Merak ettiysen bence başla bu kadar büyük bir seride ufak sorunlar bana göre.
Yani evet sonuçta bazı kitaplarını aldım bile sadece sebebini ve etkisini merak ettim
İkinci kitapta çevirmen ismi Gamze Sarı yazmıyor muydu? Okurken farklı bir isim görmek benim de dikkatimi çekmişti ama bir sorun olmadı, severek okumuştum tüm kitapları.
Belki bir kaç terim farklı olabilir, geri kalan için sıkıntılı bir durum hatırlamıyorum. Farklı çeviri olarak hatırladığım stilled çevirisi var sadece. “Kaynaktan yalıtılmak” olarak çevriliyor genel seride ama 2. kitapta farklı bir terim kullanılmıştı sanki, ne kullanıldığını hatırlamıyorum.
Bayağı sessizmiş buralar
biz de başladık bakalım bu külliyata. Daha başında olmama rağmen yazım tarzını çok sevdim; ömrümü gömeceğim bir başka fantastik evren olacak gibime geliyor.
Okurken hiç fark etmemiştim.
Stephan king kara kule serisinde şöyle diyor. Hepimiz kaderin hizmetkarlarıyız, aynı zamanda yükümlüleri. Kader bir çarktır görevi dönmektir ve daima başladığı yere geri döner. Ama yanılmıyorsam kara kule zaman çarkından önce başlandı. çok sonra devam etti. belki o esnada zaman çarkından etkilenmiştir. belkide hiç böyle bir şey yoktur
Bildiğim kadarıyla Stephen King Zaman Çarkı serisini (en azından ilk kitabı) okumaya çalıştı ama hiç beğenmediği için yarım bıraktı.
Yıllar önce ilk okuduğum da başta sıkıcı gelen ve seriyi bitirme inadım tutan ve bitirtirdigimde de büyük bir boşluğa düştüğüm kitaptı. Harika bir dunyaydi. Dizisini dört gözle beklemiştim. Diziyi izledigimde benim için hayal kırıklığı olmuştu. O atmosferi yakalayamadılar.
Animasyon dizisi geliyor.
O görsel yapay zekayla üretilmiş gibi geldi nedense.
Artık bazı konspetleri yapay zeka ile üretiyorlar sonra asıl çizimi yapıyorlar.
Haber o kadar sahte gibi ki, bir sürü yere baktım doğrulamak için ve açıkçası bu hesap dahil popüler yerlerde bile paylaşılması çok garibime gitti. Görsel de bence net AI, güzel bir iş çıkar mı emin değilim, “Arcane’in yapımcılarından” birisi olsa bile.
O zaman hiç emeksiz bir iş, değeri de yok gibi bence. Gerçek sanatçılarla çalışmıyorlardır belki de. ![]()
İşin içinde tabi ki iwot ve onların aldığı haklar olduğu için pek umudum yok. Ara ara çıkıyorlar böyle yıllardır, bir şeyler yapıyoruz ediyoruz diye ama becerebilmek ayrı mesele. Hakları elden düşürmeden sağmacanın yöntemi de sanırım bir yandan. Zamanında Winter Dragon diye kıytırık bir şey çekip hakları devam ettirdiler, sonra amazon a dizi uyarlamayı kapaklayıp güzel bir gelire çevirdiler vs.
Hem iwot Studios hem de iwot Games olduğu için çift tarafa iş yaptıracaklar herhalde, ya da yapıyor gözükecekler bilemedim
. Bu arcane ci adam ile oyun kısmından bir ürüne ağırlık verme ihtimalleri daha yüksek olabilir.
Haberi yapan Variety güvenilir bir kaynaktır genellikle büyük filmlerin veya dizilerin ilk haberlerini yaparlar o yüzden başka kaynak olmuyor ilk başta sonra diğer dergiler veya haber siteleri röportaj yapıyor.
Artık çoğu çizer yapay zakayı kullanmaya başladı maalesef bunun önüne geçemedik herkesin ayıla bayıla övdüğü Baldurs Gate 3 oynunu yapan stüdyo bile Yapay Zeka kullanıyor.