Evet ben. Hatta ben 1 aydır iade ettiğim kitapların ücret iadesinin yapılmasını bekliyorum. Defalarca aradım, ilgili birimlere iletileceği söylendi ama henüz ücret iadesi yapılmadı. 2 yıldır Dr ve İdefix’ten alışveriş yaparım, ilk defa böyle bir sorunla karşılaştım. Genelde birkaç gün içerisinde ödeme yapılırdı
Geri ödeme sorunu yaşamadım fakat belki içiniz rahatlar diye söylüyorum; İdefix’ten sipariş verdiğim bazı kitaplar temin edilemedi ve benim peşinde koşmam gerekmeden 2,3 gün içinde ücretleri geri yatırıldı. Bu durumu birkaç kez yaşadım.
İptal edilen kitapların ücreti hemen yatıyordu ama toptan bir siparişin iptali ilk kez oldu ve kaç gündür iade edilmedi. Halbuki işlemi yaptıklarını ve hesaba yansımasının geçen hafta içinde olacağını söylediler. Neticede bu hafta içi de bitti, hala bekliyorum.
Benimde idefixten hatalı gelen kitabı iade edişimin üzerinden 1 ay 10 gün geçti. Halen para iadesi yapılmadı. İptallerde para hemen yatırılırken iadelerde yoğunluk var deyip yapmıyorlar.
Kitapmatik siparişimdeki Binbir Gece Masalları Cilt 1 hariç diğerleri elime geçti fakat bu kitabı bir türlü bulup kargoya veremiyorlar. Sayfasına girdiğimde 24 saatte kargoda yazıyor. Sitenin müşteri hizmetlerine ulaştım. Kitabın baskısı bitmiş olabilir, bekleyin diyorlar. O zaman 24 saatte kargoda neden yazıyorsunuz ? Tekrardan müşteri hizmetlerine yazdım. İnşallah yaza kadar teslim alırım.
Babil hala siparişi kargoya vermedi. Normal zamanlarda hiç sorun yaşamadığım için canımı sıkmak istemiyorum ama yavaştan sıkılmaya başladım.
Normalde her sipariş istisnasız hasarlı geldiği için Kitapyurdu’ndan sipariş vermeyi bırakmıştım ama nişanlım bir şeyler sipariş edeceğini söyleyince dayanamadım. Can Yayınları 5 kitap 20 TL kampanyasından beş kitap seçtim ve Margaret Atwood - Ahitler’i aldım.
Siparişi 25 Mart’ta verdim, elime bugün yani 13 Nisan’da geçti.
Tabii ki 6 kitabın 5’inde küçük ve orta seviyede hasarlar var. Hiç şaşırmadım. Kitap başı 4 TL’ye geldiği için şikayet etmemeye ve takılmamaya çalışıyorum. Zaten izolasyondayken iade de edemiyorum.
Tek tesellim Ahitler’in hasarsız gelmesi. Ama Kitapyurdu gönderene kadar Amazon’da %50 indirime girdi. Bugün alsam yarın elime geçerdi muhtemelen…
Ben geçen hafta salı stoktan olan kitapları aldım. Bugün kargoya verildi. Ama mail olarak 3-4 iş gününü bulacağı daha önce gelmişti. Şu anda hem satış siteleri, hem dağıtıcı firmalar, hem kargolar yavaşlamış durumda, yetişmiyorlar.
kitapyurdu na birşeyler oldu zaten, Alisveris listemdeki 150 kadar kitabin 3 te 2 sini “satış var ama temin edilemiyor” a çevirdiler ki bunlar piyasada çok rahat bulunabilen kitaplar.Şikayetlerde temin edilmiş kitapların “bulunamadı” diyerek iptal edildigi görülüyor.Ya kapanacak şirket yada sadece stokları satıyorlar anlaşılır gibi değil
Dağıtıcıların çoğu ya çalışmıyor, ya yarım zamanlı çalışıyor. O yüzden Babil’de stok harici kitapları satışa kapattı. Sadece oraya has bir durum değil.
Ben ayın dördünde verdim siparişi. O sırada yeni çıkan iki kitap vardı ön siparişten aldım. Şu an tüm kitaplar için paketleniyor yazıyor. Bu hepsinin temin edildiği anlamına geliyor bildiğim kadarıyla. Benimkini de tez zamanda kargoya verirler umarım. Ama bu yavaşlık iyi oldu. Paranın suyu çekildi ama yine de kitap alayım indirimden diyordum. Artık elimdekileri eritmeden almam heralde. Beklemesi ayrı sıkıntıya sokuyor çünkü.
Paketleniyor yazıldıktan sonra 4. İş günü verildi kargoya sizinki de bugün yarın gelir. Ben de kargo beklerken yeni sipariş vermiyorum iyi oluyor bazen geç gelmesi
Kitapyurdu’nda ben sipariş verdikten sonra temin edilemiyor durumuna dönüşen bir kitap vardı. Siparişten onu çıkarayım, en azından kardeşimin ales kitabı gelsin dedim, benden yeniden kargo bedeli istedi. Ben de müşteri hizmetlerine yazdım. Bakalım ne olacak…
PTT kargoları 14 gün bekletecek mi merak ediyorum. 6 gündür kitap dağıtım merkezinde. Koronayla can ciğer kuzu sarması mı oldu acaba?
Kitapyurdu siparişlerimde 1 iş günü temin olmasına rağmen neredeyse 1 haftadır bekleyen bir kitap vardı. En sonunda iptal seçeneği gönderdiler bende iptal ettim. Mailde ki ayrıntıyı buraya bırakıyorum.
D&R’dan kazandığım kodlarla alışveriş yaptım. İlk kodla aldığım kitaplar( Yıldızlara Dönüş ve Kısa Bir Cehennem Ziyareti) sorunsuz gelirken, ikinci kodla aldığım Aden kitabı şömizsiz gelmiş. İnsanı uğraştıracaklar illa ki.
Lojistik sistemi bir ağ olduğu için bir depo aksatma yapınca tüm sistem aksıyor. Bu süreçte direkt depo gönderimi olan siteler hariç (ilknokta) diğer sitelerin aksama yapmasını normal karşılamak lazım.
Kitapyurdu ayın 7’sinde aldığım Kitapları dün kargoya verdi, bugün elime ulaştı. Bu şartlar altında çok başarısız bir süreç değil. Kitaplarda sağlam şekilde geldi. İlknokta’nın 22 saatte yaptığı teslimatı hiç unutmayacağım tabi.
Pazar gecesi stokta bulunan ürünler arasından verdiğim siparişi bugün de kargoya vermemiş Babil.com. Paketleniyor sevk yazıyordu, şimdi birinde temin yazıyor…
Şu günlerde kargo, tedarik yoğunluğu diyeceğim fakat ürünler ellerinde varken/stokların da bulunuyorken bu derece gecikmeyi kabul edemiyorum açıkçası ben. Yarın kargoya verilse bile elime en erken pazartesi günü geçecek. Görende 75 milyon kitap okuyor, hepsi de Babil den alışveriş yapıyor zannedecek. Hoşuma gitmiyor hakikaten… Neyse umarım kitaplar hasarsız gelir ve indirimleri biter bende birdaha Babil’de uğramam.