Yarın da gelmezse aramayı düşünüyordum ben de.
Amazon Prime’ı denemek için ufak bir sipariş verdim. Aldığım kitaplardan ikisi Amazon biri de başka bir satıcı tarafından satiliyormuş.
Farklı satıcı olan kitap bu:
Fiyat 3 lira, Ciltsiz falan yazıyor, teslimat süresi biraz geç ama olsun diye düşündüm. Sonra dikkat edince satıcının isminde e-kitap falan yazdığını fark ettim. Hemen satıcıya mesaj attım. Siparişi iptal edin diye ama dikkate alan kim? Sonra bir baktım mailime link gelmiş. Al buradan ekitabi indir vs.
Sonra satıcı ile birbirimize girdik. Ben diyorum “Siz fiziksel kitap gibi lanse edip e-kitap satıyorsunuz.” Satıcı diyor “Aldığınız ürün e-kitap iadesi olmaz.” " 3 lira için bu gayretiniz şaşırtıcı"
Tabi muhabbet uzadıkça karşı tarafın üslubu çirkinleşti. Sonuç olarak satıcı iadeyi kabul etti. Aşağıya satıcının attığı son mesajin ekran görüntüsünü koyuyorum.
Bu arada ben 3 liranın peşine düşecek birisi değilim. Buradaki tek sorun fiziksel kitap gibi gösterip e-kitap satmaya çalışmak. Zaten yasal e-kitap satışı link göndermekle falan olmaz. Bu tür ürünler DRM koruması ile korunur alıcı harici başkası açıp okuyamaz.
Durumu Amazona da bildirdim. Buna nasıl izin veriyorsunuz vs. dedim. İlgileneceğiz dediler. Siz siz olun kitap alırken dikkat edin arkadaşlar.
Benimde başıma gelmişti. Dolandırıcı bunlar devamlı yeni hesap açıp korsan e-kitap yolluyorlar. Satıcıyla muhatap olmanız sıkıntı olmuş. Ben satıcıya tek kelime bile etmeden amazon canlı sohbet üzerinden paramı almıştım. Sitenizde korsan e-kitap satılıyor diye ayrıca söylenmiştim. Fiyatı 2-3 TL olup da satıcısı amazon olmayan kitapları almayın.
Yaşadım, kitap harici bir üründü. MNG Kargo Sakarya civarında gerçekten problemli, aylarca gelmedi ve en sonunda böyle bir e-posta geldi. Ben de iademi aldım, aradan 2 hafta geçti ve kargo geldi, ben tabii şok oldum. Ürün sizde kalsın, ödeme yapmanıza da gerek yok dedi müşteri hizmetleri. Tabii benim içim rahat etmedi, iade edeyim dedim MNG Kargo gelmedi haliyle, sonra mağazayı bulup IBAN istedim ve o şekilde ücretlerini gönderdim.
AGT kargoyla gelecekti siparişim. Bir dükkanları olmadığı için gidip kendim de alamıyorum. Gözüm yollarda kaldı.
Şube demeyeyim de AGT’nin acente ofisleri mutlaka vardır ama adres bilgisi paylaşmazlar. Özellikle bankalar ile çalışan kuryeler “Devlet sırrı” gibi korurlar acente adreslerini. Bazı bankalar kullanıma açık kredi kartı gönderdikleri için riski yüksektir, şubeden teslimat yapılmaz, şube adresleri paylaşılmaz.
Ben de depo vari bir yerlerinin olduğunu düşündüm ama dediğiniz gibi ofisleri de illaki vardır. Aradım az önce “kargonuz kaybolmuş gözükmüyor kim size kayboldu dedi?” dediler.
Aynı sorunu yaşıyorum şu an maalesef. AGT kuryeden defalarca mesaj geldi bugün teslim edilecek diye hala gelmedi. Amazon müşteri hizmetlerine mesaj attım hemen geri dönüş yaptılar. Kargoyu bilgilendireceklerini söylediler ama bugün de gelmedi yarın da gelmezse iade isteyeceğim galiba. İlk alışverişimdi hevesle yapmıştım Agt sağolsun kursağımda kaldı.
Kitaplarım tam 2 dakika önce geldi. Amazon’a mail attım ben siz de bir deneyin isterseniz.
Teşekkür ederim adınıza sevindim. Müşteri temsilcisiyle bugün konuştum dokuza kadar gelir demişlerdi ama belki yarın gelir, gelmezse tekrar denerim
BKM ücret iadesi hesaba ne zaman düşüyor arkadaşlar? 3. gün oldu hala tık yok. BKM’den bir daha asla bir şey almam. Bir kalem bile.
Sipariş iptalinden dört beş gün sonra yaptılar bana.Ben böyle sorumsuz bir firma daha görmedim çok müşteri kaybedeceklerdir.İade hakkında mail atabilirsiniz geç de olsa cevaplıyorlardı en son.
Gerçekten rezalet bir sistemleri var. Uygulamasını da siliyorum telefonumdan. %90 indirim yapsalar dahi tercih etmeyeceğim.
3-5 iş günü içinde iade edilir yazmışlardı bana. 5 gün geçmeden iletişime geçmeye çalışmayın bence. Gerçi kuponla aldığım ve değişim için yolladığım çizgi romanların yenisini göndermemek için tedarik edemiyoruz diyip saniyesinde iadesini yapmışlardı ama…
Bugün de bekleyeceğim artık. Yarın ses çıkmazsa ya ararım ya da mail atarım. Şununla uğraşmak bile o kadar saçma geliyor ki yani en başında stoğunda olmayan ürünü koyma kardeşim. Biz de böyle iptalle, iadeyle uğraşmayalım yani.
50 lira indirimi görünce dayanamayıp tekrar sipariş verdim. Ekspress yerine standart seçtim AGT ile yollamazlar umuduyla. Ama maalesef yine AGT ile yollamışlar Umarım önceki sipariş gibi olmaz yoksa kargo yüzünden amazondan soğuyacağım. En azından istediğimiz firmayı seçebilseydik iyi olurdu.
Mail attım, cevap yok. 5 kez arayıp müşteri hizmetleriyle görüşmeye çalıştım, kesinlikle cevap veren yok. Ödediğim ücret de az buz değil yani ve paramı geri istiyorum doğal olarak. Böyle rezalet bir site görmedim ya. Bin pişman ettiler beni.
Aradığım kitapları başka yerde bulunca, mecburiyetten verdiğim BKM Kitap siparişimi dün iptal ettim. Bugün para iadem hesabıma geçmiş.
BKM iade ve değişimlerde yazılı beyan istediğini yazmış siteye hem mail, hem mesaj atıp bir de sistem üzerinden iade isteyerek süreci hızlandırdım galiba.
Bir daha alışveriş yapmayı düşünmüyorum.
İyi bari size hemen iade yapmışlar. Ben Pazartesi günü iptal ettiğim siparişin iade ücreti gönderilecektir mailini dün aldım. Bankaya da düşmedi daha. Bekliyorum öyle.
Ben bunalmıyorum da sürekli olarak kargo durumuna bakmak gibi bir özelliğim var Umarım kısa süre içerisinde kaybederim bu özelliğimi…