1.5 hafta önce Hepsiburada’dan aldığım kitap geçen hafta pazartesi pttye verildi ama ondan sonra aldıklarım gelirken o gelemedi bir türlü. Hala İstanbul’dan aktarılıyor görünüyor, şubeye bile gelmemiş yani.
Şikayetvar’da Kidega hakkında yazılanları gördünüz mü? Hepsi bu günlerde yazılmış bir sürü şikayet var. 17 gün önce verdiğim sipariş hala bekliyor dolandırılmış gibi hissediyorum, bu son alışverişimdi.
Amazon kitap kampanyası konusunda insanların yılsonu beklentisini karşılayamadı ve benim gibi kitap için sene sonu bütçesi ayıranlar Kidega’nın kötünün iyisi olan kampanyasına yüklendiler. Bence Kidega bu talebi altyapısal olarak karşılamakta zorlandı ve zorlanmaya devam ediyor. Ben siparişlerimi geç de olsa bir süre önce tamamladım ve şu sıralar sipariş vermek pek mantıklı gözükmüyor. Özellikle şu an sitede siparişlerin, yayınevlerinin yılsonu sayımları sebebi ile aksayabileceğine dair mesaj var. Temin süresi normalde 2-3 gün olan ürün benim elime 2 haftada geçmişti. Şu an kitaplarda temin süresi 8-9 gün gözüküyor. Sipariş verirken bunu göze almakta fayda var.
Babil’den yakın zamanda kitap alan oldu mu merak ediyorum. Çok uzun zamandır alışveriş yapmadım. Verilen siparişleri tahmini ne kadar sürede kargoluyorlar, merak ettim.
Bile bile lades dedim ve dün Kidegadan Belgariad ve Malloryon serilerini aldım bakalım ne zaman gelicekler.
Kidega daha yeni çıkan Maymun Pençesi’ni 6 günde temin edemeyerek takdirimi kazandı, tebrik ediyorum kendilerini…
BKM de Topraktan Gelenler’i temin edemeyerek ücret iadesi yaptı geçen gün.
Ben şu Kidega fiyaskosundan sonra bugün Pokus kart aldım, BKM kullanmayı düşünüyordum ama sanırım tekrar düşünmeliyim
Şans işi diyorum ben her zaman. Kimisine hemen gider kitaplar kimisine de 10 günü bulut kitapların gelmesi. Bence bir deneyin BKM’yi de.
BKM’den iki kez alışveriş yaptım, 1 hafta-10 gün sürdü ama o ara herkes zam gelecek diye yüklenmişti ve temin biraz uzun sürse de temin eder etmez kargoladılar, tertemiz geldi. Kidegadan daha fazla alışveriş yaptım, onlar da temini hemen halledip kargolamayı 1 hafta beklettiler şaka gibi . Dediğiniz gibi şans işi, acelem olmayan kitaplar için ikisinin de pek farkı yok. Sanırım BKMnin avantajı Pokus karta her 100 tlde 25 tl indirim olması. Kidega Enpara avantajı sadece ayın ilk alışverişi için geçerli.
Aynı durumdayım. Kidega için ilk ve son alışverişim oldu kendisi.
Siparişi 100 liraya tamamlamak için İş Bankası Amok Koşucusu eklemiştim. BKM nin almayanı dövüyorlar serisinden 3-4 liralık Zweig kitabını da 1 haftadır tedarik edememesi ayrı bir bekleyiş oldu .
İsterseniz iptal edin diğer kitapları gönderiyorlar.
BKM nin iptali ile de uğraşasım yok aslında ama birkaç gün bekleyeyim bakayım hala göndermezlerse dediğiniz gibi yapayım.
Yakın zamanda Kidega’dan kitap iadesi yapan oldu mu? On beş gün sonra siparişim geldi ama iki kitap çok sıkıntılı değişim yapmayı düşünüyorum. Süreç sıkıntılı mı merak ettim.
Kidega yıl sonu kampanyalarında maalesef kaos yönetimi çok zayıf. Her sene sipariş yığılınca yaşanıyor bu gecikme. Bir yılda çok büyüdü ve ne kadar büyüdüğünü kestiremiyor. Ondan oluyor. Üstelik bu sene normalde yüzde 50 görmediğimiz çoğu yayınevinde de indirim yaptı.
Ne kadar beklediğim önemli değil, temiz gelsin yeter.
Kidega değişim için form doldurun dönüş yaparlar.
Acayip sıkıntılı. Benim iki ayrı siparişimden beş kitabımın iade/değişimini henüz yapmadılar. Hiçbir şekilde ulaşamıyorum ayrıca.
Yani varsa hasarlı kitabınız iade etmeyin demiyorum ama muhtemelen sıkıntılı bir süreç yaşayacaksınız.
Kidega Cosmic Ghost Rider çizgi romanını temin edildi olarak değiştirmişti geçen hafta. Maymun pençesi ise şu an temin edilmiş görünüyor. Fakat bu sefer de Cosmic Ghost Rider çizgi romanı tekrar tedarik sürecine girmiş. Vay be Kidega sen neymişsin! 🥲🤪
Temin edilen nasıl yeniden tedariğe düşmüş ilginç. Bu algoritmaya göre haftaya da Maymun Pençesi temine düşer. Ondan sonra bir kısır döngü olmazsa kitaplar elinde
Umarım kavuşursun bir an önce, bu ara Kidega bayağı olumsuz yorum alıyor burada.
Temin edilmelerini ve kargoya verilmelerini beklerdim fakat geçen hafta temin edilen ürünümü yeniden tedarik sürecine eklediklerini görünce sinirlendim biraz. İptal ettim siparişi. Maymun Pençesi kitabını başka bir yerden alırım artık. Eminim daha az sorun çıkar.