Sanderson’a laf yok.
Yazdığı bölümler Robert Jordan’ınkilere kıyasla kısa olsa da yapılabilecek en iyi şekilde bitirdiğini düşünüyorum, on dört benim favorimdir mesela. Aksiyon dinmiyor kitapta.
Fazla aksyion beni boğuyor.The last battle chapterı güzel olsada onun öncesindeki Graendal’ın komutanların aklını çelmesi falan bir yerden sonra çok boğmuştu beni.Toplanacakları belli çünkü karakterlerin son bir yerde,boşu boşuna uzatılmış gibiydi.
Egwene’yi hiç sevmesem de işte Egwene’nin farkı da burada. Çatır çatır sorunu analiz edip sorunu açıkça bir şekilde ortaya döküyor. Konuşulması tabu haline gelmiş şeyleri rahatlıkla konuşuyor. Biraz da gençliğin getirdiği bir cesaret ile yapıyor bunu. Kara ajah var demek yasak. Böyle dene dene Kırılıştan beri yuva yapmış bir örgüt var Beyaz Kulenin içinde. Belki de gelişime etki edecek potansiyel Aes Sedailer öldürüldü o yıllarda. Şu yapılamaz bu yapılamaz denile denile Aes Sedailer dar kalıplara sıkışmış kerameti kendinden menkul şekilde gerçek olmayan şeylere inanmış gidiyorlar. Nynaeve bu işe en çok karşı çıkanların başındaydı. O yüzden Efsaneler Çağında bile alkışlanacak şeyleri başarabildi. Sen gel bu genç kadınların başardığı her şeyin üzerine birazcık bilge olan ama zihniyet olarak tamamen geçmiş yüzyılların zihniyetine sahip olan Cadsuane’yi Amrylin Makamı yap. Cadsuane’nin Amyrlin olması seri sonuna dair en sevmediğim şeylerden biriydi.
Seriyi iki kere okuyanlar var mı burada ? Redditte çok görüyorum reread başlıklarını.
Ben ikinci seferdeyim ama bu sefer araya başka kitaplar da koyuyorum o nedenle bitirmem zaman alacak. 2’yi geçtim 3-4 sefer okuyanlar vardı sanki buralarda yanlış hatırlamıyorsam.
Biri beni summonlamış, evet ben ikisi Türkçe biri ana dilinde olmak üzere 3 kez bitirdim seriyi. Gerçekten 2. okuyuşta güzel detaylar fark ediliyor seriyle alakalı.
Bende tekrardan okumak istiyorum o yüzden sordum.Foreshadowing inanılmaz fazla olduğu için çok daha zevkli gelebilir kitaplar.Teşekkürler cevaplarınız için.
Bende başka bir seri ile birlikte en baştan başlayıp bitirebilirim seriyi.Büyük bir seri olarak Fırtınaışığı’nı okumak istiyordum aslında ama Türkçe basımları çok kötü onlarında,kör olmak istemiyorum.
Ben de baştan okumuştum vaktiyle. İlk okuduğumdan beri (2014) de Rand kısımlarını (başı ejderli bölümler) baştan okuyorum yılda bir falan. Yakın zamanda (belki de hiçbir zaman) tamamını baştan okuyacağımı düşünmüyorum ama Rand bölümleri gömülen zaman/performans açısından çok başarılı.
Foreshadowing konusunda da, açıkçası biraz kör göze parmak bulmuştum ben foreshadowing’leri. Zaten ilk okuyuşumda üstüne kehanetleri ve olası foreshadowing şüphelerimi not aldığım bir a4’ü ayraç olarak kullanıyordum. İlk seferde öyle okuyunca ikinci seferin marjinal faydası çok düşük oldu açıkçası.
Foreshadowing barındıran serileri ana dillerinde okumanın yerini hiçbir şey tutmuyor. Her kelime oyunu, araya sıkıştırılmış bilgiler vs. tam anlamıyla çeviriyle aktarılamıyor çünkü.
Ben 2. okumadayım ama serinin bazı kitaplarını nedense 3 kere okudum. Son zamanlarda tekrar okumanın populer olmasının bir sebebi yaklaşan dizi olabilir.
Ah bir çıksa da izlesek ya Nerede bu dizi?
2-3 tane illüstrasyon gözüküyor.
Tuatha’anların renkleri fazla soluk gözüküyor ama onun haricinde Shador Logoth ve Emond’s Fields güzel gözüküyor,yinede umudum hiç yok TV serisinden.
Benim umudum var şahsen
Evet dün akşam ilk kitabı bitirdim. Çok güzeldi bence. Sonunda hem coşmuştum hem de buruk bir sevincim vardı. Rand favorim kitabın en başından beri. Aslında karanlık varlığın yaratıkları hariç çoğu karakteri sevdim. Ekipteki herkesi de çok seviyorum. Thom, moiraine, perrin, lan falan çok hoşuma gidiyor. Bu hafta 2-3-4 ü alacağım. İnşallah mayıs-haziran gibi biter çünkü her ay üç kitap bitirmeyi düşünüyorum
Paylasilan resimlerin hepsi konsept cizimler. Bunlar daha ilk başlarda hazirlanan şeyler. Diziden birebir görüntüler degil. Mesela tenekeci arabalari sette cok daha renkli yapılmış.
Bu arada bu konsept cizimler youtubeda dusty wheel kanalında konuşulurken dizi yapımcısı rafe judkins chate katılmış ve sorulara cevap vermiş. Adamın bu kanala yaptığı ilk baskın da değil bu.
Dostlar zaman çarkının ikinci ve üçüncü kitaplarını satın alacağım ama siz hangi siteyi önerirsiniz? Nereden almıştınız? Kararsız kaldım.