Bu hakkı vermeleri güzel olmuş.
Hafta sonu Amazon’dan 5 ürün sipariş etmiştim. Gelen kargoda ürünlerden bir tanesi çıkmadı. Hemen Amazonla iletişime geçip durumu anlattım. Kargo henüz teslim edilmiş görünmediği için para iadesi yapamayacaklarını ama istersem 15 TL’lik hediye çeki tanımlayacaklarını söylediler (gelmeyen ürünün fiyatı 11,88 TL’ydi). Hatta ben bir şey demeden ürünün fiyatının artıp artmadığına baktılar, fiyat aynıydı, artmış olsa daha yüksek tutarda hediye çeki vereceklerdi. Hediye çekiyle aynı ürünü tekrar sipariş ettim, ertesi gün geldi. Sağ olsunlar, kargo tutanağı vs. hiçbir şeyle uğraşmama gerek olmadı.
Bkmkitabın bir haftadır tedarik edemediği haftaya belki göndeririz dediği kitapları amazon siparişten 24 saat sonra kargoya verdi. Bu kadar hızlı olunca yazayım dedim.
Benim de Amazon siparişimi 5 günde tedarik edememişti, dün kargoya verebildiler sonunda.
Zamana göre mi değişiyor yoksa stok durumuna göre mi? Benim her siparişimde hızlı geliyor prime deneme olunca mı? Bilemedim
Stok durumuna göre. Prime üyeliğim de vardı. %20+30₺ ile almıştım. Yani kitap çok satan bir kitap aynı zamanda, Akhilleus’un Şarkısı. Bu kadar fazla bekletmeleri can sıkıcı oldu yani.
Bugün önerdiğiniz kulaklığı aldım. Birkaç inceleme ve araştırma sonucu 50 lira fazla olsun sorun değil diyerek siparişi verdim. 1 hafta sonra teslim tarihi görünse de erken gelebilir belki diye ümit ediyorum.
İyi günlerde kullanın burn-in sürecini es geçmeyin.
Prime Day zamanı aldığım bir ürün şuan daha ucuza satılıyor.
Şans diyebilir miyim?
Şans da değildir artık ya.
Haber üzücü oldu. Keşke bu hâle getirilmeseydi. Amazona hak vermekten başka elimden bir şey gelmiyor ne yazık ki. ://
Banka Kartını kabul etmiyor mu şimdi? Kredi kartım yok çoğu kişide maaş kartıyla alıyordur. Gerçekten kötü oldu bu
Ben de banka kartı kullanıyorum, umarım oluyordur.
Amazon’a mesaj mı atsak acaba ?
Açıkçası şaşırmadım. Hatta elleri değmişken aynı adrese aynı kitaptan 3-5’li alım yapanları da kesin şutlayacak bir çözüm bulsalar keşke. İndirimde satılan ürünün tüm stoğunu sosyal medya sahaflarınca sömürülmesini istemiyorum çünkü.
Kredi kartı çıkarmak zorunda olmamam gerektiğini düşünüyorum. Çıkarmam da. Benim için Prime’a vedadır bu.
Adresimi ziyaret etmeyen AGT Kurye, sistemine ziyaret ettik, yoktunuz benzeri bir açıklama girmiş. Halbuki tüm gün ne ziyaret eden, ne de uğrayan yoktu. Umarım yarın 12 Ekim’de verdiğim sipariş elime ulaşır.
Anladığım kadarıyla konu çok başka, twitchle ilgili. Twitchteki para kazanma mekanizmasını çok bilmiyorum ama sanırım fake Prime hesabıyla insanların twitch yayınlarına fake seyirci yaratması sebebiyle konunun incelemeye alınması durumu. Çünkü yayıncılar seyircilerine bağlı olarak oradan para kazanıyor.dolayısıyla fake hesaplarla şişen yayınlara para ödenmesini önlemek için incelemeye almışlar.
Konu Twitch de olsa bu diğer prime ayrıcalıklarınin da gözden geçirileceği anlamı taşıyor. Amazon cidden haklı. 8 TL ile hem alışveriş hem video vs ayrıcalığı var ve buna rağmen hâlâ işin sömürme kısmının bırakılmaması hoş değil. İşin etik boyutunu katmıyorum bile. Ben durum karşında üzüldüm ne yazık ki. Söyleyecek pek bir sözüm yok.
İninalin ilk zamanları bu yayıncılar Twichti bir dolandırmış bir dolandırmış. Onun şeyleri hep Twicht yerinde olsam o zaman desteği sonlandırır giderdim.
Edit : Gene yapmışlar heralde iyi primeyi toptan kapatıp gitmemişler.
O uyarıyı nerde veriyor acaba.