Aldığı Kitapların Temini ve Gönderimi Sırasında Bunalanlar Platformu

Hâlâ kidega’ dan gelen hasarlı eserin değişimi için uğraşıyorum. Bize sorun kısmına da yazdım. Doğru düzgün ilgelenen yok. Tüketici haklarına şikayet edeceğim.

1 Beğeni

Sene sonuna denk geldiyse belki de çalışan yoktur. Misal benim kargolarım 1 haftadır bekliyor. Hiçbir gelişme yok. Pazartesiyi bekle bence yine dönüş yapılmazsa ne yapılmasını gerektiğini zaten yazmışsın. Ama yok bu olay uzun zamandan beri böyleyse durumu çok tatsız yapıyor.

Ben Akılçelen’e değişim kampanyasından yaralanıp kitap gönderdim. Firma da ben de Ankara’da olmamıza rağmen 1.5-2 hafta civarı sürdü değişmiş ürünü bana göndermeleri… Kendim gitsem 30 dakikada hallederdim.

Maalesef firmalar bu tür şeylerde çok yavaşlar. Yetersiz lojistik çalışanları var bence. Yoğunluğu kaldıramıyorlar diye düşünüyorum. Bu da bizim sorunumuz değil açıkçası.

Not: Şİkayetvar’a yazmayı düşündün mü? Genelde işlerin hızlanmasını sağlıyor.

1 Beğeni

Uzun zamandır böyle maalesef, şikayet var’ a da yazdım geçen hafta ilgilenen olmadı.

BKM’nin geç kitap göndermesinin yanına bir de Kidega’nın iade politikasını not alayım ben. Senin için üzücü ama forum için bilgilendirici bir mesele oldu. Umarım pazartesi işlerin hızlanır.

1 Beğeni

BKM dün verdiğim siparişi bugün kargoya vermiş. Kidega 26 Aralık Siparişini “Maymun Pençesi” ni temin edemediği için hala bekletiyor. Şanssızlık mıdır, ne desem bilmiyorum :slight_smile:

Ben yine maalesef Kargoist’in eline düştüm. 6’sında İstanbul’da kargom firmaya teslim edilmiş. Bugün ayın 11’i yine kargom yok. Hareket dökümlerine baktım. Yine dün dağıtıma çıkmış ve bir İzmir turu yaptıktan sonra şubeye geri dönmüş. Geçen alışverişimde de 5 gün İzmir turu yapıp her gün şubeye geri dönmüştü.
Önce, bizi bu firmalara mahkum eden alışveriş sitelerine, sonra da ağzımıza bir parmak bal çaldıktan sonra kitap stoklarını yenilemeyip bizi eski alışkanlıklara mahkum eden Amazon’a buradan sitemlerimi gönderiyorum. Umarım kargom cumartesiye kadar teslim edilir. Düşünün artık o derece.

3 Beğeni

Sanırım şubelerle alakalı bir durum bu. Ben hem BKM hem de Kitapsepeti alışverişlerimde Kargoist seçiyorum. Ertesi gün elime ulaşıyor. En iyi kargoların bile çok sıkıntılı şubeleri oluyor.

Benim şansım demek. Alışverişten soğutuyor bu firmalar maalesef. Günler sonra teslim ettiklerinde ise hallettik işte moduna girip pişkin bir tavır sergiliyorlar.

1 Beğeni

Taşınırsan bence sorunun kalmaz. :joy:

1 Beğeni

Yok yok ben azmettim. Onları adam edeceğim.

1 Beğeni

Değer mi bu kadar kendini yıpratıp kısıtlı vaktini böyle çar çur etmeye?

1 Beğeni

İzmir’in göbeği denilebilecek tek noktadayım. Daha nasıl konumlandırabilirim kendimi bilemedim. Muhtemelen bugün de gelmeyecek eminim. Benim kargoist paketlerim 4 gün İzmir turu yapıp körfez havası koklamadan bana gelmiyor.

1 Beğeni

Kargoist olmayan atıl bir yere gidebilirsin. :smiley:

1 Beğeni

Yaa çok da beklediğim kitaplar. Aylardır, hatta 2 yıldır Amazon ile gül gibi geçiniyorduk. Bu süreçte piyasada neler olmuş ya. Kimler kimler ele geçirmiş piyasayı, yazık. :frowning:

Ne olmuş haberim yok. 13 Aralık tarihiyle birlikte kitap takibini bıraktım. İndirim kovalamaktan da, hesap yapmaktan da sıkıldım. Kafamız dağılsın diye kitap alıp okuyacağız her adımı stres, sıkıntı. Bu ne kardeşim?

1 Beğeni

Ben de anlamadım ne olmuş. Benim bildiğim bi aras bi yurtiçi vardı. Bir sürü kargo, nakliye, kurye firmaları çıkmış, hayretler içerisindeyim. Ucuz, belki ücretsiz ama verilen hizmet de ortada işte. Sıkıldım açıkcası, şimdi yatsam uyurum o derece.

1 Beğeni

Çoğu kargo gibi bu kargolar da parça başına fiyatlandırılıyor. Kurye ne kadar çok teslim ederse o kadar çok kazanıyor. Belli de bir süresi var. Amazon’un yurtdışı uygulamasının sömürülmüş hali. Muhtemelen sen bütün kargolara çok ters kalıyorsun ve adam hesaplıyor. Oraya gidip gelene kadar 5 kargo teslim ederim. Ancak senin istikamette birkaç kargo olacak ki adam gelsin. Muhtemelen kargoyu da bekletme süresi var. Atıyorum en fazla 5 gün erteleyebiliyor. O 5 günde de birkaç kargo oluyordur. :slight_smile:

Az önce şube aradı. Kurye günde 120 paket yetiştirmeye çalışıyor dedi. Kurye de genç bir çocuk, geçen sefer görmüştüm.
O zaman işverenlerinize söyleceksiniz, iş gücünü arttıracaklar, mevcut personelin sırtına alabileceğinden fazla bir yük bindirmeyecekler dedim.
Umarım etkili olur.

2 Beğeni

:joy:

1 Beğeni

Hocam nedir senin bu kargo firmalarından çektiğin? Bu Amazonun kendi kargo firması da yok muydu?

Aynen abi dediğin gibi çıktım işverenin karşısına söyledim ve şu an itibariyle işsizim demesinde :smiley:

1 Beğeni