Bu da benim hesabım severek kullanıyorum. Kitap kapağını açmak istemediğim zamanlarda takip ettiğim insanların okuma durumunu, paylaştığı kitapları görmek beni okumak için motive ediyor. Kitap incelemeleri sayesinde normalde okuduğum türlerin dışında çok kitapla tanıştım.
Kitapları sadece beğenen kişiler oyladığı için çoğu kitap yüksek puana sahip. Kitabın artısını ve eksisini öğrenmek isteyen birisi olduğum için yorumlara fazla güvenemiyorum.
Buna katılmıyorum. Kayıp rıhtım tayfasından 1000k üzerinde kitapları düşüknpuanlar ve tarafsız yorumlayanlar çok fazla var. Tabiki bir adam 10 kitap okuduysa bunlardan en az 5 i zaten hayran olduğu kişiya ait veya okudugu tür gereği otomatik olarak belli bir yıldızdan başlayan eserler.
Ama benim için, örneğin Görünmez Adam/İthaki, Alan Poe Tollu Eserler/İthaki, Ellie Wiesel Gece kitapları yakın zamanda okuduğum düşük puanlı ve gerekçelerini de açıkladığım kitaplardı. Ernst Hemingway Çanlar Kimin İçin Çalıyor kitabı zaman, yayınevi,çevirmen, imla, ödül ve oylanan platform farketmrksizin benim için her daim koca bir sıfırdır.
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Mesela ben, beğenmediğim kitaplara eleştirilerimi yazıp, çatır çutur kötü puan bombardımanı yapıyorum, ama her yaptığımda acaba şimdi linç yiyecek miyim diye elim titreye titreye yazıyorum. Kitabın puanı 9 olunca, insan 6 puan verdiğinde incelemesi arada çok fena sırıtıyor.
Neyse ki şu ana kadar herhangi bir linç yemedim, baskı unsuru olmadan incelemelere devam edebiliyorum.
https://1000kitap.com/kitap/hyperion--264527 ben de satışa çıksa da eklesem diyordum. Hazır :))
@isos81 Her zaman ( ꈍᴗꈍ)
Çok teşekkürler.
Birkaç soru:
- Geçmişte okuduğumuz kitapları eklerken yıl seçebiliyor muyuz? 2021’de görünmesini istemiyorum bu kitapların. (Yapacak mıyım onu da bilmiyorum, uzun sürecek zira
).
- Seri kitapları tek tek mi eklemek gerek? Mesela zaman çarkı için 14 kitap mı girmeliyim yoksa 14 kitap set varsa onu tek mi girmeliyim?
- Excel’den şuradan buradan toplu giriş imkanı var mı?
Evet, kitabın okunma durumun yanında 3 nokta var, ona tıklayıp "okudum"u işaretlerseniz tarih de ekleyebilirsiniz.
Ben hep tek-tek girdim, toplu olarak görmedim hiç.
Ben okuduğum kitapları giriyorum, kaç günde okumuşum ona bakıyorum; yıllık raporu filan inceliyorum merak ettiğim bir kitap varsa onun ismini yazıp incelemelerini okuyorum v.s.
Yani keşfette, ana sayfada pek dolaşmam, o yüzden çoğu kişinin rahatsız olduğu şeylerle hiç karşılaşmadım hatta buradan öğrendim böyle şeylerin olduğunu.
Uygulamayı benim gibi kullanırsanız, daha zevkli ve yararlı oluyor. Tavsiye ederim.
Çok mutluydum arkadaşlar. Burada siz paylaştıkça, kahroluyordum. Geceleri uykum kaçıyordu Nail neden beni takip etmiyor diye. Artık ben de Nail’in takip listesindeyim. Sevincimi sizlerle paylaşmak istedim.
Bu Nail bir tek bana bulaşmadı sanırım.
Bana da bulaşmadı henüz.
Hesabımın linkini attıktan sonra epey takip eden olmuş çok teşekkür ederim, çizgi roman incelemeleri yazmayı bırakmadım sadece derslerim nedeniyle çizgi roman okumaktan biraz uzak kaldım. İncelemeler en kısa zamanda tekrar gelecek. Bunun dışında çizgi romanlar hakkında sorularınız olursa dm(bunun 1000kitapta adı ne bilmiyorum)den sorabilirsiniz.
Yalnız değilsin, merak etme
Bence bu tip uygulamalarda engelleme yüzdesi diye bir şey olmalı. Bir kullanıcı yüzde 10 oranında engellendiğinde sistem ona bir mesaj atmalı.
“Sayın kullanıcı; takip ettiklerinizin yüzde on kadarı sizi engelledi. Bir şeyleri yanlış yapıyor olabilirsiniz. Bunu düşünmeniz adına sizi altı aylığına banlıyoruz. Sevgiler…”
Kahkaha attım resmen
Keçen gün meraktan baktım beni de takip ediyormuş. Hiç dikkat etmemişdim. Yazık engellendi.
Kullanmadığım hesabıma takipçi gelmiş. Kesin NaiL’dir dedim ve şaşırtmadı.
Vay be, tek takipçimsin NaiL kardeş artık aktif bir 1000Kitap kullanıcısı olacağım.
Ben de hesabımı artık aktif kullanayım, hepinize çok imrendim.
https://1000kitap.com/Liliopsida
İçerik olarak çok dolu değil, fakat belki sorumluluk hissederim buraya eklediğim için.