Benim siparişte dün sabah temin gözüküyordu, geceden sonra tüm kitaplar tedarik sürecine döndü.
Mail atsak mı acaba?
Benim içlerinde acil okumam gereken bir kitap olmadığı için bekleyeceğim ama sizin için acil okumayı istediğiniz kitap varsa süreci hızlandırmak için arayın isterseniz.
Pazartesi her şey netleşir sanırım. Beklemedeyim bende.
Alper Bey, sizin siparişinizde herhangi bir gelişme var mı? Tüm Sistemler Çöktü hariç diğer tüm kitaplarım temin edildi. Kidega daima bunu mu yapıyor acaba? Yarın da tedarik edilmezse o kitabın iptalini isteyeceğim büyük ihtimalle.
Benim tüm kitapları bugün kargoya vermişler, kırmızı kedi, iş bankası, can yayınları ve iq yayıncılık’tan 6 kitap vardı. İthaki yoktu bende.
Bu sefer biraz garip oldu. İş bankası 11’inde çıkacak kitaplardı ve 12’sinde sadece Can tedarik edilmemiş gözükmekteydi. Aynı gece hepsi tedarik edilmemiş gözüktü. Bugün kargoya verdiler, sıkıntı neydi bilmiyorum ama bu kez uzun sürdü tedarik ve gönderme süreleri.
Acele etmiyorum genelde sipariş gelmesinde ama öyle beklemekte insanı bezdiriyor
Geçen hafta çarşamba Kidega’dan verdiğim sipariş hâlâ hazırlanıyor. Barış Müstecaplıoğlu’nun Gerçekler Kırıldı kitabı dışındakiler temin edilmiş durumda. Sıkıntı şu, çıkış tarihi 16 Nisan, kendisini az önce geride bıraktık.
Düzenleme: Destanlar Çağı’yla beraber ikisinin de temin süresi dört iş günüydü. Destanlar Çağı var bu kitap yok. Yarın da olmazsa arayıp iptalini isteyeceğim sanırım Gerçekler Kırıldı’nın.
Bugün bende kidega’ya mesaj gönderdim. 12’sinde çıkacak olarak gözüken kitapları (şeytan ve teftiş) üstünden 5 gün geçmesine rağmen temin edememişlerdi. Yarın temin edilecek diye dönüş yaptılar.
Sene 2019 ve internet siteleri hala şu “önsipariş” kavramını oturtamadılar yada oturtmak işlerine gelmiyor.
Kitapçılardan değil de yayıncılardan kaynaklanıyor olabilir bu durum, çıkış tarihinden önce dağıtım yapılmıyordur belki. En azından benim görüşüm bu.
BKM şeytan ve Teftişi cumartesi temin etti ama onlarda Can Yayınları kitabını temin edemediler bir türlü…
Gerçi benim siparişimde olmayan bir kitap da vardı. Ben X kitabı aldım, gelen mail de X var ama sitede sipariş sayfasında Y kitabı var, mesaj yazdım düzelttiler. Bundan dolayı da gecikme olmuş olabilir
Yayıncı değil de dağıtımcıyla alakalı olabilir geç teminler.
2 haftacık kadar diyelim.
Gerçekler Kırıldı kitabını iptal ettim, siparişim yola çıktı. Büyük ihtimalle tedarikçi kaynaklı bir sorun var ama ben daha fazla beklemek istemedim. Umarım çabuk gelir. Sonraki siparişe artık.
Beklenen haber geldi. Kidega bildirimiyle siparişimin bana doğru yola çıktığını öğrendim.
Ben cumartesi sipariş vermiştim. Dün kargomu aldım.
Bugün garip bir şey oldu. Aslında bu ay kitap almak gibi bir düşüncem yoktu ama @Asli_Dagli kanıma girdi. “Demir Druid” diye fısıldadı sürekli kulağıma… Okuoku’da da kampanyası iyiydi. Ben de perşembe gece iki sularında siparişi verdim. Siteye giriyorum hâlâ hazırlandı olarak görünüyor ama kargom geldi.
Benim aslında umudum yoktu. Yirmi günde filan gelir diye düşünüyordum. Geçen sefer öyle oldu çünkü. Kitabı aldığımı unutmuştum.
O serinin temin ve gonderim suresi 2 gun:) Sisteme girmelerine bile firsat kalmadan geliveriyor kitaplar :)))
Evet arkadaşlar cuma günü bu mesajı yazmıştım. Son durum şu ki İdefix benden kargo tespit tutanağı istiyor. Yurtiçi kargo ise bana haber vermeden güvenlik görevlisine teslim edip gittikleri halde tutanak düzenleyemeyiz diyorlar. Durum çıkmaza girmiş görünüyor. İdefix ne olduğu belirsiz siteler gibi küçük hesaplar peşinde. İdefix’ten verdiğiniz siparişlerinizde daha dikkatli olmanızı öneriyorum. Bu da bana pahalı bir ders olacak gibi.
Adamlar elektronik ürünle kitap arasındaki ayrımı yapamıyor daha, bir de başkası suçlu oluyor. Faturanız ne olarak kesilmiş?
Fatura doğru Kobo Clara Okuma cihazı olarak görünüyor.
Bana da olmuştu aynısı. Başkasının siparişini almıştım idefix’in abisi D&R’dan bir sürü uğraşmıştım iade vs. ama size dedikleri gibi bir şey söylememişlerdi. Demek ki adamlar dolandırma konusunda kendini geliştirmiş. Üç kağıtçılık olduğunu sanmıyorum demiştiniz sanırım ama tam öyle bir site. Geçmiş mesajlara bakarsanız para iadesi vs konularda bende çok anlamsız sorunlar yaşadım.
Kargoyu teslim almadan bakmak gerek hele ki elektronik ürünse daha da dikkatli olmalıyız. Gerçi sizde gelişmiş taşıma şirketi başkasına verip gitmiş. Şimdi onu suçlu bulurlar değiştirmiştir diye.