Varmış demek
benim olay şöyle oldu: Arkadaşıma kitap gönderdim. Sorun olmasın evde olmam belki dedi, o yüzden direkt kargodan teslim olarak gönderdim. Yani sipariş verdim. Kargo takibi de yaptım. Ulaştığı sırada arkadaşımı aradım, kitabın geldi dedim. Gitti sordu yok
dedim bi sorun var galiba, yarın bi daha git. Gitti yine yok. Baktım olmayacak kargo telefon numarasını öğrendim ve yeni fark ettiğim ‘‘Teslim alan: Kaşe’’ yazısını da telefonda söyledim. ‘‘bir dakika’’ dedi. Gitti bir şeyler karıştırdı, kargo burada dedi
Dedim iki gündür arkadaşım alamıyor. Adını verdi, yarın gelsin benden alsın dedi. Neyseki sonraki gün arkadaşım aldı, sorun çözüldü. 
22’sinde sipariş verdim hala hazırlanıyor
Sağlam ve tam gelsin de, içinde bulunduğumuz durumda gecikmesine razıyım.
01.05.2020 ile 02.05.2020 tarihleri arasında kargo firmaları hizmet vermeyeceğinden, aşağıda bilgileri bulunan siparişiniz bu tarihten sonra dağıtıma iletilecektir. Siparişinizi en kısa sürede size ulaştırmak için elimizden geleni yapacağız.
Şimdiden keyifli okumalar dileriz.
Kidega Müşteri İlişkileri Ekibi
bu mesaj dün geldi bana, siparişimin tahmini çıkış tarihi ayın 1i idi, şimdi 5 olarak not düşmüşler mailin sonuna.
Dikkatimi yeni çekti, ben Yurtiçi Kargo’yu seçmiştim, ama sipariş sayfamda Aras olarak görünüyor, Kidega ile iletişime geçmem halinde düzeltilebilir mi? Sanırım Aras Kargo’ dan şikayetçiydi birçok üye.
Bende de aynı durum ortaya çıkmış. Neden acaba?
Benimki kargoya daha verilmediği için o konuda bir şey söyleyemem. Ama Enpara olayını denemek için sepete 75₺ üzeri kitaplar atmıştım. Kargo seçim ekranında SADECE Aras Kargo vardı. Sanırım Yurtiçi Kargo yoğunluktan dolayı kabul etmiyor olabilir
Benimki de verilmemiş, ama seçilmiş kargo olarak gösteriyor, sordum daha cevap vermediler (Instagram hesabından sordum belki de yanlış bir yol izliyorum). İnşallah sıkıntı yaşamadan ulaşır elime… Kafadan p.tesiye kadar kargoya verilmez zaten. Kitaplar daha temin edilmiş olarak dahi gözükmüyor.
Buradaki olumlu yorumlara bakarak geçtiğimiz pazar Fidan kitaptan, yine stokta olan kitaplar arasından verdiğim sipariş salı yada çarşamba günü kargoya verilmiş. Sıkıntı şu ki, kargo hareketleri görünmüyor. Fidan kitap Malatya’da tamam, kitaplar İstanbul 'a gelecek o da tamam. O kadar… Şuan sadece kargoda olduğunu görebiliyorum, konuyla ilgili instagram sayfalarından yardım istedim ancak mesaj okunmadı… Şu dönemde gecikmelere artık alıştım fakat kargodaki bilinmezlik hoşuma gitmedi. Şuan için önemli olan kitapların sağlam gelmesi, bakalım… Neticeyi yazarım.
İletişim’in sayfasından sipariş vermiştim, kargoya vermeleri uzun sürmedi. Ancak MNG kargonun Ankara aktarmasında takılı kaldı kaç gündür. MNG’nin yorumlarına bakındım, şikayet çoktu. Öyle bir şey söz konusu olmadığı halde çok sık “Evde yoktunuz, şubeden alın.” tarzı mesaj atıyormuş. Pek kullandığım bir kargo firması olmadığı için gerildim. Büyük ihtimal yoğunluktandır diye düşünüyorum, ama bu gidişle önümüzdeki hafta anca elime geçer gibi…
Benimde aynı durum olmuş, şuan baktım. Yurtiçine çok yığılma oldu heralde. Bizide arasa şutlamışlar.
Kidega’dan ayın 26sında Vaiz 1-2-3-4 sipariş vermiştim. Tedarik süreleri 3 gün görünüyordu. Hatta daha sonra bu süre 1 günde kargoya dönüşmüş olmasına rağmen hiç bir hareket yok. Yurtiçi kargo seçmiştim Aras görünüyor. İki haftayı bulacak sanırım süreç. Bir de hasarlı, eksik gelirse işi bulduk demektir.
Kidega’dan ayın 21’inde verdiğim sipariş bugün kargoya verildi olarak girilmiş. Sokağa çıkma yasağında nasıl vermişler anlamadım, takip numarası da yok zaten.
Kargo firmaları etkilenmiyor
Kitaploji sitesinden sipariş verip gelmeyen kitapların para iadesi hakkında herhangi bir işlem yapan oldu mu? Ya da iadesi yapılan oldu mu?
Benden fazla ücret alındı kapıda ödemede, iletişime geçtim ertesi iş günü yatırdılar.
Bu arada küçük bir güncelleme, hiç beklemiyordum ama siparişim bugün teslim edildi.
Küçük bir güncelleme de benden; evet, şimdi kıskandım ![]()
Umarım sizinki de en kısa sürede gelir