Birisinden çıksın da. Çınar da İthaki de kabul. İthaki’de en azından çeviri hazır diye çabuk gelir diye düşündüm ama tabii böyle bir planları varsa.
Doğrusu bu listedeki tarihlerin birer yıl sonra olması gerek. Yakın dönemdeki örneklere bakacak olursak 1948’te öldürülen Sabahattin Ali’nin eserleri 1 Ocak 2019’da teliften düştü. Yine 1950’de vefat eden Orwell’ın eserleri de 1 Ocak 2021’den itibaren “public domain” oldu.
Bkm’den siparis veren ve kargosu gelen oldu mu 10 kasımdan beri hala hazırlanıyor gözüküyor? Ne diyorsunuz acaba bu duruma fikrinizi alabilir miyim normal mi
10 kasımdan beri sipariş böyle .Üstelik geçen hafta satışa çıkan disk dünya kitabınıda baskısı yok diye iptal etmişler
Benim 1 haftada hazırlandı, 1 gün sonra kargolandı, 10. Gün elime geçti kitaplar.
Benim 3 siparişim 12 gün sonra kargoya verildi.
Benim tam olarak ne kadar sürdü bilmiyorum ama yaklaşık 10 gün içinde kargoya verildi ve elime ulaştı kitaplar. Genel olarak kitapların kondisyonlarında da bir sıkıntı yok.Tabi BKM daha önce yırtık, delinmiş vs. kitaplar da göndermedi değil. Ama Amazon ile karşılaştırdığımda (ki amazondan da çok alışveriş yapıyorum) Amazon’dan gelen hasarlı kitap sayısı BKM’den fazla. Amazon’un güzelliği hasarlı kitabı sorun çıkarmadan değiştirmeleri veya para iadesi yapmaları.
Ben 8 kasım’da 2 adet sipariş verdim: biri 11 kasım’da geldi, biri 15 kasım’da.
7 Kasım’da sadece iki kitap sipariş verdim. Dün geldi. 12 gün sürdü kargo dahil. @HAKOYETO Kitaplardan birisi Diskdünya’nın son kitabı Gerçek. Terry Pratchett kitapları en kolay bulunabilen kitaplardan. İndirim üzerine kod ile aldım, iptal ederler diye bekliyordum, gönderdiler. Alfa’nın Don Kişot baskısı diğer kitap. İki kitapta sorunsuz geldi diyebilirim. Bkm kutu yerine poşet kullandığı için Don Kişot ön kapak kenarında çok küçük bir ezik, sırtında ise çok inceden bir katlanma var ama değişim gerektirecek kadar önemli değil.
1 ay bekledim ama rekor 42 gün ile ben de galiba.
Şimdi verdiğim 1. sipariş iyi gelmişti ama 2. siparişim iğrenç geldi bana yolladıkları en kötü siparişti. WhatsApp’dan yazdım bakalım nasıl bir geri dönüş yapacaklar. Yıllardır kullanmama 30’dan fazla sipariş vermeme rağmen ilk kez bu kadar kötü geldi Bkm kitaptan. Güvenimi sarstılar bu sefer.
Bunu görünce yıllar önce aldığımı açtım. Hepsiburda’dan 88 liraya almışım. Bence bu fiyat baya iyi. Resmen 2019 fiyatı.
Benim disk dünya gerçek kitabını iptal etmişler çok ilginç , başka siteden sepete ekledim .
Ben tedarik sistemiyle çalıştıklarını bilmiyordum son siparişimde deneyimleyip kendilerinden bir daha kitap siparişi vermemek üzere yemin ettim .
Muhtemelen otomatik mesaj bu, benim mailime de birebir aynı cevap gelmişti
BKM’den 38 kitap aldım, 1 tanesi iptal edildi, halen 11 tanesi tedarik ediliyor. Acelem yok yeter ki sağlam gelsin. Bu arada 9 Kasımda gram altın 567 TL idi bugün 667 TL. %50 indirim havaya gitti
Amazon siparişim ikiye bölünüp gönderildi ve birini agt, birini kolay gelsin getirdi. Kolay gelsin yine geç ve özenli getirdi ama agt dün evde yokken sözde kod vermesine rağmen kafasına göre kapıya bırakıp gitmiş. Dün gelen kidega siparişimi de aras kargo getirmişti o da kod gerekmiyor dedi bıraktı gitti. Önceden kimlik bile sorarlardı bu kodu niye veriyorlar anlayamadım belki ben değilim verdiğiniz kişi yani çok saçma cidden.
Kuryeler tarafından işi hızlandırmak için göze alınabilecek bir risk. Elbette teslimat “patlarsa” o teslimatın tazmini kim karşılıyor o durum da bu riski almak için önemli etken.
Kodlar pandemi döneminde temassız teslimat için çıktı (bence zorunlu tutuldu bazı yerler tarafından) kimsenin de umrunda değil açıkçası o kodlar.