Aldığı Kitapların Temini ve Gönderimi Sırasında Bunalanlar Platformu

Aynı sipariş aynı gün gönderim farklı paketler ile 3 - 4 kez Amazon bana da kargo gönderdi, siparişler farklı depolardan olabilir diye düşünmüştüm ben.

Hoşuma gitmiyor açıkçası bu durum, hem fazla tüketim oluyor hem takip etmesi sorun oluyor. Zamanla oturturlar bunu da umarım.

1 Beğeni

İnatla gelmiyor yahu 9 gün olmuş :sweat_smile: Halka dünya stoğa da girmiyor sanırım sıkıntı orada.

1. günüme girmiş bulunmaktayım. AGT pişmanlıktır.
1 Beğeni

Kesin Halka Dünya’nın 4. kitabını tedarik edemediler bir türlü. Ben de almak istiyordum ama hep stokta 1 ya da tükenmiş olarak görünüyordu.

İstanbulda vesair iyi diyorlar ama ben şahsen yine MNG tercih ederim. Yani farketmex aras da olsa olur yurtiçi de. En azından tarihler doğru oluyor ve beklentiniz ona göre olurdu. Kayseride rezalet cidden.

@SJack ben iptal ettim az önce. Yani stokta denk gelirse sipariş vereceğim yoksa beklemek istemiyorum. Hoş serinin son kitabı çıkana kadar okumaya niyetin yok ama olsun. Kitap satılsın ki son kitabı da çevirsinler :sweat_smile:

2 Beğeni

2016 yılından beri D&R’dan tek bir kitap almamışım. Amazon’da almak üzereyken stoğu bittiği için aklımda kalan En Yakın Arkadaşımın Şeytan Çıkarma Ayini’ni 9.90₺’ye kargo kodu kullanarak sipariş verdim. Hatta site benim için o kadar yok ki buradan bir arkadaş söyledi diye verdim siparişi.
On gün sonra iptal maili atmışlar.

Siparişin iptal olması normal bir durum ama bana tedarik edemedik maili atıp sitede hala satışta gözükmesini anlamıyorum. Eğer belli bir tutarın altında kargo kodu kullanınca iptal ediyorsa, sipariş aşamasında belirtmeleri gerekirdi.

O durum biraz dağıtıcıdan kaynaklanıyor. Gerçi o da DR’nin kendi şirketi Prefix. Kitap siteleri bu verileri dağıtım sitelerinden çekiyor. Kendi depolarından stoksuz çalıştıkları için de satış sayfasında kitap var olmaya devam ediyor. Bu konuda en iyisi emek kitap ile çalışan siteler.

Az önce Kolay Gelsin ile verdiğim siparişlerden birinin ilk parçası geldi. Gerçekten de Amazon onlara teslim ettikten ertesi gün getirmiş oldular. AGT bugün 5. gün ve ses seda yok. Umarım siparişlerimin diğer iki parçası Kolay Gelsin ile gelir, hizmetleri çok güzel. AGT’den memnun olan yok gibi, bir kere vaktinde getirseler, diğerlerinde haber verdikleri halde getirmiyorlar. 3 gündür arayıp bugün adresinizi ziyaret edeceğiz diyip getirmemek ayıptır, yazıktır, günahtır.

Geçtiğimiz günlerde okunmamış kitaplarımı hesapladık, sayı korkunç olduğu için artık kitap almama konusunda kesin kararlıyım. Kendime söz verdim ve prime day indiriminde bile tek kitap almadım. Açıkçası tedarikçisi, dağıtıcısına kadar düşünmek istemiyorum kitap alırken, bundan sonra Amazon’u tercih edeceğim. BKM, D&R, İdefix, Kitapyurdu kara listemde.

2 Beğeni

Sonunda geldi, bu kadar bekletmemeliler.

Eganba’dan bir kitap siparişi vermiştim çarşamba günü. Daha 2 gün oldu ama Instagram hesaplarında siparişini 10 gündür kargoya vermediklerini söyleyen bir yorum gördüm. Bu yüzden biraz gerildim. Daha önce bu siteden alışveriş yapıp memnun olanları gördüğüm için tereddüt etmemiştim aslında ama şimdi soruyorum: Güvenilir midir bu site? :thinking:

Güvenilir. Eganba, Babil, Odakitap ve Kırmızıkedi.com aynı sistemdeler. Ben hepsinden alışveriş yaptım. Gondermedikleri vs. olmadı. İsterseniz arayıp bilgi alabilirsiniz.

1 Beğeni

Amazon bir kitabın (Akhilleus’un Şarkısı) stoğu olmadığı için bekletti baya. Prime Day’den 2 gün önce vermiştim. 5 gün hazırlanması sürdü, Adana’ya gelmesi, müthiş kuryelerin benim evime getirmeye tenezzül etmesi derken sanırım sipariş 10 günde elime ulaşacak. Kolay Gelsin getirir diye bekliyordum, yine gitmişler AGT’ye vermişler. Kolay Gelsin ertesi gün getiriyor, AGT çok sorumsuz.

Tamamdır, teşekkürler. İçim rahatladı.

1 haftadır aynı yerde duruyor,sinirlerim bozuldu.:grimacing:

Sizinkinde tarih var en azından. 30 eylüldeki siparişim için bana teslimat tarihi bile vermiyorlar. :sweat_smile:

Az önce mesaj geldi,darısı sizin başınıza.:sweat_smile:

UPS varken Aramex ile gelmesi benim şanssızlığı sanırım.UPS hızına alışmışken diğerleri çok yavan geliyor…

Son zamanlarda İdefix alışverişleri çoğaldığı için sormak istiyorum: Siparişleri kargoya verilenler var mı acaba? Benim cuma günü verdiğim kitaplar hala kargoya verilmedi, dersler için lazım olduğundan kara kara düşünüyorum ne zaman gelir diye…

Pazartesi sipariş vermiştim, hazırlanıyor olarak görünüyor. Benim için acelesi yok ama idefix mağdur etmez umarım. Ne zamandır kullanmamıştım kodların cazibesine kapıldık :slight_smile:

1 Beğeni