Aldığı Kitapların Temini ve Gönderimi Sırasında Bunalanlar Platformu

Çok enteresan. Sipariş ettiğinizde kitap stokta görünüyor muydu?

Ben dün akşam 20.17’de 6 kitaplık bir sipariş verdim Amazon’dan. Bu öğlen 11.58’te elimdeydi.

1 Beğeni

Evet görünüyordu, sonradan mail attığımda ellerinde olmadığını kitap gelince göndereceklerini söylemişlerdi.

1 Beğeni

Pegasus’un yeni kitabı Ejderha Yolu’nu satın almıştım. 3 Kasım’da satışa çıkacak demişlerdi. Kidega hâlâ temin edemedi kitabı. Sanırım Pegasus’tan kaynaklı bir durum var.

Kitap geldiği zaman birkaç sayfa paylaşırsanız sevinirim. Benim de sepetimde bulunuyor bu kitap. Alıp almamakta kararsızım.

Tabii ki paylaşırım. Forumda hangi başlık altında paylaşacağımı söylerseniz sevinirim.

Kitap İçerikleri Paylaşım ve İstek Bölümü

1 Beğeni

Yine ben ve yine bir Idefix mağduriyeti… Satın aldığım ürünleri parça parça ve tam bir ay sonra yollamalarını tolere edebilirim. Ancak stokta hala mevcut olan bir kitabı neden siparişimde iptal ettiklerini anlamış değilim doğrusu. Baskısı da ve stoğu da var, bana gelen mailde “sizi daha fazla bekletmemek adına Kül Krallığı ürününü iptal ettik” yazıyor. Sanki tam bir ay sistemde “siparişiniz hazırlanıyor” olarak görünmemiş gibi. Yoruyorsun Idefix…

Idefixten tek bir kitap almıştım ve bkm express ile ödeyecektim ama şifre mi inatla kabul etmeyince mobil uygulamasından qr kod ile ödemiştim lakin
ödemeyi alıp siparişi geçmediler. Arayıp sorduğumda siparişiniz askıda kalmış, 7 iş günü içerisinde otomatik iade edilir dediler lakin 15 gün geçmesine rağmen iade olmadı. Aradığımda da açmıyorlar şu an. Daha önce yaşayan oldu mu bu durumu?

D&R ile şöyle bir durum yaşıyorum. Başka böyle bir durum yaşayan var mı merak ettim.

D&R’dan 26.10.2020 tarihinde altı kitap siparişi verdim. Dört kitap 09.11.2020 tarihinde, iki kitap ise 11.10.2020 tarihinde kargoya verildi. İlk kargo bugün elime geçmesi gerekiyordu ama gelmedi. Kargoyu kontrol edince kabul edilmedi yazıyordu. Hemen şubeyi aradım, gelmediniz niye kabul edilmedi yazıyorsunuz almaya geliyorum dedim. Alamazsınız şube geri çekmiş dediler. D&R’ı aradım, niye geri çektiniz dedim, almamışsınız dedi ilk çıkan bayan. Sonra kargonun gönderen şubesini aradım yetkili web operasyondan birisinin geri çekme e-postası attığını söyledi. D&R’ı bu bu bilgiyle arayınca kargo firmasına e-posta atıyoruz, ürünlerinizi geri göndereceğiz dediler. Kitaplardan birisi şu anda baskısı olmayan bir kitap olmasa hiç uğraşmayacağım ama eğer kargoyu alamazsam o kitabı bir daha bulabileceğimi sanmıyorum.

11 Kasım trendyol dan verdiğim kitap siparişi 14 Kasım - 14 Aralık tarihleri arasında teslim edilecektir deniyor. Eyvah ne eyvah.

Kitapları hala alamadım. Kargo firmasına kargom yola çıkmamışken gönderilen e-postayı kargo firması görmemiş, ürünün iadesi yapılmış. Bir gün sonra e-postayı alan birime ulaştığımda birim tam mesai bitiminde gelmiş, görmemişim, yolda olmasaydı size gönderttirdim dedi. D&R’ı arıyorum, almadığınız için iade deniliyor. Siz çekmişsiniz diyorum kabul etmiyorlar. Kargo firması kendilerine kendilerinin çektiğine dair e-posta göndermiş. Bugün kargo takipte kargom depoya gidiyor gözüküyor. Alıcıya teslime edilecek ürünün gelmesi haftalar sürerken iade nasıl bir kaç saat içinde yapılabiliyor anlayamadım.

Trendyol-ithaki’den 11 Kasım’da sipariş verdim.
Teslimat 14 - 30 Kasım gözüküyordu
Mng kargo, pazar olmasına rağmen bugün teslimat yaptı.

Amazon dışındaki mecralardan kitap alışverişi yapmayı kestim. Öneririm.

3 Beğeni

Amazon son 4 siparişim kusurlu geldi hep ki ben ufak tefek kusurlara takılan biri değilim asla. Hafif ezilmeleri vs dert etmem. İlettiğimde 5-10 liralık hediye çeki tanımlamaya çalışıyorlar daha da sinir oluyorum. Kalem aldım kutusu harap geldi, kutulu kitap seti aldım kutusu yırtık geldi, ciltli kitap aldım kapağı yırtık geldi, bir süreliğine bırakacağım Amazon’u.

Trendyol’dan yaptığım alışveriş için bana bugün teslimat kodu geldi. Ne ara kargo buraya geldi diyorum, meğer kargo daha aktarmada ama son durum olarak teslimatta gözüküyor. Aras’a mail attım düzeltilmesi için olmassa da artık müşteri hizmetlerini ararım.
Ekleme: kargom geldi sapasağlam. Orası niye öyle bilmiyorum ama.

İlknokta siparişinde Yokuştaki Salyangoz kitabı olupta siparişi kargoya verilmiş olan var mı acaba?

Kitap ayın 19 unda çıkacağı için göndermediler.

2 Beğeni

Tüm kitaplar “temin edildi” durumunda iken o “temin ediliyor” gözüküyor. Çıkış tarihini bekleyeceğiz sanırım.

2 Beğeni

Şanssızlık tutmuş sanırım :slight_smile: biraz uzak kalın aynen.

PTT Üsküdardaki kargomu Tuzlaya göndermiş. Kdkd