Zaman Çarkı

Sadece 14. ciltsiz bende, zamanında bulamayıp karton kapak almışım şuan canımı çok sıkıyor. Kitaplığımın kanayan yarası. :smiling_face_with_tear:

1 Beğeni

Onu satıp 14. Kitabın tekrar ciltlisini alırsın. Tek kitapmış zaten kolayca halledersin.

2 Beğeni

Tarmon Gaidon Endgame gibi bir şölen olmazsa olay çıkacak.

2 Beğeni

Oooo rahat ol. Sadece şunu bil. Savaş elbet olacak ama işin Andgame den farklı bir yanı var. İşin felsefesini anla. Ben beklediğimi bulamamıştım bölüme başladığında taki kitabı bitirdiğimde dank etmişti. Keşke biri bana da olayın savaştan ve felsefeden ibaret olduğunu söyleseydi. :slight_smile:

2 Beğeni
  1. kitap ilk 400 sayfa spoiler

bu tenekeciler Aiel miymiş vay be :smiley:

5 Beğeni

Onlar Yaprağın yolunu seçenler. Aiel ama farklılar.

Tenekeci deyince aklıma ilk Kralkatili Güncesi geldi. :face_holding_back_tears:

3 Beğeni

Ben buna hiç dikkat etmemişim.

1 Beğeni

Dün gece Patrick’i aradım, en erken 2026 diyor.

2 Beğeni

Sanki yalan söylüyormuşsun gibi geldi ama bilemedim şimdi. :thinking:

2 Beğeni

Son Savaş, fantastik edebiyatta -hatta filmleri, dizileri de dahil edebiliriz- yazılmış en epik muharebedir. Malazan’ın ilk üç kitabını okudum muharebe konusunda ‘‘ölçek’’ açısından Tarmon Gaidon’a yaklaşabilen bir bölüm olmadı. Hissiyatı değerlendirmeye almıyorum.

Böyle yazdım diye beklentilerinizi uçurmayın ama okurken haz duyacağınızdan eminim.

Ogierler, Ashaman ve Aes Sedailerin yan yana çarpışmaları, Terkedilmişler, sayıları milyonlara varan ordular, Rand ve Karanlık Varlık’ın gerçekliğin kaderinin tayin edileceği gerçekliğin ve zamanın dışındaki savaşı, fedakarlıklar, yiğitlik gösterileri, Lan’ın son Demadred’e karşı son hücumu, Egwene’nin ölümü, kurtlar, canlanan geçmiş zamanların kahramanları, Seanchanların desteği, ulusların birlikte savaşması, Perrin’in Tel’aran,rhiod’daki mücadelesi, Matrim’in coşması, Beyazpelerinlerin dahi Son Savaş’ta saf tutması, Aiellere sıra anca geldi.

Işınlanma, yönlendiricilerin birbirlerine bağlanıp voltran haline dönüşmeleri, Androl’un yeteneği… Saymakla bitmez.

1 Beğeni

Blurlu kısmı açma gafletinde bulundum kendi elimle kuyumu kazdım.

1 Beğeni
  1. Kitapta beyin yakan bir yerdeyim. İlerisi için spoiler olmadan neler döndüğünü anlatacak biri var mı?

Rand Rhuidean mı ne oraya gitti, zamanda geriye gidiyor, ben bir nesil bir nesil geriye gidiyor sanmıştım ama Lews Therin Shayol Ghul de savaşıyor falan dedi birisi birisine. Zaman kavramım karıştı.

Lewin

Dedesi Adan
Babası Jonai
Babası Coumin

Charn mharn, birileri var ama acayip karıştı. Muhtemelen ileriki bölümlerde neler olduğunu anlayacağım.

Başta reis sen zamanda geriye gidicen falan diyeydi biri, iyi olacaktı. Çok ilginç bir bölüm ama.

2 Beğeni

Bu bölümleri kaçırma, tekrar tekrar oku anlamazsan.

3 Beğeni

Üzgünüm bulanıklaştırmanın yeterli geleceğini düşünmüştüm ama yazılanların tamamını okumuş olamazsınız. Sorun çıkacağını sanmıyorum. Ben de serinin sonu hakkında oradan buradan 5-10 adet sürprizbozana maruz kalmıştım.

2 Beğeni

Ocak 2013’te çıkmıştı kitap, o zamanlar amazon priority shipping diye bir olay vardı 2 günde getiriyordu. Kitap 15 usd, shipping 20 usd idi. Kur falan sanırım 1.7 idi :frowning: spoiler yememek için 2 gün hiçbir şey açmayıp, gelmesini beklemiştim. Mezun olduğum dönemdi bir de, latince ve rusça sınavlarına çalışamayıp, kafamı kaldırmadan okumuştum. Bu da Zaman Çarkı anım :slight_smile:

4 Beğeni

O kısmı bende anlamamıştım. Anladığım yerleride unutum. Dile kolay okuyalı 7 yıl geçmiş aradan.

Anladığım kısım Aielerin eskiden savaşçı olmadığı ve Efsaneler çağının bilimkugusal bir evren olduğu.

1 Beğeni

Yok yok sadece ilk iki cümleyi okudum onları da tahmin ediyordum zaten.:sweat_smile:

1 Beğeni

İlk kitap gayet güzel gidiyor, tek korkum 10.kitap ama ona gelmeme daha çok var :slight_smile:

3 Beğeni

10.Kitap bitti. Bence bir olayın dönmediği gereksiz uzatma olmuş.
Bundan sonra roket hızına bağlayacağız değil mi? Kaç cilttir işlerin hızlanması için bekliyorum.

1 Beğeni

9-10’dan sonra 11 gene çok iyi ama roket değil. 12-13-14 ciddi ciddi :rocket:

3 Beğeni