BKM’nin şimdi sitesine girdim ama ürünler ile ilgili Stoklu falan diye bir yazı bulunmuyor ya da ben göremedim. Ama mümkün mertebe stok gözüken sitelerden alışveriş yapmaya çalışın arkadaşlar. Bu tür sorunları en aza indirgemiş olursunuz.
Veya BKM kitap alışverişlerinde sadece yeni çıkan - çıkacak kitaplar satın alma tercih edilebilir, kampanyaları nedeniyle ben sık sık alışveriş yapıyorum ama sadece yeni kitapları alıyorum, sıkıntı da çıkmıyor.
Bazen güzel kampanyalar oluyor ama hem forumda hem de BKM’nin sosyal medya hesaplarının altında çokça olumsuz mesaj görünce hiç alışveriş yapmaya cesaret edemedim oradan.
Yukarıda dediğim gibi cayma hakkının kapsamı bu değil. 14 gün içerisinde hiçbir neden göstermeksizin (hasar vb) ürünleri iade edebilirsiniz. Red ederlerse THH’ne başvuru yapabilirsiniz. Hepsiburada benzer bir biçimde benim başvurumu reddetmişti ve ben THH’ne başvuru yaptım, lehime karar verildi doğal olarak. Paramı da geri aldım. Yine de siz bilirsiniz.
Merhaba. Stoklu diye bir ibare yok çünkü stoklu çalışmıyorlar. Siz kitapları satın alıyorsunuz. Onlar da üreticiden yani yayınevinden tedarik etmeye çalışıyorlar. Kitabın tedarik edilemediği, ya da basımının durduğunu siz satın alınca onlar da tedarik edemeyince öğrenmiş oluyorlar ve daha sonra bu kitabın altına ‘tükendi’ ibaresi koyuyorlar.
O yüzden ben stoklu çalışan yerleri tercih ediyorum. Tedarik konusunda falan sıkıntı olmuyor. Alışveriş yapacak arkadaşlara da o yüzden stoklu çalışan yerlerden alın diye tavsiyede bulundum. En azından riski en aza indirgemiş olursunuz. Bir de BKM’nin tedarik konusunda çok sıkıntısı var hem sosyal medya hesaplarının altında hem de forum da neredeyse memnun kalan yok.
Cayma hakkı ile hasar konusu farklı. Cayma hakkı sebep göstermeksizin iade etmeyi kapsıyor ki bunu sözleşmelerinde 2 gün olarak değiştirmişlerse bu genel işlem şartı niteliğinde ve geçerli olur. Hasar ve benzeri bir durum söz konusu ise ayıplı mal gönderildiği için bu noktada 14 günlük süreyi 2 güne indirmeleri bir şey değiştirmez.
Hocam sözleşmeleri kanuna aykırı olamaz. Kanunda 14 gün olarak belirlenen iade süresini kafalarına göre 2 gün olarak belirleyemezler. Ha belirlediler diyelim, bunun hiçbir geçerliliği yoktur. Çünkü kanun açık. Kanunda hasarlı olsun veya olmasın fark etmez, iade süresi 14 gündür. Çok net. Kişiye veya kuruma göre değişmez bu. THH’ne başvurunuzu yaparsınız, lehinize karar çıkar. Çok net. Yargıtay kararında görüldüğü gibi, kitaplar hasarlı demeye bile gerek yok. İade etmek istediğini beyan edersiniz süresi içersinde, bu yeterlidir.
Bu yazdığınız kurumun saçmalığı, daha önce bundan daha kötüydü gene biraz daha legal hale getirmişler. Hakkınızı ararken satın aldığınız kurumun sitesine ya da dediklerine bakmayın. Resmi gazete metnine ya sözleşmenin kendisine bakın. Daha önce bu konuda bir kaç kez paylaşıldı.
BKM 'yi duyunca @Ufuk bile geldi foruma. 
THH’den karar çıkınca da uygulamıyorlar ki.
Herşeyi okuyorum ama şu BKM’yi ve ona aldananları görünce dayanamıyorum
Adamları takdir ediyorum artık, bütün rezilliklerine rağmen hala alışveriş yaptırıyorlar 
Anlaşıldı düzenli BKM yorumları yazarsam foruma, sende aktif olmaya başlarsın forumda . 
Gördüm bkm reklamı yapmışsın zaten, şimdi o kişi kargo sınırı az diye bkm’ye bulaşacak, değer mi? 
BKM’den sıkıntısız alışverişin şifresi yeni çıkacak kitaplar almak.
Bence en sıkıntısız hali bkm’yi komple unutmak.
Nasıl uygulamıyorlar? THH kararlarına uymak zorunludur, keyfi değil. Ya iletişime geçip elinizde paranızın iade edilmesi gerektiğine dair karar olduğunu ve buna uymaları gerektiğini, uymamaları durumunda icraya koyacağınızı, böylece hem icra giderleri hem de avukat vekalet ücretini ödemek zorunda kalacaklarını bildireceksiniz (ki zaten aynı karar onlara da tebliğ ediliyor). Ya da direkt icraya koyup paranızı paranızı alacaksınız. Ha uymadılar diyelim, o zaman siz mecburen uğraşacaksınız. Ya icraya koyacaksınız kararı, ya da bir avukata vekalet vereceksiniz.
Ben Hepsiburada ile sorunumu bu şekilde çözdüm. Önce icraya koyup da uğraşmak istemedim ve arayıp durumu bildirdim. Kararı kendilerine göndermemi istediler, gönderdim. İki gün içinde ücret iademi yaptılar.
O halde açık açık kanuna aykırı davranıyorlar ve bir de WhatsApp destek hattından bunu paylaşıyorlar. Bu halde durum daha da vahim. Hem mağdur ediyorlar, hem kanuna aykırı davranıyorlar. O zaman tüketici hakem heyetine başvuruda bulunayım. Teşekkür ederim cevaplarınız için.
Ben de en az 3-4 kez aradım karar geldikten 2 hafta sonra. Gereği yapılır vs dediler, yapmadılar. Çoktan icraya vermem lazımdı ancak kronik hastalığı olan annem var o yüzden insan içine çıkmaktan çekiniyoruz ailecek. Pandemi olmasa kesin vermiştim icraya.
Ayrıca papara’nın da ne dediği belli değil. Şimdi aradım. İlk çıkan kişi kısmi kitap iadesi için kazanılan cashback in tamamı geri alınır dedi. Daha sonra tekrar aradığımda çıkan kişi ise kısmi iadede kazanılan cashback in iade edilen ürün bedeli oranındaki kısmı geri alınır dedi. Yarına kadar bekleyeceğim. Bakalım % olarak geri alınırsa hakem heyetine başvurmayacağım. Kazanılan cashback in tamamı yani 15 TL nin tamamı geri alınırsa o zaman hakem heyetine başvurmam gerekecek.