Aldığı Kitapların Temini ve Gönderimi Sırasında Bunalanlar Platformu

IMG_20200403_223037

Kidega’dan cevap geldi bu konuyla ilgili.

3 Beğeni

Babil benim kitapları hâlâ kargoya vermemiş. Bu sefer kızmayacağım malum olaylar yüzünden.

image
Kidega da yavaşlatmış işleri sanırım, kaç gündür böyle. Hangi kitap olduğu da belli değil hepsinde 3 günde temin yazıyor hala.

Dün benimde böyleydi bugün vermişler. Ama 3 gün gecikmeli, normalde ayın birinde verilecekti.

1 Beğeni

5 Beğeni

BKM çok geç gönderiyor. En çok indirim orada olduğu için belli aralıklarla üç kere sipariş vermiştim. Üç siparişim de çok geç kargoya verildi. En sonuncusunda zaten bir daha asla o siteyi kullanmama kararı aldım. Siparişimdeki kitaplardan biri ezilmiş ve yırtık gelmişti. Bu arada kargo paketinde ve diğer kitaplarda bir problem olmadığını belirtmek istiyorum. Hasarlı kitaplar için Whatsapp hattına mesaj atmamı söyleyen bir kağıt vardı siparişin içinde. 1 hafta siparis icin bekledim, 1 hafta Whatsapp’tan cevap gelmesi için bekledim. 2 hafta da geri göndermekle uğraşıp kargoya tekrar vermelerini ve kargonun gelmesini bekledim… Bu süreçte de sosyal medya hesaplarında herkesin aynı problemleri yaşadığını gördüm. Ayrıca ben denemesem de arayinca açmıyorlarmıs. Whatsapp’tan da cok gec cevap veriyorlar, bazen cevap vermedikleri de oluyor. Instagram ve Twitter’da cok hızlı cevap gelebiliyor ama her hesapla farklı kişi ilgilendiği için yine bir iletişimsizlik söz konusu oluyor. Sonuç olarak, BKM benim için bir kabus…

1 Beğeni

Son zamanlarda Babil’de banka kartı ile ödeme yapmak istediğimde "kredi kartı tahsilatı yapılamadı.Lütfen müşteri hizmetlerine başvurun "
şeklinde uyarı alıyorum.Diğer alışveriş sitelerinde bu uyarıya hiç rastlamadım.Aynı durumla karşılaşan oldu mu acaba ? Çözümü ne olabilir :thinking:

Enpara ile yapıyorsan bu sorun bende çok oldu. 3d security güvenliği olmayan sitelere alışveriş kapatmıştım. O yüzden babili engellemişti enpara. Müşteri hizmetlerini arayıp halletmek lazım.

1 Beğeni

Anlıyorum.Enpara kullanmıyorum , İng banka kartı kullanıyorum.Babil 'de 3d security güvenliği vardı diye hatırlıyorum ? Kartımda 3d’ye açık diye biliyorum.Ama dediğiniz gibi bankanın müşteri hizmetlerini aramakta fayda var.Vakit ayırıp igilendiğiniz için teşekkürler :pray:

Önemli değil. Güvenli sistem olsa bile engelliyor enpara. Diğer kartlar nasıl bilmiyorum.

1 Beğeni

Merhaba iyi günler, bana bir konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. 31 Mart’ta Kidega’dan sipariş verdim. Mevcut durumlardan dolayı gecikme var diye bir yazı belirdi ilk önce sipariş sayfamda. Sonra 7 Nisan’da kargoya verildi olarak değişti. Email de geldi siparişiniz yola çıkmıştır diye. 8 Nisan’da Kargoya verildi yazan siparişim yine paketleniyora değişti. Kidega’ya bu durumu anlatan bir soru sordum aynı bu şekilde açıklayarak, “Siparişinizi kontrol ettiğimde paketlendiğini görmekteyim. Siparişiniz kısa süre içerisinde kargoya verilecektir. Geri bildiriminizi arkadaşlarımıza ilettim, kontrol edilecektir.” şeklinde bir cevap geldi. Bana benim yazdığımı geri yazdılar, bir açıklama yapmadılar. O yüzden sizlere sormak geldi aklıma.
Bu durumla daha önce karşılaşan var mı? Siparişiniz kargoya verildikten sonra, paketleniyora döndü mü, sonrasında ne yaptınız? Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Kargoların bazıları çalışanları dönüşümlü çalıştırdıkları için yoğunluk durumuna göre kargo kabul etmeyebiliyorlar ya da limitli kabul ediyorlar. 7 Nisan’da kargoya verilmek için kideganın elinden çıkmış, sonra kargo kabul etmeyince tekrar Kidega’ya dönmüş olabilir. Yapacağınız bir şey yok, ortalık karışık zaten her şey gecikiyor. En geç salı, çarşamba elinize geçer.

1 Beğeni

Siparişim Babil’de 5 gündür Paketleniyor durumunda gözüküyor. Müşteri hizmetleri telefonu açmıyor. Babil’in durumu hakkında bilgisi olan var mı?

Kyros yıkmış artık tarihin tozlu sayfalarına gömüldü. :joy: Kızmadınız değil mi? Bazen tutamıyorum kendimi şaka kpnuaunda :slight_smile:

3 Beğeni

Pek anlamadım ama :confused:

Edit: tamam şimdi düştü jeton :smile:

1 Beğeni

Dün mail atmışlar 3-4 günlük gecikmeler olacakmış sanırım. Stokta olmayan tüm ürünleri satışa kapatmışlar. Stoklu olanlar 1 hafta falan sürecek heralde.

1 Beğeni

Teşekkür ederim dostum. Umarım bugün verirler kargoya. Zira 5 gündür stoklarında paketleniyor şeklinde bekliyor :confused:

1 Beğeni

Babil’de stoklar patlamış galiba?

Idefix hangi kargoyu kullanıyor? Bilgisi olan var mı acaba?

İdefixten 1 ay önce 60tllik kitap almıştım. Virüs vs derken iade oldu. 25 Martta kitapları idefixe vermiş kargo firması. İdefixi yaklaşık 15 gün önce aradığımda hafta içinde ücretin hesaba yansıyacağını söylemişti. O günden bu yana 10 iş günü geçti. Tık yok. Benzer durumla karşılaşan var mı?