kitapspetinden 22 kitap almıştım, (İş Kültür, Alfa, YKY) şu saat itibariyle 6. gün ve Hucklebery Finn dışında hepsini temin etmişler. kitapsepeti temin süresi yavaş olduğu için 3 haftayı bulur diyordum ama herhalde Hucklebery Finn’de Pazartesi temin ederlerse tahminimden erken gelecek.
Kendi stokları var mı? Çünkü siparişimde bazı kitaplar çoğu sitede tükenmiş durumda ama Kırmızı Kedi gibi bazı sitelerde var iptal olma şansı var mı?
Benim bildiğim kitapsepeti stoklu çalışmıyor.
Amazon AGT kargonun yaptığına bakın. 22.56 da ürünü teslim etmeye çalışmışlar ama beni evde bulamamışlar külliyen yalan tabii.
Amazon KolayGelsin ile anlaşmalarını bitirdi herhalde. Hem ertesi gün gelmiyor kargolar hem de AGT kafasına göre ‘‘Getirdik, bulamadık.’’ işaretleyip erteliyor teslimatı. Kitap stokları da bitti herhalde doğru düzgün aradığım kitabı da bulamaz oldum. Alışveriş yapmıyorum haliyle artık pek.
Mecburi bir işlem mi acaba? Saat 22.38’de dağıtıma çıkmış gözüküyor ama o saatte zaten hala dağıtım yapıyorlarsa yazık valla çalışanlara.
Yapıyorlar, beni arayıp getirmişlerdi geçen hafta.
Ek: Aslında teslim alan müsait olduktan sonra, çalışanların hakları yine aynı kalarak geç saatlerde teslimat kargocular için daha rahat olabilir, özellikle büyük şehirlerde trafik yok vs.
Şube olsa bunu önemsemez ama acente mecburen yapıyor. Dağıtıma çıkmayan paketleri dağıtıma çıkarmış gibi yaptılar ertesi gün için ziyaret notu girerek gün kazandılar. O işlemi acente çalışanı yapmıştır. ( Genelde dağıımda yapıyorlar)
@GKS Amazon Kolay gelsin devam ediyor.
Benim eve hep Kolay Gelsin gelirdi, hatta kuryelerle arkadaş bile olmuştum o derece. Son zamanlarda hep AGT geliyor ve her seferinde küfrediyorum. Gelecek diye bekliyorum, erteleniyor. Keşke seçebilsek.
Benim de akşam 22 - 23 sonrası siparişlerimi hep AGT’ye veriyorlar. Daha erken saatlerde olanları Kolay Gelsin getiriyor.
AGT’nin sıkıntısı takip etme verileri doğru değil. Kolay Gelsin hem sabahtan hem de gelmeden 1-2 saat önce SMS ile durum hakkında bilği veriyor ve 7-10 dakika gecikme ile dağıtım aracının konumu takip edilebiliyor.
Uzun yıllar 15:00-23:00 vardiyasında çalışmış biri olarak umarım bu söylediğiniz kurye şirketi sahiplerinin kulağına gitmez. ![]()
Sıfır sosyal yaşama sahip olmak berbat bir yaşayış şekli hocam, kimseyle görüşme ya da dışarı çıkma şansınız olmuyor neredeyse asla.

Başka meslek gruplarında da aynı sıkıntılar var da benim demek istediğim hani gündüz trafikte çalışmaktansa o saatleri tercih edecek çalışanlar olabilir.
Kitapseç sitesi nasıl?
Idefix hakkında bir videoya denk geldim ve iddia çok tuhaf, resmen nitelikli dolandırıcılık. Videodaki kişi 1500 TL’lik bir ürün satın alıyor, neredeyse bir ay boyunca kendisini oyalayıp siparişi iptal ediyorlar. Burada ürünlerin ücretini bizden alıp günlerce bekleterek sipariş iptali yapmamızı bekliyorlarmış. Daha önce aynısı ufak bir meblağ olsa da kitap alışverişimde bana yapılmıştı. Uygun fiyata aldığımı düşündüğüm kitabı 10 gün falan bekledim, daha sonra stokta olmadığı gerekçesiyle iptal edildi ama bana stokta yok denilen ürün sitede hala satıştaydı. Üstelik benim aldığım fiyattan oldukça yüksek bir fiyata satıştaydı.
Açıklaması şu şekilde;
“Dövizin esnek olduğu ve sürekli değiştiği noktada firmalar ürünleri çok uygun fiyatlara satıyorlar. Ürünün parasını sizden alıp bankadan çekiyorlar ama ürünü göndermiyorlar. Siz bıkana kadar bekliyorlar. O parayı döviz hesaplarında kullanıyorlar ve siz sipariş iptali yaptığınızda o ürünü daha uygun fiyata bulamıyorsunuz. Ürünü size uygun fiyata sattı ama paranızı arka planda kullanıyor.”
5 gündür Kitapsepeti’nin kitaplarımı kargoya vermesini bekliyorum… Biraz daha pahalı olsaydı ama Amazon’dan olsaydı daha iyi olurdu.
Not: 6 oldu
Not 2: 7 gün oldu
Kredi kartı ile yaptığınız alışverişlerde para kullanabilecekleri kadar çabuk geçmez normalde satıcı hesaplarına ama İdefix vb. siteler için bir ayrımı var mıdır bilmiyorum. Çünkü esas bankalar o parayı kullanıyor. 
Ortalama 1- 3 gün arası provizyon olayı var, sonrasında ise banka ile olan anlaşmaya bağlı bir süre olan blokeli ve blokesiz tutar var.
Tam olarak anlayamadım zaten ama Idefix ve D&R başka şirkete satıldığından beri gram güvenmediğim iki firma haline geldi, o yüzden beklerim yani. 
Büyük firmalarda dediğin gibi anlaşmalı olarak daha kısa süreler uygulanıyordur ama küçük işletmelerde bir aya yakın bekliyoruz diyenleri gördüm.
@smartestidiot Ben de çok severek alışveriş yapmıyorum ama genel olarak çok uygun oluyor İdefix açıkçası. Stok olayları manuel yönetilmediği için yaşanıyordur o sıkıntı diye düşünmek istiyorum.
İdefix, D&R vs. firmaların bizim aldığımız kitap paralarını döndürüp kazanmaya çalışacak kadar küçük düşünmezler diye umuyorum. Onlar esas yayınevlerini sömürüyorlar.
Evet, blokeli tutar süresi bankalarda 28 günü buluyor bazı aracı kurumlarda örneğin İYZİCO 3. hafta hesaba aktarılıyor.
Bir ekleme daha yapayım, bankalar ya da aracı kurumlar bu parayı satıcıya şu nedenle hemen aktarmıyor. Bazı satışlarda ters işlem olayı oluyor. Tekrar bunu satıcıdan talep etmekle uğraşmak yerine parayı blokeli olarak tutuyorlar.