İptal etmeselerdi bir kitabı, ben de sabırla beklerdim
Size sabırla bekleyin anlamında yazmadım aslında. Öyle anlaşıldıysa kusuruma bakmayın. Aksine destek anlamında yazdım. Kitapsepeti hic kimsenin kitabını göndermiyor bur aralar sanırım.
Yok ben sizi anladım siz sabırla bekliyorum yazdığınız için ben de kitabim iptal oldu sabırla bekliyordum ama artık beklemek istemiyorum anlamında yazmıştım bir yanlışlık yok yani. Evet ben de indirim iyi oldugu icin almıştım geç gondercegini bilseydim hic bulaşmazdım.
Benim de 8-9 gün oldu
Kitap Sepetinde bir haftadır tüm kitaplar temin edilmiş halde bekliyor. Pazartesi aradım, bu hafta içi kargoya verilir dediler, yarım hafta içinin son günü KitapSepeti’nden kargo kalitesi olarak memnunum, az biraz gecikmeye diyeceğim yok ama temin edildiği halde bir haftadır bekletmeleri ve buna bahane olarak iş yoğunluğunu göstermeleri can sıkıcı.
Burada her kitapsepeti gördüğümde içim cız ediyor.
Daha düzelmedi mi o iş
Takip ediyorum. Tüm fazla kitaplar iade oldu. Ama dandik bir kargo firması olduğu için süreç yavaş ilerliyor. Yarın arayacağım tekrar.
Umarım hallolur artık. Biraz üzücü bir süreç oldu senin açından.
Şuan aynı durumu D&R’da yaşamaktayım. Müşteri temsilcisi stokta olmadığı için iptal edildiğini, sitedeki ürünün stok hatası nedeniyle satışta görünüyor olabileceğini söyledi.
Fakat satın aldığım ürün baskısı tükenmiş olabilecek bir ürün değil. Ben parayı kullandıklarını düşünmüyorum, fakat uygun fiyata sattıkları için iptal ettiklerinden şüphelendim açıkçası.
Idefix ve D&R aynı şirkete bağlı diye biliyorum. Uygun fiyata almamız bizim suçumuz değil ama işte, zarar edeceklerini öngöremiyorlarsa demek ki… Biz de bu fiyatları kendimize göre indirebilmek için zaman harcıyoruz ama bu tarz ciddiyetsiz firmaların umurunda bile değil. Örneğin Amazon’da olsa müşteri temsilcisi ulaşıp telafi etmek için elinden geleni yapardı.
Şu anda aynı durumu yaşamaktayım. Bir hafta önce verdiğim sipariş hala hazırlanıyor deniliyor. Sizde de olduğu gibi stokta yok deyip iptal edecekler. Ekran görüntüsü alıp iptal ettiklerinde hakem heyetine başvurayım bari. Sadece aradaki farkı hediye olarak tanımlayacaklar, firmanın neden böyle yaptığı (sürekli olarak) hiç bir zaman denetlenmeyecek. Daha önce de idefix yapmıştı, forumdan bir çok kişinin sipariş verdiği kitabı sürekli iptal edip tekrar aynı fiyattan koymuşlardı. Forum sürekli birbirine haber verince kitap indirimli olarak alınabilmişti.
Kitapyurdu’ndan 2 kitap aldım, yanlışlıkla farklı 2 kitap gönderdiler, iade ettim, iade kargosu 10 gün önce ulaştı, hafta başı kitap temin edilmiş, mail geldi, sitede ne bir takip linki var ne de bilgi. Çok can sıkıcı bir durum. Pazartesi de gelmezse iptal edeceğim. Ayrıcalıklı müşteri, %5 indirim falan da hikaye. Zaten özel indirim olmadan ya da diğer sitelerde bulunmayan bir ürün olmadan tercih edilecek bir site değil. Daha da alışveriş etmem. KitapSepeti’ne de iyi bir müşteriyim, beni kaybetmeyin mealli bir not attım, yarın kargoya vereceklermiş. En sevmediğim iş iade işi, beni iadeye mecbur bırakan siteden buz gibi soğuyorum.
Bana da karta iade yerine direkt aynı miktarda hediye çeki tanımlamışlardı diye hatırlıyorum, bayağı kurnazlar yani. Ben sadece Şikayet Var’da şikayet oluşturmuştum, o yüzden telafisi falan olmamıştı.
Bugün mesaj geldi kargoya verildi diye; bakalım gelecek mi, yoksa daha önce yaptıkları gibi kargodan iptal edecekler mi? Daha önceki siparişte hakem heyetine başvurduğum için hem geri ödeme hem de zam farkını hediye çeki olarak almıştım. Bu dediğim idefix’de oldu; zaten d&r ile aynı şirket. Sadece isimler farklı.
Bugün gelmiş kitaplarım…
Ben de daha siparişi bile verememekten bunaldım . İki gündür sabah akşam pokus kartımı girip sipariş tamamlamaya çalışıyorum fakat hata veriyor. Pokusu aradım sıkıntı BKM’de diyor. BKM yi aradım temsilciye bağlanamıyorum, maile de cevap yok.
Aras Kargo da canlı takip sistemine geçmiş. Evdeyim ya da sonra tekrar gel gibi seçenekleri seçebiliyorsunuz. Harita üzerinden dağıtım aracının nerede olduğunu görebiliyorsunuz. Habire zam yapıyorlar bari hizmet kalitesini de arttırsınlar böyle.
Hatta teslimat kalitesi de artmış gibi, Aras ile gelen son iki siparişim çok kısa sürede elime ulaştı. Şubeye sabah ulaşıp sonrasında gün içi dağıtıma çıkardılar ve hemen getirdiler.
Ben bu uygulama başladıktan sonra bir kere “yarın getirin” seçeneğini seçmiştim. Sonra görevli teslim saatinde arayıp “GETİRMEYİN demişşiniz şubeden alabilirsiniz kargonuzu.” demişti. O yüzden bu uygulamaları başlamadan bitti benim için. Bu saaten sonra güvenip kullanamam sanırım.