Amazon Prime Türkiye

Haydaa sonra bütün taktiklerimizi öğrenip önlem mi alsınlar, şşşş kimse ses etmesin aman :sweat_smile::sweat_smile:

Birkaç gündür takip ediyorum jared diamond’un 3’lü seti stoklara düşmüyor. Umarım prime day kadar stok yenilerler. Şuanki indirimler ile ciltsiz 66, ciltli ise 100 küsür liraya geliyordu. İndirimden dolayı önceliğim ciltli olacak. Umarım bu fırsatı kaçırmam. :sweat_smile:

1 Beğeni

Ben vazgeçtim artık, bu kadar alışveriş bana yeter, annemle papaz olmayayım sonrasında.

2 Beğeni

Güven ben de veremiyorum daha bugün telefon görüşmesi yaptığımız halde.

Dağılmış olarak gelen kargolar için bir e-posta gönderdim, telefon ile geri dönüş sağladılar.

Sohbet içerisinde -evet, uzun sürdü konuşmamız:)- “Prime Day indirimlerini bekliyorum ama aklımda şüphe de oluşmuyor değil kitaplar nasıl gelecek diye, değerlendirmek de istiyorum indirimi” dedim, “evet az kaldı, başka imdirimlerimiz de olacak beklemede kalın:)” dedi. Ama Prime Day indirimi olmasa da kitaplarda başka zaman olacak gibi algıladım ben:/

Amazon kargomu agt ile göndermiş. Normalde mng ile gönderiyordu Kayseri de olduğunu bilmiyordum. Acaba nasıl gelecek.

1 Beğeni

Mng den daha geç geliyor :grimacing:

2 Beğeni

7’sinde verdiğim sipariş 10’unda geldi. Diğer kargo firmalarıda hemen hemen bu sürede getiriyor.

1 Beğeni

Beklentiniz olmasın, standart kargo süresinde geliyor.

Mng 1.5 günde getirmişti belki agt akşama getirir diye dalmıştım bi’ hayallere. :smiley:

Benim kargom yaklaşık on gün sonra geldi İstanbul’dan Zonguldak’a. Amazon’u durumu bildirdiğimde bir aylık prime ücreti değerinde bir çek gönderdiler. Sonraki gün kargom kapımdaydı…

Valla 3 gün en düşüğü oluyor genelde 5 kargom geldi AGT ile. Ben avmde çalışıyorum. Hangi kargo olursa olsun Kayseri’ye geldiği gün dağıtıma çıkarıp getiriyorlar yani maksimum 2 gün sürüyordu. AGT 7 gün sürdüğü bile oldu bende. Hatta arayıp bana MNG ile yollayın da dedim ama yok çözülmedi, yapamıyorlarmış.

Atatürk evinin orda acenteleri var, ben uğrayıp ordan alıyorum uzarsa. Ekspress kargo diyip daha uzun hale gelmesi çıldırtıyor beni ama malesef AGT konusunda biraz coğrafya sıkıntısı yaşıyoruz.

2 Beğeni

Az önce dağıtım bölgesine sevk edildi diye mesaj geldi de baktım böyle diyor. Şu geliyoruz diye arayıp gelmeme durumu olmazsa bugün gelir sanırım.

Beni hiç geliyoruz diye aramadılar :grimacing: Ben aradım hep ne zaman geleceksiniz gelin artık diye.

1 Beğeni

AGT, çoğu kargo firmasına göre çok iyi çalışıyor, benim deneyimlerime göre 6-7 Amazon siparişimi ertesi gün veya iki gün içinde ulaştırdılar. Ayrıca kurye ile bizzat iletişime geçebiliyorsunuz. Haritadan konumuna da bakabiliyorsunuz. Umarım AGT ile devam ederler.

Bilmeyenler için merkezi yerlere AGT veya Kolay Gelsin, çevre yerlere ise MNG/Aras ile gönderiyor Amazon.

Amazon’dan dün ilk siparişimi vermiştim ben de. Dün Agt’nin “gönderildi” ibaresinden sonra belki bir umut erken gelir diye teselli ediyordum kendimi. Siparişi dün öğlen saat 1-2 gibi verdim. Varış zamanı salı günü olarak yazılmıştı. İnanılmaz bir şekilde pazar günü olmasına rağmen yaklaşık bir saat önce kargo elime ulaştı. Kitapyurdu’nun bir haftalık gecikmelerine alışkın olunca kargoyu getiren adama bizzat teşekkür etmek bile istedim :joy:. Kapıyı annem açınca yetişemedim ama :joy:. Hala inanamıyorum. Bir günde kargo geldi evime. Belki sizin de böyle olur, umarım.

2 Beğeni

Umarım benimki de en geç yarın öğleden önce gelir. Adresini verdiğim kişi ile yarın zaten buluşacağım. Tek seferde bunuda halletmiş olurdum.

1 Beğeni

Haftalardır 287 TL’ye satılan (hatta arada Xiaomi ürünlerine ekstra indirimle 264 civarına inmişti) Mi Stick, 309 TL’ye çıkmış. Maalesef bindirimden sonra indirim yapılacak gibi gözüküyor gerçekten de, üzücü oldu bu.

2 Beğeni

Kargolar yerine göre çok değişiyorlar. Mesela çalıştığım yer UPS kullanıyor, daha öncd yurtiçi kullanıyorduk. Ne yurtiçinde ne UPS kargoda bir kere bile gecikme, çağırınca gelmeme ya da kargoya zarar verme gibi şeyler yaşamadım. Ki Haftalık 10 civarı kargo gönderip alıyoruz. Ama başka şehirlerde kan ağlıyordu şubeler.
Kayseride çok iyi bekleme dediğim gibi en erken 2 en geç 7 gün bekledim. Arayıp sorunca tahmini bir zaman söylüyorlar tabi ulaşabilirsen. Her zaman açmıyorlar çünkü.

@JrThoth sen Kayseri’de misin? Bizim bi buluşma vardı n’oldu o ? :grimacing:

1 Beğeni

Ben de ilk siparişimi vermiş bulunuyorum. Bakalım nasıl olacak. Tahmini teslim tarihi 16-20 Ekim olarak görünüyor.

Bana tahmini teslimattan önce geldiği olmadı hiç.

1 Beğeni