2-3 hafta önce @Blackheart ÖM ile gönderdiğim fotoğrafları paylaşayım, yeterli olmazsa yazın. 1-2 fotoğraf daha paylaşırım.
@alper bey bu vesileyle size bir şey sorayım, Alfa’nın mor sırtlı Savaş ve Barış ciltlerinin boyutu kaç cm? Bazı yerlerde 12x20 yazarken, bazı yerlerde 13.5x21 cm yazıyor.
12-20 dedikleri ebat PKD, Jules Verne kitaplarında olan standart Alfa kitapların ebatı.
Bende Tolstoy ciltli olanlar var ortalama 1 cm civarı daha yüksek ve 1 cm civarı daha geniş. Muhtemelen ciltli baskıların ebatı 13,5-21 'dir. Karton kapak Tolstoy baskıların ebatlarını bilmiyorum.
Teşekkür ederim bunlara bakayım yeterli olmazsa size ÖM atayım.
Ben de zaten Tolstoy’un Savaş ve Barış’ının mor sırtlı-ciltli Alfa baskısını sormuştum @alper hocam. Bir yanlış anlaşılma mı oldu acaba. Sizde var diye biliyorum. İşte onların ebatını öğrenmek istemiştim.
Ben de Tolstoy ciltli olanlar var 12-20 denilen kitaplardan ortalama 1 cm civarı daha yüksek ve 1 cm civarı daha geniş. Muhtemelen ciltli baskıların ebatı 13,5-21 'dir.
Bir sorum olacaktı. Bu baskıda İthaki baskısında olduğu gibi dipnotlar mevcut mu?
Alfa baskısı kitabı okumadım ama şimdi şöyle bir baktım az da olsa 3-5 yerde dipnotlar gözüme çarptı.
İthaki baskıyı bir sene önce satmıştım ama yanlış hatırlamıyorsam ithaki baskıda daha çok dipnot vardı.
İthaki baskıyı 2. el dışında bulunamayacağı için belki incelemeniz zor olacaktır ama bence yolunuz bir kitapevine düşerse hem HAY baskıyı hem de ALFA baskıyı inceleyip, 3-5 sayfa okuyup hangisini okuyacağınıza öyle karar vermek daha iyi olabilir.
Aslında bende İthaki baskısı mevcut . Ancak geçen kitaba şöyle bir göz atayım derken kaliteli bir korsanla karşı karşıya kaldığımı anladım. İnternetten ikinci el almıştım. Bunu görünce ve hazırda Üç Silahşörleri Alfa’dan toplamaya başlayınca bunu da alayım madem dedim. Size yazmadan Bkm den indirim iyi olunca sipariş geçmiştim aslında Aklıma bu soru takıldı, forumda sizin aldığınızı görünce danışma hattı olarak sizi tercih ettim Teşekkürler…
Neal Stephenson, yeni çevirmenini arıyor.
Arkadaşlar bir süre takip edemedim. “Özel Hayatın Tarihi” nin akibeti nedir, bilen var mı ?
İyi ihtimal Ağustos, gerçekçi ihtimal Eylül gibi demişti Mustafa bey.
Mustafa bey’e yakın zamanda yeni bir Ian Rankin romanı gelip gelmeyeceğini sormuştum. Matbaadan her an gelebileceği bilgisini verdi.
Çok teşekkürler Alper.
O fiyatlarla mümkünse gelmesin. Seriyi topluyordum ama basit bir baskıya 55 TL fiyat etiketi koymalarından sonra bıraktım.
Evet, ne yazık ki Alfa’nın fiyatları da yüksek. Dediğiniz gibi baskısı da sıradan bir baskı. Ben İdefix’te indirim dönemini bekleyip kodlarla falan biraz daha uygun bir fiyata almayı umuyorum.
Bazı Everest kitaplarda olduğu gibi, midi kitap baskılarda olsa 10-11 TL’den herkes için erişilebilir fiyatları olur kitapların.
Evet, iyi fikir bence.
Aslında Ian Rankin kitapları da midi boyutta. Everest’in midileri ile arasında hiç fark yok gibi.