Zaman Çarkı

Yok be, bir şey olmaz. Ben araya 2 3 yılık süreler koyup okuyorum, bir şey olmuyor. Zaten siz ilk 2 kitabi okumuşsunuz o kadar çok detay yok onlarda. Internete özet filan okusanız hatırlarsınız hemen.

Ben iki sene önce 7. kitabın yarısına geldim yarım bıraktım. Şimdi kaldığım yerden devam etmeyi düşünüyorum. Bu tarz uzun serileri zamana yayıp okumak daha keyifli oluyor, ard arda okursanız sıkılırsınız.

4 Beğeni

Yazar o kadar çok aynı şeyleri anlatıyor ki unutmak isteseniz bile unutamıyorsunuz.

4 Beğeni

Cevaplar için teşekkürler. Bi yüreklenmedim desem yalan olur. :smiley:

1 Beğeni

Araya aylar yıllar da girse bence sorun değil. O kadar iyi çünkü kitaplar. Buna rağmen aynı kitapları tekrar okumanın zevki de bir başka.

1 Beğeni

Ben seriyi bitirdim. O yüzden söyle bir tavsiye verebilirim. Her kitaptan sonra grubun yada grupların nerede kaldığı ve nereye gittiği ile ilgili kısa bir not alırsanız sıkıntı olmaz. Ben her ay bir kitap gibi gittim bu çok nadir iki kitap oluyordu. Araya başka kitaplar koyarak okudum. Şimdi ki aklım olsa tam tadına varmak için hiç ara vermeden okurum.

1 Beğeni

Dediğiniz şeyi ben yaptım, ilk dört kitabı arka arkaya okudum. Üçüncü kitaptan sonra sıkmaya başladı. Herkesin en sevdiği dördüncü kitabı o kadarda çok sevmememin sebebide budur.

Zaman çarkı için şunu söyleyeyim: Tekil kitapların çoğu vasat ve tekrar düşen sıkıcı kitaplar. Fakat seri bütünüyle yazılmış en muhteşem serilerden. Zaman çarkı kesinlikle bütün olarak incelenmeli. İlk 10 kitapta bulamadığınız aksiyon ve heyecanı son 4 kitapta misli ile buluyor ve duyuyorsunuz. O yüzden sabırla ve merakla okumak gerekir

2 Beğeni

Ben 7. kitapta tıkandım artık. Dumai kuyularından sonra seri zirveye ulaşti gibi hiss ediyorum.

Robert Jordan kritik bilgiyi asla vermemekte çok ısrarcı. Mesela; Steven Erikson hemen veriyor ve hikayeye daha da bağlıyor. 9.kitabın sonunda olan olayın ilk bahsedilişi 11.kitabın yarısı sonrasında da konuya çok az değiniyor ki serinin en önemli 2.olayıdır.

2 Beğeni

Dünden beri re-read yapıyorum ilk iki kitaba. Hakimiyetimi arttırayım, 3. kitaptan devam edeceğim hayırlısıyla. Bir sene kadar ara vermiş olduk çünkü. Çoğu şey unutuldu, çağlar gelip geçti.

Seriyi haritalı, yavaş yavaş falan takip ettiğim için sağlam okuduğumu düşünüyorum ama. Bir de beni içine çekebildi yani. Hiç sıkılmadım ilk iki ciltte. Bakalım devamı nasıl gelecek.

@Buyifix ne diyorsun bu durumlara? :smiley:

2 Beğeni

Aşağıdaki linkleri destek olarak kullanabilirsin okumalarında.

1 Beğeni

Ben bitirdim, iyi kötü kurtuldum. Amma çoluğumuz var çocuğumuz var, dostumuz var. :joy:
Ama şunu demeden geçemeyeceğim, okurken çok çok zorlandım, bu muymiş zaman çarkı dedim. Fakat herşey bitince iyiki okumuşum diyorum. Seri olarak bakınca emsali yok gibi.

1 Beğeni

Özellikle 8-9-10’u Allah affetsin ya. Re-readlerimde bile gözlerim kanardı.

3 Beğeni

10.cilt tüm zamanlar içinde yazılmış en gereksiz “kitap” olabilir. Atlaya atlaya okudum yalan değil.

1 Beğeni

2021’de re-read yaparken 10.kitaba kadar 1.5 ayda geldim, orada kalmışım, sonra da unutmuşum ne olduysa orada kalmış :slight_smile:

1 Beğeni

Ne zaman bu muhabbet geçse Jordan iyi ki 11’i yazabilmiş diyorum. 10. kitap cidden çok kötü. İlk okuyana bile bölüm özetlerini okuyup kitabı atla diyebilirim. Mat bölümlerini oku biraz da Egwene geri kalanı at çöpe.

Edit: Yalnız 9. kitap 8 ile 10’un ortasında olması nedeniyle daha kötü hatırlanıyor bence. O kadar kötü bir kitap değil aslında.

2 Beğeni
  1. Kitabın kapağını severim. Bana hep çekici gelmiştir.
2 Beğeni
  1. Kitabın sorunu ne? Gereksiz olayları anlatması mı tek sorun?

Hikâye mi sıkıcı yoksa kurgu falan mı kötü. Yapmayın böyle ya. :smile:

Senin önünde serini en iyi kitapları var daha, ne tasalanıyorsun 10. kitap için. 4-5-6yı bir bitir hele.

Tamam reis abi kızma. :smiley: