden, başka iş yapmadan sadece o cilti okuduğum oldu.

Genelde aes sedai bölümleri yoğun olunca okur sıkılmış gibi ben o kısımları da sıkılmadan okudum.

Seride okumaktan en keyif aldığım bölümler Mat’in bölümleriydi.

Sıfırıncı kitabı henüz okumadım, serinin öncesi olduğu için bir ara okurum dedim.

3 Beğeni

Serinin tadı halen damağımda ve bilgilerim halen taze iken seriyi bitirmiş arkadaşlar ile beyin fırtınası yapmak isterim. Bunun için bir discord grubu oluşturup seri hakkında muhabbet etmek çok iyi olur. Seriyi 1den fazla kez okuyup, moderatörlük yapmak isteyen ve benim gibi Zaman Çarkı muhabbeti yapmak isteyen var mi ? Çok güzel bir etkileşim olur. Akşamları 10dan sonra(kızım en geç o saate uyuyor:) )kuracağımız bir grupta muhabbet etmek isterim.

2 Beğeni

Hocam unuttuk sanma. :slight_smile:

2 Beğeni

Dediğimin arkasındayım halen evrende bana göre eksiklik var fakat bu seriyi bu kadar ihtişamlı yapan BS’dır. O nasıl bir son yazmak, o nasıl bir son kitap. Tabiki kitabin sonunu Robert Jordan yazdığını biliyorum fakat uzun zamandır bu kadar coştur coştur bir kitap okumamıştım.
Ayrıca seri bittiği zaman seriye karşı yaptığım çoğu kötü eleştirilere de cevap buldum. Neyse büyük konuştum işin özü. :smiley: Olur bazen böyle şeyler, iyikide bitirmişim seriyi.

2 Beğeni

Aslında bunun sebebi o kitapların son kitaplar olmalarıydı, yüzlerce karakterin hikayesinin birbirlerine bağlanması gerekiyordu, Rand, Mat, Perrin’in hikayelerinin bağlanmaları gerekiyordu ayrıca giderek artan tansiyon vardı kitaplarda. Dünya sürekli bozulmaya uğruyordu ve direk Son Savaşın kendisi vardı, bu kadar büyük birikmeler son kitaplarda illaki çözülecekti. BS’ye kaymaklı kısım düştü yani. Nasıl 10.kitapla 11.kitap arasında çok büyük fark varsa bence RJ her türlü daha iyi yazardı son kitapları diye düşünüyorum.