Amazon Prime Türkiye

Webtekno haberinin kaynağı kim? Haberde yok. İçeriden bir dedikodu mu paylaşılmış. Hayır. Bütün olay şuraya tıklatmak.

Diğer yandan olay sadece kitaplar değil, işin aslı şu son 1-2 haftada günlük fırsatlar ve kodlar ile epeyce kozmetik, banyo, mutfak deterjan aldık. Aldıklarım beni 3-4 ay rahat idare eder.

3 Beğeni

Ben istemsiz bir biçimde Amazon’u sadece bir kitap sitesi olarak görmeye başladım. Bu kadar indirimden sonra bir zahmet öyle olsun yani.

2 Beğeni

Ben kafamı çok duvara vuracak gibiyim. Geriye kalan almak istedeğim kitapları keşke %20+30₺ de stokta oldukları zaman alsaydım, diye. Günlerdir stok stok diye manyak oldum. Annem iyi misin, falan diye soruyor. Ah şu stoklar olmasa, çıldıracağız bu gidişle.

2 Beğeni

Şuandaki indirimlerin üzerinde bir indirim olacağını düşünmüyorum. İnşallah yanılırım.

3 Beğeni

Ben şuandaki indrimlerin de devre dışı olacağını düşünüyorum. Daha düşük indirimler ile karşı karşıya kalabiliriz. Aradığı ve istediği kitaplar şu an için stoklarda olanlar bence alsın. 120₺’ye tamamlayıp 5 lira daha fazla vererek iki kat fazla kitap alabilirsiniz. Stok olsa ben saniye beklemem dürüst olmak gerekirse.

1 Beğeni

Aldığım son iki kitabın amazon hariç diğer tüm satıcılardaki en uygun toplam fiyatı 121 lira. Amazondan 69 liraya aldım. Hep böyle devam etsin, mutluluğumuz daim olsun. Ekstra olursada dadından yinmez.

2 Beğeni

Ben şu anki kampanyalar ile Amazon’un kar ettiğini düşünmüyorum. İndirimli 120 tl olan bir kitap sepeti 66 TL’ye geliyor, bence kar etmek imkansız. Fakat bunlar sayesinde piyasada yer ediniyorlar. Zaten prime’ın limitsiz bedava kargosu nedeniyle tek kitap alacak olsam direkt kendilerine yönelirim. Böyle böyle pazar payı edinecekler kendilerine bence.

2 Beğeni

Bence de. Ayağımız alışsın diye. Bu gidişle ben müptelası olacağım. Yüksek indirmler sayesinde sürekli bir pazar payı koruyabilir.

%20+30 13 ekime kadar kullanılabilecek mi? One göre yeni hesap açıp kullanmayı düşünüyorum ama 1 gün bekleme süresi sıkıntı oluyor.

Sanırım. Ben stok görürsem kullanacağım gibi. Prime Day’den umutlu değilim, ama yine de büyük bir risk olur tüm parayı önceden harcamak.

Pazar edinecek
Bkm gibi saçma sapan sorumsuz siteleri bitirecek
Sonra bir bakıcaz 20 liraya aldığımız kitap 50 lira :slight_smile:
Pazarda adam kalmadı cunki durumu olup bizde mecbur alacağız .
Mükemmel bir senaryo :slight_smile: bence
Amazon bu indirimlerle kampanyalarla kar etmez. Kâr amacı güttüğünü gudeceginide sanmam. En azından bir kaç ay :slight_smile:

1 Beğeni

Bu birkaç ay içerisinde de biz okurlar bayram edeceğiz. Fiyatlar yükselirse okurlar sitenin fişini çekmeyi iyi bilirler. Türkiye’de her şey biter, kitap sitesi bitmez. Amazon bu piyasada büyük pay alsa bile tekel olamaycaktır.

5 Beğeni

Valla ben şampuanımı aldım mutluyum. Geçen bakmıştım stokta yoktu. Neyse AVM’ye gittim 50 liralık şampuan bunlarda 100 lira. Almadım eve geldim. Hepsiburada’da sepeti 75 liraya tamamlamaya çalışırken Amazon’a bir şans daha vereyim dedim. 49 liradan 2 adet stok koymuş. Hemen aldım bir gün sonra da geldi. Canım ya :heart:

#hastasıyız

3 Beğeni

Tam kitabı alacağım ya ingilizce kitaplarda da indirim olursa diye elim gitmiyor psikolojim bozuldu ya. %70 indirim filan olursa %20+30 TLnin çok daha ucuzuna alabileceğim. Satıcısı da amazon.tr kitabın. Cidden beynim yanacak sonunda.

9aa73bb3d282e219469d3e51ed17563c

Ben düşünüyorum da, Amazon’un benim alacağım kitaplara Prime Day’de %70 indirim yapma olasılığı yok, şu an bir kitabın stoğunu bekliyorum. Karar verdim, ben Prime Day’e güvenmiyorum. %70’i geçmesi imkansız indirimlerin, üstüne ek indirim de vermeyecekler bence. O yüzde stok açıldığı anda son alışverişimi yapabilirim. Eğer bana Prime Day için güven vermek isteyen varsa yazabilir. Ama stoklar bitecek diye çok korkuyorum.

1 Beğeni

Alacağım kitap zaten %0 indirimde. O yüzden %50 olsa bile %20+30’dan karlı oluyor lakin indirime gireceğinin garantisi yok. O noktada bu mesaj aklımı çeliyor.

2 adet gönderi şu konuya taşındı: Tartışma Köşesi

Yayınevleriyle anlaşma yapmadıkları sürece veya kendileri yayınevi açıp her kitabın Türkiye telifini kapmadıkları sürece kitap piyasasında tekel olmaları zor. Oldular diyelim, yukarıdaki ikisinden birini yapmadıkları sürece kolay kolay fahiş fiyata kitap satamazlar.Fahiş fiyata kitap satarlarsa D&R gibi gitgide pazar payı kaybederler.

1 Beğeni

Ayakkabılarda şöyle bir kampanya var, 600 TL üzerine 200 TL indirim çok iyi görünüyor.

Amazon’ da takip ettiğim kitap harici ürünler var. Son günler de hepsine yirmişer otuzar lira zam gelmeye başladı. Sanırım Amazon Prime Day hazırlığı yapıyor.

1 Beğeni