Tavsiye için teşekkür ederim ama Brandon Sanderson’ı tanımamak ne mümkün. Çevrilen çoğu kitabını okumuş bulunmaktayım.
Sadece Alcatraz ve Benliğin Gölgelerini okumadım henüz, gelmedi sipariş
Aşırı sevdiğim sevdiğim birisi. Makinalı tüfek gibi kitap çıkarıyor. Bana da böyle yazar lazım
Ama Rothfuss…
Selamlar can. Ye bitir afiyet olsun. Oathbringeri tabi ki okudum, cikar cikmaz sarilip bitene kadar 3 gun birakmadim.
Gercektende zaman carkindan sonra okunacak yazar ilarak akla ilk Sanderson geliyor. Cogumuz zaten adami zaman carki sayesinde tanidik. Ama zaman carkinin yeri hep ozeldir fantastik edebiyatta. Bitirilmis ve bu boyutta bir kulliyat kola kolay bulunmuyor.
Zaman Çarkı serisiyle ilgili kafama takılan çok şey var. Ama bütün hayranlığımın altında beni rahatsız eden ufak bir şey var. Merak ediyorum bunu sizler de farkettiniz mi?
İlk kitapta Rand, Mat ve Tom Boyle Domon ile birlikte yolculuk yapıyor bildiğiniz üzere. Daha sonra, yanlış hatırlamıyorsam 5. kitapta Tom ve Boyle Domon yeniden bir araya geliyor Nynaeve aracılığıyla ve birlikte hareket ediyorlar. Ama birbirlerini önceden tanıdıklarına dair tek bir tepki göstermiyorlar. Sanki ilk kez tanışmış gibi ikisi de. Şimdi seriyi ikinci kez okurken tekrar dikkat edeceğim buna ama siz ne düşünüyorsunuz merak ediyorum ben yanlış algılamış olabilir miyim?
Zaman Çarkı bana göre muhteşem bir seri. Bırakın Zaman Çarkı evrenini, içindeki tek bir halkı ya da tek bir kavramı bile hayal edip sıfırdan yaratabildiğimi tahayyül bile edemiyorum. 2200 karakter (sanıyorum) içeren bir seride belki bir kaç mantık hatası görmek çok olmayabilir. Ama işte bu olay içimi gıcıklıyor. Hani tırnağınızda ufacık bir zar kalkar ya tıpkı onun gibi.
Selamlar Orhan : )
Oathbringer’ı beğendin mi peki, diğer kitaplarla kıyasladığında daha mı iyiydi daha mı kötü? Dalinar’dan söz edildiği için benim beklentim yüksek. : )
Evet, akla ilk Sanderson geliyor. R.J. de keşke Sanderson kadar üretken olabilseydi de daha çok yazsaydı diye düşünüyorum bazen. Sanderson kalitesini azaltmadan bu kadar eser üretebildiği için şanslıyız gerçekten. Umarım 100 yaşına kadar yaşar. : )
Sandersonun zaten robot oldugu dusunuldugu icin belki gorur o yaslari. Oathbringer oldukca guzeldi. Ama bunun tartisma yeri burasi degil.
@bluesedai nin bahsettigi karakteri pek hatirlamiyorum bile. İnternete baktim, orada yazana gore zaten thom ile pek muhabbetleri gecmemis. ( Oldukca minik bisey oldugundan spoiler seysine gere gormedim
Artık takılmıyorum ben öyle şeylere. Umarım kısa zamanda çevrilir yoksa Zaman Çarkı’nı 5. kez okumak bir delilik işareti olacak benim için.
Bugün 14. kitaba göz gezdiriyordum da hazır girmişken hem konuyu hortlatayım, hem de söz konusu paragrafı vereyim dedim. Şundan bahsediyordum.
Özet
Var olmayan bu mekânda, Desen’in dışındaki bu mekânda, şerrin doğduğu bu mekândaydı. Ona baktı ve anladı. Karanlık Varlık bir varlık değildi, bir güçtü
- şu anda tüm ayrıntılarıyla görebildiği evren kadar geniş bir öz. Gezegenler, sayısız yıldız, bir ateşin önündeki zerreler gibi yüzüyordu.
Karanlık Varlık hâlâ onu yok etmeye çalışıyordu. Rand, saldırılara rağmen güçlü hissediyordu. Rahat, eksiksiz. Yükleri gittikten sonra, yine savaşabiliyordu.
Savımı bu paragrafa dayandırmıştım, gerçi şimdi mantıksız geldi ama…
Yalnız bu ve arkasından gelen bölüm bir film veya dizi sahnesi olarak çok rahat çekilebilir. Rahat derken, kolay manasında demiyorum, anlatım buna çok uygun manasında. Akıllı bir yönetmen bunu çok rahat kotarabilir kanımca. Rand’ın konuşmaları altından savaş görüntüleri akar, sözü edilen karakterlerin sırayla ne yaptıklarını görürüz filan, bir de epik ve güzel bestelenmiş bir müzikle çok hoş olur… Neyse çok gaza geldim ben ya! Umarım şu dizi işini becerirler de seri hak ettiği gibi yansıtılır televizyona.
Bir çok yerinde, konuşmaların altından akması daha doğru olabilir gibi aslında
Seriyi dizi yapacak kadro iyi değil hatta bence kötü ve tabi tecrübesiz. Epik film veya dizi çekiminde rol almış bir isme rastlamadım ben yapım ekibinde. Benim cahilliğim de olabilir.
Birçok yer derken, nasıl mesela? Çünkü hatırladığım kadarıyla bu kadar hızlı akan ve herkesten bahseden bir sahne hatırlamıyorum.
Çünkü ben hala serinin bir çok kısmının dizi gibi görsel bir platformda aktarılabileceğine inanmıyorum. Aslında şu diyerek bir örnek veremem. Ama daha önce de konuşmuştuk mesela tek güç meselesi…
Ya tek güç işini ben ışık iplikçikleri gibi düşünmüştüm açıkçası. Hani hep örgü olarak bahsediliyor ya, belki yün eğiriyormuşçasına ışıktan iplikçiklerle görselleştirilebilir. Ha görselini canlandıramam elbette, bu sadece aklımda yarattığım şey.
Evet aslında olabilir ama mesela gerçek kaynaktan kesmek? her defasında karşı taraf “kan ve küller! Beni kaynaktan kesti” diye açıklama mı yapacak
Bu kapak Yeni Bahar’ın Kindle versiyonu için özel olarak yapılan kapaklardan. Burada ki gibi hayal etmiştim ben hep
Bu görsele bayılırım ve telefonumun daimi arka planıdır:) Ama burdaki ışık hüzmelerini ve ipliklere benzeyen şeyleri hiç farkedememişim daha önce Siz söyleyince farkettim. Gerçekten de ışık ipliklerine benziyormuş.
Orada nasıl bir görsel var, betimleyebilir misiniz acaba?
Lan, Moiraine onune diz cokmus. Moiraine uzerinde mavili elbisesi var, elleri Lan’in alninin uzerinde. Lan elindeki egimli kilicini ona sunuyor ve ikisi etrafinda ince isik cizgileri ucusuyor. Lan Yesil bir ceket giymis ve alninda hadorisi var. Acik bir meydanda, uzun otlarin arasinda duruyorlar. Arkalarinda beyaz yaprakli dev agaclar goruluyor.
Teşekkür ettim. Hakikaten güzel bir sahneymiş ve görsel için bu tip efektler kullanabilirler dizide de. İşin ehli olsa bari diziyi çekecek ekip…
Dileklerim gökyüzüne ulaşsa da , dizi fikri ortadan kalksa.
Benim çizimler bitse kafamdaki saidin ve saidar görsellerini paylaşabilsem sizlerle @bluesedai Düşünceleriniz epey merak ediyorum aslında . O görsel de benim en sevdiklerimden.
Can’ ın da söylediği gibi işinin ehli olsa ekip ama hiç umudum ve isteğim yok bu yönde. Zaman Çarkı’ nın bütün o kutsallığına zarar verecekler diye uyku tutmayacak artık .Savaş açacağım bu fikri öne sürenlere ve destekleyenlere
Geçen gün spoiler yedim galiba Lewis Terin ölmemiş yaşıyormuş