Amazon Prime Türkiye

Ben de bugünki farmakoloji programımı biraz esneterek Good Omens izliyorum. Prime benim için kötü yıla denk geldi. :sweat_smile:

Prime Reading ve Kindle birlikteliğini sabırsızlıkla bekliyorum. Gece yapılan indirimi kaçırdığım için de üzüldüm.

5 Beğeni

Benim Prime’ım var zaten, ürünleri sepete ekliyorum fiyatlar yine prime fiyatları. Ama ödemeye geçtiğim anda fiyatlar eskisine dönüyor. Algılayamadım.

Websitesinde aynı sorunu yaşadım ama mobil uygulamaya geçince düzeldi. Oradan deneyin isterseniz bir de. Bir de sepete eklerken iki fiyatlı gösteriyor, prime fiyatı sepete eklemek gerekiyor, yukarıda başka bir yazar da aynı sorunu yaşamıştı böyle çözmüştük.

1 Beğeni

Ben mesaj attım, şöyle bir dönüş yaptılar.

Öncelikle bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederim.
Şuanda sistemsel bir sorundan dolayı üyelik oluşturmada sorun yaşamaktasınız.
Bu durumun vermiş olduğu rahatsızlıktan ötürü sizden içtenlikle özür dilerim.
Bu durumu gerekli birimi ilettim en kısa sürede çözümlenecektir.
Gün içinde tekrardan denemenizi rica ederim, anlayışınız için şimdiden teşekkür ederiz.

1 Beğeni

Akıllı Tv’ye indirilen Amazon Prime uygulaması üzerinden de üye olabiliyorsunuz. Ama biraz karışık kod verip tv’yi kaydetmenizi istiyor.

Keşke altyazılara biraz önem gösterilseymiş. Çünkü küçük ı harfi resmen yok, sürekli i kullanılmış. Henüz yeni olması dolayısıyla geliştirilebileceğini düşünüyorum. Ancak bir de TV’den girdiğimde içerikler arası geçiş yaparken altyazıyı her girişimde Türkçe olarak ayarlamam gerekiyor. Bir de “altyazı” değil de “alt yazı” olarak yazılmış olması rahatsız edici. :joy:

Amazon Prime Türkiye hakkında ilk detaylar, diziler, filmler, imkânlar:

3 Beğeni

Bana henüz dönüş yapılmadı maalesef. Müşteri hizmetlerinden Prime’ı seçerek mi mesaj attınız acaba?
Bu arada ben de tekrar deneyeyim, teşekkürler.

1 Beğeni

Evet, Prime’ı seçerek attım mesajı. Rica ederim. :blush:

1 Beğeni

Ben denedim yine olmadı. Umarım çözerler.

Aslında doğrusu “alt yazı” zaten. :sweat_smile:

1 Beğeni

Ben hala altyazı olduğunu düşünüyorum ama TDK öyle düşünmüyormuş :joy:

1 Beğeni

Normalde yer yön belirtme amacı olmayan ön ekler bitişik yazılır. Ancak “alt yazı” bunun istisnasıdır. Belki de bu yüzden yadsıyoruz.

1 Beğeni

Türk Dil Derneği de ‘altyazı’ olarak kabul ediyor. Öğretide de bir müşterek görüş yok zaten. Aslında çok fazla uyuşmazlık var. İşiniz kamudaysa Dil Kurumu’nu temel alırsınız ama özel sektördeyseniz tercih size kalmış. Ben şahsen Türk Dil Kurumu’nun artık dilimizle gerektiği kadar ilgilenmediği kanaatindeyim.

Şimdi kontrol ettim Necmiye Alpay da Türkçe Sorunları Klavuzu kitabında birleşik kabul etmiş.

2 Beğeni

Ben sadece Google’dan baktığımda “alt yazı” olarak kabul ettiklerini gördüm, yani kapsamlı bir araştırma sonucu değil :sweat_smile:

1 Beğeni

Yok elbette araştırmak zorunda değilsiniz. Ben sadece bilgilendirmek ve dile meraklı arkadaşlar varsa özendirmek için yazmak istedim.

2 Beğeni

Yok yani benim hoşuma gitti, o yüzden öyle yazdım, yanlış anlaşılmasın :sweat_smile:

1 Beğeni

@smartestidiot @uzaklardakidost

9. Somut olarak yer belirten alt ve üst sözleriyle oluşturulan birleşik kelime ve terimler ayrı yazılır: deri altı, su altı, toprak altı, yer altı (yüzey); böbrek üstü bezi, tepe üstü (en yüksek nokta) vb.

10. Alt, üst, ana, ön, art, arka, yan, karşı, iç, dış, orta, büyük, küçük, sağ, sol, peşin, bir, iki, tek, çok, çift sözlerinin başa getirilmesiyle oluştu­rulan birleşik kelime ve terimler ayrı yazılır: alt kurul, alt yazı; üst kat, üst küme; ana bilim dalı, ana dili; ön söz, ön yargı; art damak, art niyet; arka plan, arka teker; yan cümle, yan etki; karşı görüş, karşı oy; iç sa­vaş, iç tüzük; dış borç, dış hat; orta kulak, orta oyunu; büyük dalga, büyük defter; küçük harf, küçük parmak; sağ açık, sağ bek; sol açık, sol bek; peşin fikir, peşin hüküm; bir gözeli, bir hücreli; iki anlamlı, iki eşeyli; tek eşli, tek hücreli; çok düzlemli, çok hücreli; çift ayaklılar, çift kanatlılar vb.

http://www.tdk.gov.tr/icerik/yazim-kurallari/ayri-yazilan-birlesik-kelimeler/

2 Beğeni

Evet, TDK görüşü bu yönde, zaten bunu tespit etmiştik yukarıda. Ayrıntıları için teşekkürler.

2 Beğeni

Ben prime özelliğine üye oldum. Dizilerin tamamı galiba Türkçe altyazı. Altyazılarda da şu ana kadar sorun yaşamadım. Vaiz izliyorum şu an. Teşekkürler Amazon.