Babil çalışan sayısını mı azalttı ne yaptı bilmiyorum ama bende de alırken “stokta şu kadar var” olarak gözüken kitaplar paketleniyor olarak duruyor. Haftaya kalacağı garanti oldu. Eğer stoklarda olan kitapları göndermeyeceklerse stoklu çalışmak için kasmalarının bir anlamı kalmıyor.
Kesinlikle katılıyorum. Zaten bir önceki siparişimdeki 10 kitapta hasarlıydı. Hata bende tekrar alışveriş yaptım… Almak istediğim kitaplar en uygun oradaydı… 15 iş gününde temin yazsın, 30 iş gününde temin yazsın ama 30 iş gününde temin etsin ve göndersin… Stoktan teslim yazıp 5 gün kargo sırası bekletmek dürüst bir davranış değil. Üstte yazdığım gibi sanki hergün yüzlerce kişi alışveriş yapıyor da 5 gün kargo çıkışı bekliyoruz… Kitap başı 4,5 tl fazla vereceğim,kıyacağım yani… DÜRÜST sitelerden alışveriş yapacağım. Hakikaten sinirleniyorum… Umarım bu kez sağlam gelirler, ki gelmezlerse, direk para iadesi isteyeceğim bakalım iadeyi ne kadar sürede yapacaklar…
Eğer bir ürünün faturası kesildiyse kargonun alması bekleniyordur. Son dönemlerde kargo firmaları ciddi ciddi yoğunlar ve belli günlerde teslim almaya gidiyorlar. Bu da haftada bir güne filan denk geliyor. Bir kargo firmasının yoğunluktan dolayı isyan ettiği haberlere çıktı. Kargo firmaları kitap, kozmetik vb. ürünlere öncelik vermek istemiyor veya vermiyor. Ayrıca bu sadece kargo işine de bakmıyor artık dağıtıcı firmalar da korona sebebiyle epey kısıtlı çalışıyor. Ürünlerin gelinip alınmasını bekleyen her firma bu dönemde çok bekletecektir.
Fatura kesilmemiş. Birinde temin yazıyor sadece kitapların. Beyoğlu yazıyor iletişim bilgilerinde, yayan gitsem 5 günde 3 kez alır gelirdim kitapları herhalde… Neyse iyi oluyor, iyice kinleniyorum…
Oda Kitap’dan ilk kez alışveriş yaptım. Bakalım nasıl sonuçlanacak.
Az önce kitaplojiden aradılar ve 16 kitap siparişimden sadece 5 tane kalmış ellerinde isterseniz iptal edelim dediler. Ben de ne varsa gönderin dedim. 2 bin kitap siparişi olduğunu söyledi. Ellerinde olan kitaplar;
Binbir Gece Masalları
Patasana
Sodom ve Gomorra
Moby Dick diye belirtti.
benim sipariş de iptal olacak o zaman. hemen hemen aynı kitaplar ve şu ana kadar kargo bilgisi verilmedi
Sanırım kapıda ödeme olduğu için siparişim biraz ötelendi çünkü benden sonra sipariş veren arkadaşların bazılarına aynı ürünler gönderilmiş.
ben de kapıda ödemeyi seçmiştim. sırf bunu seçtik diye göndermeyeceklerse gerçekten üzücü
Babil com’dan pazar günü stokta var ibaresiyle satış yaptıkları kitaplar almıştım. Bugün akıbeti sormak için aradım, telefonda ki bayan “kitaplarınız dezenfekte ediliyor, bugün kargoya verilecek” dedi. Daha önce 16 gibi kargoya veriyorlardı… Genelde aynı saatlerde kargoya verildiğini düşünürsek hanımefendinin doğru olmayan beyan verdiğini görüyoruz.
Günlerdir üstte yazdıklarına ek olarak, kitap seç miydi neydi birkaç kuruşa yapı kredi kitapları satan site… Ha o site gibi bir indirim görmezse asla babil den alışveriş yapmayacağım.
Sipariş numarasına gorede göndermiyorlar neye gore olduğunu anlamadim ben …
Bu süreçte kitap alışverişimi Bkm kitap’tan yaptım. Çarşamba günü sipariş verdim ve kitaplarım cumartesi sabahı mng kargo aracılığıyla elimdeydi. Kitaplar güzel paketlenmiş ve özenliydi. Biliyorum burası bunalanlar platformu ama en azından iyi deneyimi de buraya yazmam gerek diye düşündüm. 1,5 yıldır bkm’den alışveriş ediyorum ve çok memnunum. Idefix gibi saygısız ötesi bir site tarafından yıpratıldıktan sonra bkm ilaç gibi gelmişti. Not: Valla bkm ile müşteri ilişkisi dışında reklam vs. bir ilgim yok. Hiçbir siteyle yok ve olamaz da zaten. Tamamen yaşadığım olumlu deneyimi aktarmak istedim.
Bu ne demek Allah aşkına

@shmebulock yani bir hevesle bekledigim kitapları neden kabul etmeyeyim ki. Sanırım tam dediginiz gibi oldu.
Karantina sebebiyle herkes evde olunca, evde yoktunuz yalanının yerine buldukları yeni yalan bu galiba.
Anladığım kadarıyla araca kabul edilmemiş kargo. Daha önce benzer bir durum yaşamıştım. Teslimatlar çoktur o sebeple araca almamışlardır.
daha önce bende benzer durumda kalıp hesap sordugumda çalişan “abi gün içersinde yetişmeyince ellerindeki aletlerdeki teslim edilememe sebeplerinden birini işaretliyorlar gidipte onu işaretliyince bizim başimiz derde giriyor kaç kere uyardik” demişlerdi hatta telefin edip dagitimdaki kisiyi baya haşlamisti.
Bunu bilmiyordum. Hayır başka seçenek varken neden bu onu da anlamış değilim.
@Agape bunu da bilmiyordum. Bugün baya yeni şey öğrendim. teşekkür ederim. Evet biraz ferahladım.
Edit: Demin tekrar baktım bugün içinde aynısı girilmiş sanırım gidip kendim alacağım.
Perşembe’den Pazartesi’ye kadar sokağa çıkma yasağı gelmiş. Babil kargoyu bugün de vermedi. Stokta olan kitap için 2 hafta beklemek zorunda kalmam inşallah.
Düzenleme : Yine vermedi kargoya, haftaya kaldı. Alacağın olsun babil.
Babil 'in stoktaki kitapları geciktirmesine hiç ses etmedim. Bu dönemde gerçekten olabilecek bir durum diye düşünüyorum. Ancak İnjustice ve Süpermen çizgi romanları yerine bu kitaplar gelmiş. Nasıl karışır anlayamadım.
ayni sorun fidankitapta da mevcut stoklari yeniledik dediler, pazar gunu sipariş verdik, sali mail attim, 2 gün içerisinde kargo ya verilecektir dediler bugunde verilmedi,şaka gibiler sitede birde tedarik aşamasında şeklinde yaziyorlar dalga geçer gibi. iptal edicem büyük ihtimal kapıda ödemeydi…