Son dediğin cümle hariç hepsine katılıyorum. Neden mi son cümlene katılmıyorum çünkü gördüğüm tüm yabancı zç fanları dizinin çok iyi olacağını söylüyor ve savunuyor. Her şeyi beğenme gibi bir salaklıkları var çünkü onların. Biz Türk fanlar olarak şu ana kadar gidişatı beğenmedik. Dizi çıkınca da abi ne kadar yanılmışız ya dizi ne kadar güzelmiş falan diyeceğimizi zannetmiyorum. Balık baştan kokar. En başta dediğim gibi keşke zaman çarkının bir uyarlaması olmasaydı. Zaman çarkının zevkini sadece okuyanlar tatsaydı…
Redditte dediğin gibi diziye kötü diyenler küçük çaplı bir linç yiyor. Hatta benda baya tartışmıştım. Ama genel olarak kimse dizinin Got ve Yüzük serisi kadar kaliteli veya popüler olacağını düşünmüyor. Ama yinede dizeye pozitif bir bakış açısına sahipler. Ama dizi çıktıktan sonra baya hayal kırıklığı yaşayacaklar bence. Tıpkı Star Wars fanları gibi. Onlar da son 3 filmi duyduğunda çok umutluydu. Fragmanlara falan sevinmişlerdi. Sonra filmler bir çıktı millet lanet etti fanı olduğu evrene. Buda bir benzeri olacak büyük ihtimalle.
Ben o umutlu fanlardan biriyim. Burada dile getirilen eleştirilerin çoğuna da katılmıyorum. Dizinin yapımcıları oyuncuları hiç de öyle burnundan kıl aldırmaz insanlar değil, sürekli fanlarla iletişim halindeler ve bu zamana kadar gördüklerime bakarak iyi bir şey ortaya çıkarmaya çalışıyorlar. Burada kalabalık görünebilir ama dizinin bozuk çıkacağını düşünenler çok küçük bir azınlık şu anda.
Bu işler iyi niyetle olsaydı keşke diyorum. Ben çabaya nazaran sonuca daha odaklı birisiyim. Henüz çıkmamış bir iş için olumsuz konuşmak istemesem de gördüklerim gerçekten tadımı kaçırdı. Witcher’ı kötü bulan biri olarak daha kötüsü gelebilir düşüncesindeyim. Moiraine’nin hana geldiği bir sahne var o sahneyi bir izleyin oyunculuklar ne kadar toy görürsünüz. Bizim TRT tarih dizileri daha başarılı duruyor. O bütçeyle bu yapılan şeyi bilemedim…
Dizi iyi ya da kötü çıkar ayrı mesela ama sadece gösterilen görseller ve kliplerden kesin yargıda bulunmak doğru değil. Vakıf dizisi çıkmadan önce kaynağa göre belirgin değişiklikler olduğu görülse de çok güzel bir iş geldiği düşünülüyordu. Zaman Çarkı kısa fragmanı da ekstradan gömülüyordu onunla karşılaştırılıp. Şimdi Vakıf dizisi kaç bölümdür devam ediyor ve her geçen gün dizi hakkında olumsuz yorumlar artıyor. Görsel olarak çok iyi dursa da bir çok sıkıntıdan bahsediyorlar. Bu nedenle Zaman Çarkı da görsel olarak çok eleştirilse bile dizi geldiğinde tam tersi çok beğenilme ihtimali de var. Geçmiş dönemde bu tarz mükemmel fragman kötü film ya da başarısız fragman ama çok iyi film gibi durumlar da çok yaşandı. Bekleyip görelim zaten az kaldı. Gerçekten kötü olduysa zaten sağlam eleştiri alacaktır ki bu durum LOTR dizisine olan beklentiyi de mutlaka etkileyecektir.
Şu iki dizinin yazarlarına bakınca hangisinin iyi olcağını söylemek çok kolay. Aynı şekilde görsel efekt tasarlayan kişiler,kameraman,kostüm tasarlayan kişiler vs Orta Dünya dizisinde çok iyiken ZÇ dizisinde o kadar iyi değil. Amazon bu diziye ortalama bir fantastik dizisi çekecek kadar önem veriyor. Asıl büyük projeleri Orta Dünya dizisi. Eğer bu dizi gerçekten iyi olursa çok şaşırırım
Görüşünüze saygı duyuyorum ve ben de iyi çıkmasını umsam da ortalamanın az üstünde çıkar en fazla diye düşünüyorum. Ama bir çok yerde kesin yargılarla kötü olacak, şu diziden iyi olamaz gibi sözler edenlere karşıyım. Kişisel görüşünüz bu olabilir ama kesin konuşamayız. Arka plandaki insanlar daha önce güzel bir iş yapmamış olabilirler. Ancak bu kesinlikle bunların elinden iyi iş çıkmaz değil. Peter Jackson LOTR öncesi hangi film projelerinde yer almış ama sonrasında nereye gelmiş diye bakabiliriz mesela. Bu tarz kariyerinin belli bir noktasında sıçrama yapan bir çok kişi var. Leonardo di Caprio mesela. Uzun süre oynadığı filmlerde sırf yakışıklı olduğu için oynatıldığı ve bunun dışında bir özelliği olmadığı söylenirdi. Ama sonradan (özellikle Newyork Çeteleri filminden sonra) ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu herkes kabul etmeye başladı. Bazen yeni ya da düşük seviye görülen isimlere de projelerde yer verilmesinde sorun yok. Kariyer sıçramasını bu fırsatla kullanabilecek olabilirler. Mesela ZÇ’de genç oyunculardan bazılarının senaryo da yeterince iyi olursa kariyer sıçraması yapabilmelerini sağlayacak rollere sahip olduklarını ve bunu iyi kullanırlarsa ilerde çok gözde olacaklarını düşünüyorum.
Kesin bir yargı değil zaten bu söylediğim. Dediğiniz gibi iyi olabilir fakat ben çok büyük bir hayal kırıklılığı yaşamamak adına büyük bir beklenti içerisinde değilim. Fragmanlar ve diziye dair bilgilerde beni iyi bir dizi olacağına inandırmadı. Fakat iyi olabilir. Olursa da çok mutlu olurum.
- Rand al’Thor
- Perrin Aybara
- Egwene al’Vere
- Matrim Cauthon
- Nynaeve al’Meara
- Elayne Trakand
0 oylayanlar
Mat kral adam. 10/10, band’ine katılırdım.
Bunlar arasında favorim Nynaeve. Sonra Rand. Ama asıl favorim Lan.
Seçeneklerde Moiraine ile Lan yok ama Elayne var. Elayne varsa Min ve Aviendha da lazım.
6 ana karakter diye bir şey yok. Ya 3 ana karakter deyip 3 Ta’veren alınmalı ya da 10 ana karakter deyip Min, Avienha, Moiraine ve Lan’i de eklemelisiniz. Aslında bu bile tam doğru değil ama en azından daha doğru.
Ek not: Min ve Aviendha’nın rolleri Nynaeve’den çok daha fazla.
Thom Merrilin de unutulmuş. Liste aslında epey uzar.
Galiba ana karakter derken bakış açısından en fazla okuduğumuz karakterleri almış. Bu açıdan bakınca Nynaeve, Min ve Aviendha’yı eşit okuyoruz. Onların da olması gerekirdi.
Arkadaşlar,sakin. Altı ana karakter derken seride en çok okuduğumuz karakterleri ekledim ve wikide de bu altı karakter main, “ana” olarak gözüküyor. saydığınız diğer karakterler “temporary” yani geçici ana karakterler statüsünde.
Sayfayı incelediğinizde göreceksiniz Elayne’i Nynvaene’den daha fazla okumuşuz. Zaten bu altı karakterden sonrası uçurum. Moiraine var ama oda Yeni Bahar ile bu kadar öne çıkmış.
Min’in de bu sıraya girmesi gerekir. Aviendha gene biraz yan kalıyor ama Min genel olarak üstün.
Bana soracak olursanız Min ve Aviendha’nın hikayeye etkisi Nynaeve’den daha fazla yani daha çok ana karakterler bence. Yine de sizin listeniz.
Hocam, wikide böyle yapmışlar ben de oradan aldım bana sorarsanız ana karakter Rand derim, genişletilirse Ta’verenler derim sonra Emond 5’lisi gelir, sonra Elayne,Aviendha ve Min ondan sonra Moiraine ile Lan’de sayılabilir daha Birgitte,Cadsuane,Thom,Loial,Verin gibi karakterlee var daha ve adını anmadigimiz çoğu. O kadar fazla karakter var ki hepsinin hakkını veremeyiz zaten tek bir anketle. ( Terkedilmişler falan var daha,unutuyordum az kalsın. )
Sadece Mat bölümlerinin olduğu bir kitap yapsalar tekrar okurum. Mat 'in olduğu bölümleri keyif alarak okumuştum.