Aldığı Kitapların Temini ve Gönderimi Sırasında Bunalanlar Platformu

Bende kod olmadan vermiyorlar. En azından kimlik istiyorlar. Öyle pat diye verdikleri bir kargom olmadı hiç. Bu kargo memnuniyet/şikayet olayları il/ilçe’ye göre değişiyor sanırım.

Bende az önce kitap siparişi verdim. Eganba’da eskiden kitabın stokta kaç adet var görebiliyorduk onu kaldırmışlar. Aldığım bir kitap, siparişi geçtikten sonra otomatik gelen mailde tükenmiş olarak gözüküyor ama sitede paketleniyor diye çıkıyor bakalım, durum karışık :smiley: O yüzden @alper hocam ile bir totem yapma zamanı gelmiş :joy:

1 Beğeni

Kesinlikle değişiyor. Köyde yaşıyorum. Köye dağıtım olması hayal gerçi. İlçeye kargo belli günlerde geliyor. Şubede günlerce kargo bekliyor. Geldiklerinde arayıp biz şuradayız gelip alın diyorlar. Ya da şuraya bırakıyoruz kargonuzu diyorlar. Genelde bırakıp gidiyorlar. Daha sorun çıkmadı kargolarım da ama her zaman bir merak heyecan oluyor. Kargolar sayesinde hayatıma heyecan giriyor. :slight_smile:

1 Beğeni

Hangi yayınevi / hangi kitaptı. Şu son 1 -2 haftada “Kar Üzerine Yazılar” kitabını dün 4. kez aldım. İlk aldığımda hatalı baskı nedeniyle iade oldu. Sonra 2 kez “temin edilemiyor” diye sipariş iptal oldu. Dün 4. kez daha sipariş verdim bakalım ne olacak. :slight_smile:

1 Beğeni

Asimov’un Gökteki Çakıl Taşı kitabı hocam.

Şanssızlıklar peş peşe gelmiş hocam. Belki totemimizin faydası olur :upside_down_face:

:moyai: :mage:

Baskısı kolay kolay bitmez nasılsa bu sipariş de olmazsa başkasında alırız. :slight_smile:

KY’de stok varmış ve bu ay yüzde 45 indirimli ithaki kitapları, size yakın teslimat noktası varsa bence KY’den almak daha iyi olurdu.

1 Beğeni

KY’yi de düşündüm ama üyelik falan uğraşmak istemedim. Eganba’dan memnun kaldığım için orayı tercih ettim. İlknokta’ya baktım kendi sitesi ya indirim daha çok olur gibisinden ama İthaki orada da %35 ve kargoyu alıcı ödüyor. Kargoyu ücretsiz yapabilecek belli bir sınır ya da kod falan da yok sanırım.

1 Beğeni

Amazon’la son günlerde çok ilginç şeyler yaşıyorum. Aslında Amazon direkt suçlu değil, çalıştıkları AGT Kurye denen amatör firmanın hatası.

Şöyle ki;

20 kitap sipariş ettim, 8’ini farklı bir firmayla gönderdi Amazon ve her zamanki gibi 1 günde teslim edildi. Kalan 12 kitap AGT ile gönderilmiş ve 5 gündür teslim edilmedi. Bu da Amazon’un bir diğer hatası, neden aynı siparişin kargosunu bölersin? Neyi test ediyorsun Amazon? Saçmalık bu yaptıkları.

Amazon’la 8 kez iletişim kurdum. Her birinde derdimi baştan anlatarak çok yoruldum. Ama hiçbiri sorunumu çözemedi!

İade edelim diyorlar ama ben o fiyata bir daha alamayacağımı söylüyorum. Tek isteğim kargomun bir an önce gelmesi diyorum, özür diliyor ve gün içinde teslimata dair söz veriyorlar. Her gün söz aldım ve nitekim pazar gününe dek gelmiş olduk. Daha üst bir yetkiliyle görüşmek istediğimi söylüyorum fakat talebimi yerine getirmiyorlar.

Her bir müşteri temsilcisi not düştüğünü söylüyor, kargo firmasına uyarı çektiğini söylüyor fakat bir sonraki müşteri temsilcisiyle bütün her şeyi baştan alıyoruz. Not mot yok, hepsi yeniden ihtar çekiyor kargo firmasına.

Diyorum ki bakın bu şekilde çözüm olmuyor, sizden önceki 7 arkadaş da çözemedi. Başka çözüm deneyebilir miyiz? Mesela aynı kitapları bana Kolay Gelsin firmasıyla göndermek ister misiniz? Ama temsilci diyor ki şu an öyle bir şey yapamam.

Ve tüm bu süreçte kargo firması ve kuryeyle asla iletişime geçemiyorum. Kargo kuryede ve kurye kafasına göre geziyor. Kim bu adam yahu? Dokunulmazlığı mı var?

Çıldırmak üzereyim gerçekten!

1 Beğeni

Son çare olarak yakın bir yerde pusu kur sen ve ‘ver ulan benim kargoyu artık’ diyerek yapış yakasına. :robot:

1 Beğeni

AGT’nin getirdiği kargo! Bereket kitaplar hasar görmemiş, iadeyle uğraşmadım. Kolay gelsin kesinlikle çok daha iyi, profesyonel bir firma.

5 Beğeni

Genelde herkes AGT ile gelen amazon teslimatında sorun yaşıyor anladığım kadarıyla. Ben ikisi ile de yaşamadım ama kişisel izlenimim kolay gelsin çok daha iyi tabi. Dikkat ettiğim bir durum genelde haftasonu verilen siparişlerde AGT ye veriyor amazon. Kolay gelsin pazar günü teslimat yapmıyor sanırım, bununla alakalı olabilir gibi bir teorim var.

Bir de agt kuryeleri çakallık yapıyor, salı gece sipariş verdim, perşembe elime ulaşması lazım, perşembe akşamı dağıtıma çıktı mesajı geldi ama hastane adresini verdiğim için eve gelsin diye aradım kuryeyi adresi değiştirmek için. “kargo elimize az önce geldi, bugün dağıtım yapmayacağız, yarın sabah teslim ederim” dedi. “Tamam abi sorun yok” dedim. Ardından mail geldi “Kuryemiz sizi adresinde bulamadığı için teslimat yapılamadı” diye :joy:

1 Beğeni

Amazon iki sipariş olarak verdiğim kitap siparişimi tam olarak 5’e böldü. İkisi MNG ile üçü de Kolay Gelsin firmasıyla geliyor. Ben genelde hep aynı insanlar getirdiği için numaralarını alıyorum kargocuların. :grimacing: Bir bahane bulup istiyorum. Hepsini kaydettim. Bir sorun oluşursa arıyorum. Yapabilirsen eğer hiç sorun yaşamazsın. MNG kargo genelde kapıyı açmamı bile beklemiyor. Abla kapıya bıraktım kaçtım, diye arıyor. Çıkıp alıyorum. :joy:

2 Beğeni

Amazondan aldığım tüm kutular istisnasız bu şekilde geldi. Karton kutular patlıyor diye yazdım uzun uzun. Yine böyle geldi.

2 Beğeni

Benim de öyle bir siparişim var. 3 parçaydı biri geldi ikisi gelmedi. Sebep olarak farklı depolardan geldiği için ikiye ayrıldı dediler. Geç kalmasını yoğunluğa bağladılar ama bence yalan. İsterseniz iade edelim diyorlar, gelsin istiyorum diyorum, mutlaka gelir diyorlar. Kurye’ye ben de ulaşamıyorum. Kargonun nerede olduğu da görünmüyor. Sadece yolda olduğu bilgisi var. Bu akşam yine yazacağım bakalım, farklı bir şey söylenirse buraya eklerim.

edit 1: Şimdi uygulamaya baktım para iadesi yapıldı yazıyor. Benim haberim yok?!

edit 2: Kargo yolda hasar görmüş, Amazon’a geri gidiyormuş şu an. İndirimli halinden de iadesini yapmışlar. Tekrar alıp, teslim aldıktan sonra yazarsam aradaki farkı iade edeceklermiş. Uğraş dur.

Amazon’dan soğumaya başlamışımdır.

1 Beğeni

Amazon hakkında grev söylentileri var. Acaba bununla bir alakası olabilir mi? :thinking:

Amazon benim deneyimlediğim kadarıyla yeni üyelerin siparişlerine öncelik veriyor. Yeni hesap açıp akşam 9’da aldığım kitabı 2 saat sonra gece 11’de kolaygelsin’e verdi, ertesi gün öğlen saatlerinde geldi. Kendi hesabımla aldığım ürünleri aldığımın ertesi günü ya da nadir de olsa iki gün sonra aras kargoya veriyor.

2 Beğeni

Yukarıdaki sorunları sıfır yeni hesapta yaşadım.

Eskiden kitap siparişlerim yurtiçi, aras, mng gibi büyük firmaların kargosuyla gelirdi ve hiçbir sorun yaşamazdım. Genelde 11.00-12.00 arasında kargo teslimatı yapılırdı. Kargomun kaçta geleceğini bildiğim için de kafam rahattı. Artık değil.

AGT, Kolay Gelsin, Scotty, Hepsijet gibi kargo firmaları aynı mantıkla çalışıyor. Özel aracıyla kargo dağıtan bir kişi kafasına göre istediği saatte teslimat yapıyor. Kargonun hangi saatte geleceğini bilemediğim için de kargo günlerinde eve hapsoluyorum, gelene dek dışarı çıkamıyorum. Çünkü kargoyu kaçırırsam ertesi gün aynı işkenceyi yeniden yaşamak zorunda kalıyorum. Halbuki diğer 3 büyük firma, kargoyu teslim edemeyince şubeye geri gönderiyorlardı ben de ertesi gün kendim gidip alıyordum. Bu yeni firmaların şubesi filan olmadığı için tamamen kargocuya bağlı kalıyorsun.

Bu sebepten ötürü Amazon’dan alışverişi kestim, Hepsiburada’yı zorunluluk halinde kullanıyorum. Kargo konusu indirimlerden daha önemli görünmeye başladı benim için. Fiyata değil internet sitesinin hangi kargo firmasını kullandığına bakıyorum.

2 Beğeni

AGT benim de kargolarımı aksatıyor. Üstelik gelen kurye bazen fırça atıyor adresi doğru yazın diye. Oysa senelerdir her sitede kullandığım kopyala-yapıştır adresi yazıyorum ve de kontrol ediyorum ilgili yerleri doldurup doldurmadığıma. Bir acayipler.

1 Beğeni

Benim burada sistemi oturtmuşlar. AGT sadece Pazar günkü kargolara çıkıyor. Onun harici hep Kargomsende getiriyor. Hep aynı kurye abi olduğu için de beni tanıyor artık, bulamayınca apartman görevlisi ablaya bırakıyor direkt. Anca o da yoksa diğer güne.