Aldığı Kitapların Temini ve Gönderimi Sırasında Bunalanlar Platformu

Şimdiden geçmiş olsun. Hasarlı kitaplar için çok uğraşmayın. Hasarlı yerleri tutkallayarak şekillendirip yeniden yolluyorlar.

İdefixten aldığım kitaplar bugün teslim edilecekti sözde. Yurtiçi kargo 10 metre ötemden geçti ve kitaplarımı getirmedi :roll_eyes:

1 Beğeni

Yurtiçi kargo ile sorun yaşadım. Sözde gelmişler beni bulamamışlar. Ben bütün gün evde kitaplarımı bekledim. Bir de bana resmen yalancı dediler. Gidip kendim teslim almak zorunda kaldım. Pazartesi günü siparişimin kalanı gelecek. Umarım aynı sorun ile karşılaşmam. Bu sefer merkezlerini arayıp şikayet ederim.

2 Beğeni

Bende aynı sorunu Aras ile yaşamış merkez dahil her yere şikayet etmiş sonuç alamamıştım. Sonrasında tekrar merkezi arayıp “Sizi üyesi bulunduğunuz Türkiye Kargo, Kurye Ve Lojistik İşletmecileri Derneği’ne şikayet edeceğim.” dediğimde ne hikmetse evde olmadığımı söyleyip kapıya not yapıştırdığını söyleyen kargo temsilcisi ertesi gün kargoyu kapıya getirdi.

Daha da evi unutmaz sanırım. :slight_smile:

3 Beğeni

Benim kitapların faturalarını kesmişler. İnşallah kargoya verecekler.

Burada çok övüldüğü için kidega’dan sipariş verdim. Temin süresi en fazla olan kitap 4 gün olmasına rağmen 7 gün boyunca temin edilemedi. 7. günün sonunda site üzerinden yazdım fakat 3 gün olmasına rağmen ne dönüş oldu ne de kitaplar temin edildi. İşin ilginç yanı kitaplar yeni çıkan kitaplardan ithaki ve alfa yayınlarındandı. Ben de 10 gün sonunda siparişi iptal ettim ancak şimdi de para iadesinde de temin süresi kadar gecikme yaşanır mı diye düşünüyorum. Neyse fazla uzatmadan bilmediğim yerle fazla yüz göz olmamam gerektiğini öğrendim. İthaki yayınları için ilknokta geri kalan yayınlar için de kitapyurdunu tercih edeceğim artık. Yeni sitelerden deneme amacıyla sipariş geçip deniyordum ama kidega benim sınavımdan geçemedi ne yazık ki.

Kidega acaba sadece batıdaki büyük şehirlere mi iyi bir hizmet sağlıyor acaba şeklinde muhteşem bir komplo teorim var. Ben de sipariş vermeye çekiniyorum sürekli. İdefix, d&r ve kitapyurdu olağan şeyler haricinde hiçbir sorun çıkarmadığı için yeni bir arayışa da girmek istemiyorum.

Sitedeki iletişim bölümünde bir sıkıntı var, ben de ordan yazdığımda cevap vermiyorlar. Twitterdan yazın ya da sitedeki telefonu arayıp sorununuzu anlatın, aynı gün içerisinde halledilmiş oluyor.

1 Beğeni

Arkadaş söylemiş ancak bende yazmak istedim. İletişim kısmında geri dönüş olmuyor sanırım bir sorun var. Telefonla irtibata geçerseniz hemen çözülür sorununuz. Dikkat etmişsinizdir gerçi de eğer aldığınız kitaplar ön sipariş ise o yüzden de gecikmiş olabilir. Hiç bişey sormasanız da siparişlerim kısmında gecikme nedeni hemen belirtiliyor.

https://www.instagram.com/p/BvbeqVJnZoH/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1u1a1xwqys16b

3 Beğeni

Bu İdefix harbiden kafadan kırık bir site.8 kitap aldım 7 tanesinin faturası kesilip kargoya verildi son kitap sap gibi ortada kaldı yine.

1 Beğeni

Onu sorduğumda bekletmemek için öyle yaptıklarını söylemişlerdi. Bazı siteler tüm siparişler tamamlandığında gönderiyor, idefix parça parça.

1 Beğeni

idefix 7/9 bugün kargoya verilmiş bekleyen kitaplar ithakiden beklemedeyiz :slight_smile:

Benim siparişleri çok şükür kargoya vermişler. Perşembe elimde olur.

Abi ben sevmiyorum parça parça olayını zaten ertesi güne her zaman diğer kitapta temin ediliyor ama inatla İdefix’e yazmama ragmen bana parça parça kitap yollamyın diye adamlar yinede aynı şeyi yapıyor

1 Beğeni

Benim Yakın kitabımı hemen gönderdiler 23’ünde elimdeydi ama 49 numaralı parçanın nidası ve Madde 22 altı gündür temin sürecinde.

Bide İthaki modern Kitaplarının çoğunun sırt kısımlarının üst ve altında kapak kartonu yırtılmış gibiydi bir de Alt tarafta olan o renkli şeridin üzeri sanki sonradan kaplanmış da iyi yapışmamış gibi duruyor. Bazı yerlerde o şeffaf streç kalkmış gibi. Tüm kitaplar öyle mi acaba emin olamadım. buraya fotoğrafını da atarım akşama müsait olduğumda.

2 Beğeni

D&R son siparişimi 4 parça halinde gönderdi. Hepsi aynı yayınevine aitti üstelik.

2 Beğeni

Destanlar Çağı bekleyen varsa bugün faturası kesildi.

1 Beğeni

Evet. Benimkini daha bugün temin edebildiler. :roll_eyes:

Madde 22 kitabını bana da geç gönderdiler hatta bir ara sitede tükendi yazıyordu. Temin edildikten 1 gün sonra kargoladılar. Bence arayıp durumu söyleyin çünkü yollamaları gerekirdi.