Aldığı Kitapların Temini ve Gönderimi Sırasında Bunalanlar Platformu

Bunlar hep kitabevi lobisinin oyunları. :grin:

Nihayet BKM Kitap kargom elime ulaştı.
Disney çizgi roman seti zaten yayınevi tarafından paketlendiği için temizdi.
Ama Ateş Kadehi’ne şöyle bir şey olmuş.

Sanki kırılmış ve içine göçmüş. Bunu değiştirmeye uğraşayım mı yoksa değmez mi anlamadım hiç. :frowning: Ne yapayım? (Bir saat sonra gelen edit: Whatsapp numaralarına yazdım.Dün ofise bırakmışlar, ben şimdi gördüm ve 24 saat içinde yazmış oldum. Bakalım ne zaman dönecekler.)

Bir de içine şu korkunç esprili ayraçtan onlarca koymuşlar. Aklıma Egemen Bağış geliyor. :frowning:

9 Beğeni

Keşke Lord of the Rings ayracı gelseydi :smiley:

Ben de durum hala böyle PTT ye mesaj gönderdim bekliyorum bakalım ne olacak.

ptt mağdurları artıyordu

1 Beğeni

ptt kargodan cevap alırsanız bizimle de paylaşır mısınız bende aynı durumdayım

Eğer cevap alabilirsem tabi paylaşırım :blush:

teşekkür ederim iyi günler

1 Beğeni

24 saat kuralına takılmayın öyle bir zorunluluğunuz yok. İade yada değişim süreniz 14 gün, bence mutlaka iade edin. Bu kargoda olacak bir hasar değil, BKM hasarlı kitapları elinden çıkarmak için yapıyor. Çoğu insan haklarını bilmediği yada uğraşmak istemediği için paketlerken hasarlı olsa da gönderiyorlar. Eğer sürekli hasarlılar geri gelse, bu durum ekstra iş yükü ve maliyet olmaya başlasa paketleme aşamasında hasar kontrolüne dikkat ederler.

4 Beğeni

Whatsapp’a fotoğrafları yolladım, sipariş numarasını falan yazdım.
Şimdi bekleyeyim mi, yoksa mail falan da atsam mı? Otomatik bir yanıt geldi: “24-48 saat içinde dönüş yapılacaktır” diye.
Ayrıca iade mi istemeliyim? Yenisini yollarlar diye düşünmüştüm.

Kargo kodu verecekler sanırım bekleyin. Bence hiç BKM ile uğraşmayın iade edin ama tabi tercih sizin. Ben BKM’den 3-5 liraya düşen kitaplar dışında alışveriş yapmıyorum. Çünkü her alışverişimde hep aynı sorunlar.

Ek: Aslında arayabilirseniz belki telefonda kod olayını halledersiniz.

1 Beğeni

Biraz önce pttden aradılar şikayetim üzerine. O gün gençlik ve Spor bakanlığı onlara bin küsur kişilik bir liste atmış onlar da kargolar kabul edildi diye barkod numarası ile bize bildirim göndermişler, kitapları almaya gittiklerinde kitapların hepsinin hazır olmadığını öğrenip aynı gün içinde iptal etmişler. Kitaplar hazır olunca farklı bir barkod numarasıyla bize göndereceklermiş. Bayağı güzel güzel anlattı ama ben anca bu kadar aktarabildim. Umarım anlatabilmişimdir.

3 Beğeni

Gayet net aktardınız teşekkür ederim tekrardan :joy:

1 Beğeni

Teşekkürler. Umudu kesmek üzereydim.

1 Beğeni

Aras kargo yine şaşırtmadı. Bügün evden dışarı adımımı bile atmadım ama ne hikmetse adresime gelip bana ulaşamamışlar. :smile:

2 Beğeni

@Erdal_01 Senin Artık Huzur Yok geldi mi? Benim değişime gönderdiklerim bile geldi, bu kitap hala gelmedi :slight_smile:

1 Beğeni

Ne kitap geldi, ne maile bir dönüş oldu :man_facepalming:

1 Beğeni

Aynen o konuyla ilgili maillerime de cevap vermiyorlar :slight_smile: Sanırım kandırıldık :smile:

1 Beğeni

Valla benim için milat olur. O kitabı tekrar almayacağım. O eksik olduğu içinde seriye devam etmemeyi düşünüyorum. Sanki iyi bile olabilir :grin::grin:

2 Beğeni

Bakalım artık çeşitli yollar var. Tek kitap olduğu için mail ve telefon yoluyla çözmeye çalışacağım. Ya da işim düşerse Kadıköy’deki mekanlarına uğrayıp alırım. Bence onlar bize gönderdiklerini ‘‘düşünüyorlar.’’ (Ben bu süreci yönetme şekilleriyle düşünebildiklerini sanmıyorum da mecaz olarak dedim)

2 Beğeni