Zaman Çarkı

Brandon üstadın yazdıklarından itibaren kitap bambaşka bir seviyeye çıkıyor. Keşke Zaman Çarkı kitapları yazsa.

3 Beğeni

Asla olmayacak bir olay bu sanırım. Hem adamın vasiyeti hem karısı istemiyor.

2 Beğeni
  1. Kitap da bitti. Önceki bir kaç kitaba göre bu daha hızlı aktı. Aksiyon ve ilgi çekici konular vardı.

Uzun zamandır merak ettiğim Moiraine nerede mevzusu biraz netlik kazandı. Bu kadar önemli bir karekterin bir anda yok olması ve seriler boyunca ortada olmaması dikkatimi çekmişti. Son savaşta artık hikayeye dahil olacak muhtemelen. Bu kitapta Rand ve Mat’in şu kapılardan geçerek konuştukları ırklarda meraklandırdı beni ama sözlükte fazla bir şey yazmıyor. Acaba Moiraine’i kurtaramaya gittiğinde daha fazla şey öğrenecek miyiz bakalım.

1 Beğeni

Galiba bizi buldum, asın bayrakları :smile:

1 Beğeni

Ne buldun anlamadım valla?

1 Beğeni

Bayrak sanırım. 3 beyaz hilal diyor. Üç beyaz hilal olunca Osmanlı bayrağı canlandı gözümde :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

11.kitap öncekilere göre muhteşem gelmiştir :slight_smile:

11.kitap ağır spoiler

Semirhage’nin Rand’ın elini alması çok ama çok önemli olay

Minör spoiler devam için, çok önemsiz bence;

Bu konu 13.kitabın konusu ki isminden anlaşılıyordur. (Moiraine)

1 Beğeni

Tear İspanya ve Endülüs Emevilerinden esinlenilmiş. Osmanlı olan Tarboan.

2 Beğeni

Kitapta 3 hilal deyince Tearları Osmanlı sanmıştım ben.

2 Beğeni

@MelihAntepli ben de böyle bir tespit yapmıştım :smile:

2 Beğeni

Ben o muhabbeti kaçırmışım. Güzel tespit olmuş ama :joy:

1 Beğeni

Sonunda tamamladım :blush:

17 Beğeni
  1. ve 13. Kitap bitti. Brandon Sanderson’dan biraz daha hareketli bölümler bekliyordum aslında.
    Gerçi diğer kitaplara göre çok hızlı bitirdim. Her kitap iki günde bitti. ZÇ biraz kötü yanı başka karakterlerin detaylarına fazla giriyor. Çok fazla siyasi hikayeye dalması, savaş ve aksiyonun biraz az olması. Aklıma ilk gelenler bunlar. Bundan önceki kitaplara göre hikaye artık bir yola girdi.

Rand sonunda değişti. Çok uyuz bir karakteri vardı. Hikayede en sevdiğim karakter Mat oldu. Perrin’e pek ısınamadım. Lan’ın hikayesi çok az bir kaplasa da çok hoşuma gitti.

3 Beğeni

Merak etmeyin, 14. kitapta aksiyona doyacak belki de fazla aksiyon nedeniyle hastalanacaksınız :joy: :joy:

1 Beğeni
  1. Kitap sonlarından bildiriyorum. Seri aptal aptal karakterlerle ağzına kadar dolu. Bir tane doğru düzgün karakter olmaz mı arkadaş.
3 Beğeni

Haklısınız. 5. kitap ZÇ için karakter gelişiminin başladığı yerdir. Özellikle Mat ve Rand için. Hele Rand 6. kitapta show yapıyor. Yine de karakterler çoğunlukla benzer kalır. Seri artık dikkatinizi çekmiyor ise Malazan serisinize yönelebilirsiniz. Ben 2. kitabı yeni bitirmiş birisi olarak en az 10 tane karaktere aşık oldum.

1 Beğeni

Malazan ilk kitabı okudum ama çeviriler devam edene kadar bir süre okumam.

Bakalım diğer kitaplar nasıl olacak. Okuyacağız mecbur. Bu saatten sonra bırakmak olmaz. :smile:

1 Beğeni

Zaman Çarkı kendi çapında çok iyi bir seridir ama çok fazla bomboş bölüm ve kalitesiz karakteri vardır. Malazan serisinde 10 sayfa gördüğün karakter bile, tüm seriye damga vurabiliyor. Gerçekten çok ciddi sıklet farkı var. Ama Zaman Çarkı’da o kadar kusurlarına rağmen bütünsel olarak bakınca çok iyidir.

3 Beğeni

Elyas karakterini sevdim, ilginç bir tip. Umarım daha fazla görürüz olaylar içerisinde.

2 Beğeni

İlyas Macera karakteri çok iyi gerçekten.

2 Beğeni